Dla każdego coś innego jest dobrego :) wizualnie według mnie średnio wyszło ale za to motor :D to ogień i w końcu Alfa z tylnym napędem :cool: ciekawe kiedy będą jazdy próbne :D
Printable View
Dla każdego coś innego jest dobrego :) wizualnie według mnie średnio wyszło ale za to motor :D to ogień i w końcu Alfa z tylnym napędem :cool: ciekawe kiedy będą jazdy próbne :D
nie wiem dalej o co wam chodzi z tym zezem,przepatrzyłem wszystkie zdjęcia z różnych perspektyw i nie widzę żadnego zeza
Dobra, jest wyjaśnienie dla siatek. Ale w związku z tym, trzeba było zrobić inne światła:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170949&stc=1
Tak wczoraj przeżywałem prezentacje nowej alfy w pracy ze dzis wszyscy maja ze mnie polew , ot co dostałem na email
http://cdn.bmwblog.com/wp-content/up...ia-2016-02.jpg
Jak mam bronić naszej marki ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/06/373.jpg :D
bo jest piękne, bezdyskusyjnie
jeden z niewielu modeli, w których nie było czego poprawić liftingiem
tutaj nie trzeba się dowartościowywać
problemem tego auta był marny wybór silników, w zasadzie tylko dwa, trzy warianty dawały radę (jtdm 2.0 i 2.4 oraz TBi)
problemem była też luka, w jaką auto trafiło: było mniejsze od 166 a większe od 156, a oba te modele zniknęły
dla jednych auto było ciut za nisko, dla drugich ciut za wysoko, więc się przesiedli na inne marki
ale i tak ćwierć miliona tych aut sprzedano
do dziś jak widzisz 159 we wstecznym lusterku, czujesz emocje a z boku to klasyka ponadczasowa, prosta ale ujmująca
a tutaj masz czołg, który ma rywalizować z innym czołgami
czekaliśmy długo ale można się było spodziewać mieszanych uczuć
pozdrawiam
- - - Updated - - -
no i to w zasadzie zamyka dyskusję, co zrobił Sergio i kumple
zerżnęli beemę, niestety....
http://cdn.bmwblog.com/wp-content/uploads/2015/06/Bild-Vergleich-BMW-M3-F80-Alfa-Romeo-Giulia-2016-02.jpg
Auto jest wizualnie na przyzwoity poziomie i może się podobać, też jestem zdania, że na żywo będzie lepiej. Trzeba się pogodzić, zresztą zgodnie z poglądem realistów, że będzie to pojazd szeroko adresowany - więc projektanci poszli na kompromisy. Bardzo jestem ciekaw czy pozbawiona dodatków wersji QV karoseria nie będzie po prostu ginąć wśród innych aut. Ciekawi mnie również odczucie "na żywo" jeśli chodzi o wnętrze (na razie foto tylko przez szybkę) oraz jakość jego wykonania.
Krótko: dupy nie urywa ale daje perspektywę przesiadki do kolejnej alfy, z czego jestem bardzo zadowolony :)
Zresztą ja swoją 159 chce jeszcze z 5 lat pojeździć, więc mam nadzieję, że w między czasie się odkują i zrobią lift-a albo coś jeszcze ciekawszego. Czego sobie i wam życzę.
Jestescie prze przez duze prze, musieli zrobic tak a nie inaczej by sie sprzedawalo, jak marka ms przetrwac to tak musialo byc i czym dluzej sie przygladam to coraz bardziej mi sie podoba, 159 byla piekna ale to juz przeszlosc, teraz nowy etap, a jak dla was wyglada jak bmw to sobie kupcie okulary, albo pier... Glowa w sciane z rozbiegu bo 90% z was nie kupi jej i za 8 lat a spinacie dupe jakbyscie mieli juz $ odlozony i wazne decyzje zakupowe trzeba bylo podejmowac, wiecej luzu Panowie
@Anderson
Tak, rozumiem. Niestety w najgorszym wypadku tak to się skończy, nie oszukujmy się, wizja tego jest bliższa niż sądzimy - dzieję się tak już powoli z całym koncernem od czasu przejęcia Chryslera (fiat 500x na bazie Jeepa chociażby, Aegea wyglądająca jak CLA, itp.), ALE jest również szansa, że po ciepłym przyjęciu Giulii i wprowadzeniu fajnego SUVa wizerunek marki ociepli się na tyle wśród kupujących, że design powróci do starych dobrych czasów, stanie się bardziej wyrazisty, charakterystyczny. Na tą chwilę trzeba po prostu "ocieplić markę", nakłonić do kupna jak najwięcej klientów konkurencji i podciągnąć niezawodność. Potem gdy księgowi będą zadowoleni to otwierają się znacznie szersze możliwości dla stylistów
Tak jest,albo masóka albo upadłość
Trochę z dupy to porównanie bo tam powinno być M3 a nie jakaś bieda-wersja.
