Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pirat drogowy Avatar oleksy00
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów, Poland
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

@Anderson

Tak, rozumiem. Niestety w najgorszym wypadku tak to się skończy, nie oszukujmy się, wizja tego jest bliższa niż sądzimy - dzieję się tak już powoli z całym koncernem od czasu przejęcia Chryslera (fiat 500x na bazie Jeepa chociażby, Aegea wyglądająca jak CLA, itp.), ALE jest również szansa, że po ciepłym przyjęciu Giulii i wprowadzeniu fajnego SUVa wizerunek marki ociepli się na tyle wśród kupujących, że design powróci do starych dobrych czasów, stanie się bardziej wyrazisty, charakterystyczny. Na tą chwilę trzeba po prostu "ocieplić markę", nakłonić do kupna jak najwięcej klientów konkurencji i podciągnąć niezawodność. Potem gdy księgowi będą zadowoleni to otwierają się znacznie szersze możliwości dla stylistów

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Tak jest,albo masóka albo upadłość

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Andrzej_K
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Auto
    147 JTD 16V

Domyślnie

Trochę z dupy to porównanie bo tam powinno być M3 a nie jakaś bieda-wersja.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Niektórzy to już tu naprawdę przesadzają. Sami nie wiecie czego oczekiwaliście. Zrobiliby po Waszej myśli, a potem nikt by tego nie kupił to gadalibyście, że Sergio idiota, że było wzorować się na liderach sprzdaży BMW czy Audi, a tak marka upada. Nie dogodzi się Wam.
    A 159 królową szos - auto piękne, tylko nie miała żadnego rozsądnego silnika benzynowego, a z tyłu trzeba wyższym ludziom ucinać głowy, a czasem i nogi. Zwracacie uwagę tylko na przód?

O gustach się nie dyskutuje. Są osoby na forum, które twierdzą, że 147 po lifcie wygląda gorzej, niż ta zezowata przed liftem. Są tacy, co twierdzą, że 156 po lifcie zbrzydła totalnie. A według mnie Giuliettcie lift zepsuł wnętrze. Każdy ma swoje zdanie.
    A na koniec i tak mamy gościa na forum, który powie że najlepszy jest pastuch.
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 25-06-2015 o 10:37

Mieszka w
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

NAJLEPSZY JEST B5 FL a nie te muminy!

Pragnę dodać, że podobny wygląd dzisiejszych aut, oprócz wymagań ekologicznych, technologicznych, bezpieczeństwa w głównej mierze wynika również z tego czego oczekuje Schmitt, Smith, Kowalski - przeciętny klient rynku NOWYCH aut. Nikt nie zrobi auta które ma pociągnąć markę pod gust wąskiej grupy zapaleńców marki jak my. Podoba wam się octavia? Podoba wam się passat? A ludzie kupują w opór...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    O gustach się nie dyskutuje.
    Tak. Mnie się osobiście MiTo średnio podoba - ale jak widzę na ulicy MiTo, to wiem, że to MiTo. Podobnie jest z 4C - nie zwala mnie z nóg, ale wyróżnia się. Giulietta - jest fajna, ludzie do dzisiaj mówią, że mam piękne auto (a to już 4 lata, a 5 od premiery, na złomniku wyczytałem dzisiaj, że VW chce skrócić cykl produkcji swoich samochodów do 4 lat, czyli po 4 lat nowy model, bo ludziom się znudził, no mnie nudzi już na premierze ). Tutaj po prostu nikt nie przyleci z drugiego końca parkingu, żeby obejrzeć, bo takich samochodów widzi dziennie kilkanaście lub kilkadziesiąt.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał oleksy00 Zobacz post
    NAJLEPSZY JEST B5 FL a nie te muminy!

Pragnę dodać, że podobny wygląd dzisiejszych aut, oprócz wymagań ekologicznych, technologicznych, bezpieczeństwa w głównej mierze wynika również z tego czego oczekuje Schmitt, Smith, Kowalski - przeciętny klient rynku NOWYCH aut. Nikt nie zrobi auta które ma pociągnąć markę pod gust wąskiej grupy zapaleńców marki jak my. Podoba wam się octavia? Podoba wam się passat? A ludzie kupują w opór...
    Ludzie nie kupują tych samochodów dla wyglądu. Kupują dla TDI i niemieckiej "nezawodności". To, że Alfa stanie się podobna, nic w ich wyborach nie zmieni.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czekając na Giulie

Domyślnie

Ja jestem zakochany!
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-romeo-giulia-2015__30.jpg
Wyświetleń:	528
Rozmiar:	106.3 KB
ID:	170951  

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Ris nic nie zaklinam. Oczekiwaleś że pokażą 159 i powiedzą że to Giulia ?
    159 nie była uznawana za sukces marki, wiec co z tego ze design miała jak nie szła za tym technologia.
    W mojej ocenienie nie masz racji. Po porstu zauważ że wszystko się zmienia, alfa też musi się zmienić. PO porstu jest inna, ale to ciągle alfa.
    Management of change chłopie, jak narazie jesteś w fazie zaprzeczenia
    159 jest bliska memu sercu, ale przestałem byc zaslepiony na jej punkcie (mimo że nadal mam jeden egzemplarz na stocku, spidera nie licze .
    A wylewanie żali typu żaloba itp jest wg mnie groteskowe, bo uważam że powinniśmy świętować, bo zrobili auto ktore spokojnie może stanąć w szranki z najlepszymi bez żadnych kompleksów, a reflektory, kto by się tym przejmował - nie ma mumina wiec jest ok Zresztą Giulietta też da się lubić po bliższym poznaniu i przejażdżce, więc nawet te reflektory idzie przeżyć
    Zobaczmy Giulię na żywo.

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Zaklinasz rzeczywistość - dokąd nie pojawi się Alfa z "dezainem" podnoszącym ciśnienie na pierwszy rzut oka to nie ma o czym gadać. Skopiowanie po części przodu C4 i zamontowanie lamp niepasujących do niczego nie wpłynie pozytywnie na sprzedaż. Musisz zauważyć jedno wszyscy - podświadomie porównują nową Giulię nie z Giuliettą a ze 159-tką, i powiem tak są samochody kultowe , które mimo upływu lat ( nawet w starszych wersjach) są poprostu piękne i ponadczasowe. Po wczorajszej prezentacji zwycięzcą jest Giorgetto Giugiaro. Malarzy jest i było wielu van Gogh był tylko jeden.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 25-06-2015 o 11:01

Mieszka w
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

@radosuaf

Ten mit o TDI i niezawodności panuje głównie na rynku polskim, na zachodzie jest szansa dla alfy.

Trochę sobie przeczę w tym momencie - chodzi mi o typowego Janusza polskiego którego ciężko będzie odciągnąć od koryta VW. Ale za granicą mimo przekonaniu o niezawodności alfa ma szanse za znacznie większy sukces bo ludzię nie mają AŻ takich klapek na oczach i to pod nich powstało te auto. No i ten chwyt - technologia Maserati i Ferrari w cenie podobnej do BMW. Byleby się nie jebało na potęgę bo wtedy [*] dla marki. No i leasing fajny obowiązkowy by się zdał, ale to już inna bajka.
    Ostatnio edytowane przez oleksy00 ; 25-06-2015 o 10:59 Powód: sprecyzowanie myśli

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ma ktoś foto wersji najbiedniejszej ? bez bajerów typu super felgi , hamulce , dyfuzory , wydech itp ?
    takiej jestem ciekaw :-)
    no i cen w sumie też jestem :-)