Niektórzy to już tu naprawdę przesadzają. Sami nie wiecie czego oczekiwaliście. Zrobiliby po Waszej myśli, a potem nikt by tego nie kupił to gadalibyście, że Sergio idiota, że było wzorować się na liderach sprzdaży BMW czy Audi, a tak marka upada. Nie dogodzi się Wam.
A 159 królową szos - auto piękne, tylko nie miała żadnego rozsądnego silnika benzynowego, a z tyłu trzeba wyższym ludziom ucinać głowy, a czasem i nogi. Zwracacie uwagę tylko na przód?
O gustach się nie dyskutuje. Są osoby na forum, które twierdzą, że 147 po lifcie wygląda gorzej, niż ta zezowata przed liftem. Są tacy, co twierdzą, że 156 po lifcie zbrzydła totalnie. A według mnie Giuliettcie lift zepsuł wnętrze. Każdy ma swoje zdanie.
A na koniec i tak mamy gościa na forum, który powie że najlepszy jest pastuch.
NAJLEPSZY JEST B5 FL a nie te muminy!
Pragnę dodać, że podobny wygląd dzisiejszych aut, oprócz wymagań ekologicznych, technologicznych, bezpieczeństwa w głównej mierze wynika również z tego czego oczekuje Schmitt, Smith, Kowalski - przeciętny klient rynku NOWYCH aut. Nikt nie zrobi auta które ma pociągnąć markę pod gust wąskiej grupy zapaleńców marki jak my. Podoba wam się octavia? Podoba wam się passat? A ludzie kupują w opór...
Tak. Mnie się osobiście MiTo średnio podoba - ale jak widzę na ulicy MiTo, to wiem, że to MiTo. Podobnie jest z 4C - nie zwala mnie z nóg, ale wyróżnia się. Giulietta - jest fajna, ludzie do dzisiaj mówią, że mam piękne auto (a to już 4 lata, a 5 od premiery, na złomniku wyczytałem dzisiaj, że VW chce skrócić cykl produkcji swoich samochodów do 4 lat, czyli po 4 lat nowy model, bo ludziom się znudził, no mnie nudzi już na premierze :D). Tutaj po prostu nikt nie przyleci z drugiego końca parkingu, żeby obejrzeć, bo takich samochodów widzi dziennie kilkanaście lub kilkadziesiąt.
- - - Updated - - -
Ludzie nie kupują tych samochodów dla wyglądu. Kupują dla TDI i niemieckiej "nezawodności". To, że Alfa stanie się podobna, nic w ich wyborach nie zmieni.
Ja jestem zakochany!
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170951&stc=1
Ris nic nie zaklinam. Oczekiwaleś że pokażą 159 i powiedzą że to Giulia ? :)
159 nie była uznawana za sukces marki, wiec co z tego ze design miała jak nie szła za tym technologia.
W mojej ocenienie nie masz racji. Po porstu zauważ że wszystko się zmienia, alfa też musi się zmienić. PO porstu jest inna, ale to ciągle alfa.
Management of change chłopie, jak narazie jesteś w fazie zaprzeczenia ;)
159 jest bliska memu sercu, ale przestałem byc zaslepiony na jej punkcie (mimo że nadal mam jeden egzemplarz na stocku, spidera nie licze :).
A wylewanie żali typu żaloba itp jest wg mnie groteskowe, bo uważam że powinniśmy świętować, bo zrobili auto ktore spokojnie może stanąć w szranki z najlepszymi bez żadnych kompleksów, a reflektory, kto by się tym przejmował - nie ma mumina wiec jest ok ;) Zresztą Giulietta też da się lubić po bliższym poznaniu i przejażdżce, więc nawet te reflektory idzie przeżyć
Zobaczmy Giulię na żywo.
@radosuaf
Ten mit o TDI i niezawodności panuje głównie na rynku polskim, na zachodzie jest szansa dla alfy. :)
Trochę sobie przeczę w tym momencie - chodzi mi o typowego Janusza polskiego którego ciężko będzie odciągnąć od koryta VW. Ale za granicą mimo przekonaniu o niezawodności alfa ma szanse za znacznie większy sukces bo ludzię nie mają AŻ takich klapek na oczach i to pod nich powstało te auto. No i ten chwyt - technologia Maserati i Ferrari w cenie podobnej do BMW. Byleby się nie jebało na potęgę bo wtedy [*] dla marki. No i leasing fajny obowiązkowy by się zdał, ale to już inna bajka.
ma ktoś foto wersji najbiedniejszej ? bez bajerów typu super felgi , hamulce , dyfuzory , wydech itp ?
takiej jestem ciekaw :-)
no i cen w sumie też jestem :-)
Panie i Panowie.
Postawcie się na miejscu zarządzających Alfą - robimy samochód tylko dla fanatyków marki i za rok, dwa ogłaszamy bankructwo, czy szukamy nowych klientów aby przetrwać w obecnych ciężkich czasach? Idealnym przykładem tego są dwie szwedzkie marki - VOLVO i Saab. Poczytajcie jak przyjmują na Forach nowe XC90 z silniczkiem 2,0. To samo było z Saabem. Tylko Volvo dalej sprzedaje mimo krytyki fanów "kanciatych cegieł" a Saaba już nie ma ;-(.
Ja Dżulii na razie nie kupię ;-) ale kto wie czy nie przesiądę się w przyszłości z GTA na QV Ferrari.
Bociek narazie to widzisz co w watku, odzywaja sie osoby co sa nie szczesliwe w zyciu zamiast merytorycznie jak Ty:)
Do mnie tez to auto nie przemawia, moze sie podobać ale jest takie po prostu zwykle, niczym nie wyróżnia sie z tłumu, jest raczej kalką kilku innych aut z niewielkimi zmianami. Kase pewnie na niej zrobią ale patrząc po różnych wizkach mozna to bylo zrobic lepiej, chyba ze to celowe z mysla o kilku liftingach. Naturalne sa skojarzenia z BMW i Jaguarem bo Giulia jest do nich bardzo podobna.
Tak było z każdym nowym modelem. Alfa z napędem na przód-bleee! Diesel w alfie-bleee! Mumin-bleee! Giulia nie do końca wiadomo dlaczego-bleee! W przyszłości będzie SUV od alfy-bleee! Itd. itp. Ja tam się cieszę, że jest powrót do rwd i spora gama silników benzynowych. Ale do wydania ostatecznego werdyktu trzeba poczekać do wersji finalnych, poczekać na listę wypasów i zobaczyć jak to się sprawuje w praktyce - oby się nie sypało.
ja tam sie nikomu nie dziwie - zapowiedzi , oczekiwania itp
no i jest w końcu
no i coś trzeba komentować
brzydkie nie jest
rewolucyjne wyglądem ? no chyba też nie
ale mniejsza z tym
mnie właśnie najbardziej ciekawi wygląd zwykłej taniej wersji a nie najwyższego modelu pokazanego na premierze , który to wiadomo posiada wszystko co tylko można było dodać
a czasem byłe dodatki robią robote jak to sie mówi ( min dla tego tak polowałem na 9 sw tylko Ti - bo to jednak jest jakiś smaczek )
Dokładnie ciekawe jak będzie wyglądała wersja z najsłabszym silnikiem i na felgach np. 16". Przecież zwykła 156 1.6 TS a 156 GTA to przepaść stylistyczna. W 159 już takiej różnicy nie było, przecież Ti to w zasadzie niższy zawias i większe felgi.
wg mnie dla tego , że oczekiwania były na urywanie dupy a tego urywania dupy nie ma i to raczej nie podlega dyskusji
wielu czekało huj wie na co ( że tak brzydko napiszę ) ale jeżeli autko ma się sprzedawać to nie może urywać dupy np 3000 klientów rocznie
więc towar trzeba dopasować do kupca i tyle
źle ni ma
jest ok
i nadal czekam na foty "bieda edition"
Smaczek to mam na piwo, a na gulie za pare lat jak bedzie tansza;) lepszy rydz niz nic, jest? Jest, ladna jest? Jest, silniki ma przyjemne, a no ma, wiecej + niz -
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170952&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170953&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170954&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170955&stc=1uważam, moim skromnym zdaniem, ze nie jest źle ... mogło być lepiej ale mogłoby być równie o wiele gorzej wiec ...
w środku tez spoko z wygląda z tych zdjęć co ukradkiem wyszły ... poczekajmy na pierwsze jazdy i wersje basic i wtedy zobaczymy ...
W kwestii normalnej wersji pewnie będzie coś takiego jak tu:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...44&oe=55F0AF44
Straci na uroku.
fotele i deska mnie interesuje - tutaj zawsze szukałem czegoś przy kupnie autka
p.s.
rysunki srebrnej = słabiutko niestety
Fotele to mam jedne na zbyciu jak Cię interesują a deskę też mogę jakąś dorzucić w komplecie z panelem ;)
http://www.blogcdn.com/www.autoblog....1347336750.jpg a czy tu tylko ja widze podobienstwo? Napewno tylko ja:-D to dla tych ktorzy widza duze podobienstwo do bmw ;-)
Kiedy czytam te narzekania i biadolenia to przypomina mi się fraszka o krytyku: "Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi..."
Narzekaja ci ktorzy ktorzy i tak nigdy by nowej nie kupili tylko 15 letniego trupa z zachodu..
Nie przesadzaj, nikt nie oczekiwał, że pokażą 159 po lifcie bo to by było głupie. Oczekiwałem, że przód auta rozstawi po katach wszystkich, a dokładając do tego tą całą technikę + karbon + aluminium + płetwy, będzie najbardziej gorącym samochodem na "chcicę". Teraz motywacja, zgoda znajdzie się trchę bogatych gówniarzy w stanach, żeby przyszpanować, ale do tego celu było 4C powielanie tej samej melodii w krótkim sedanie jest nieracjonalne. Załóżmy masz kasę ale masz dwójkę dzieci kupisz ? Może SW rozwiąze problem ale nie wiadomo czy będzie. Moim zdanie to ścigacz pomijajac to co wcześniej napisałem. NIe przeczę jest zjawiskowy z boku z tyłu ale co z tego?
ps.
Ide woskować. :)