Tez tak mialem ale nie uzylem :(
Printable View
No zobaczymy co tam chlopak wymysli, moze byc tylko problem z tym prawem jazdy cala reszte da sie zalatwic. Mi nie wystawili po angielsku, musialem tlumaczyc ale to akurat byl broker w PL a nie konkretna ubezb.
LogBook już wysłałem ale mam ten świstek co się od niego odrywa, jeśli chodzi o tłumaczenie to nie ma problemu bo siorce powiedzieli że przetłumaczą :P na samego mnie to chciała mnie tylko AXA i wyszło 2500 jurków, z mamą broker mi coś rozkminił i mnie przyjeli w Avivie :P
Zalatwiaj, moze sie uda. Bez ubezp raczej nie proponuje takiej trasy robic.
Zadzwonię jutro do brokera może mi koleś coś doradzi :) trzeba mieć wiarę
A co do tego przeniesienia to na jakich to jest zasadach ?? Bo współlokator ma Bume w AXA i pewnie mógłby tak przenieść tylko nie wiem na jakich to jest zasadach. Czy znajomy dałby rady przenieść ubezpieczenie ze swojej Bumy na mnie nawet na 1 dzień :P
- - - Updated - - -
Tyle co wiem to że do ubezpieczenia nie potrzeba LogBooka bo można go bez problemu dostarczyć później i po wysłaniu powinien przyjść do 10 dni, ja czekałem dość długo ale to przez chłopa bo trochę późno wysłał :P
- - - Updated - - -
Bez ubezpieczenia napewno nie będę robić takiej trasy, zbyt ryzykowne.
W przypadku nowo zakupionego auta jedziesz na ubezp. poprzedniego wlasciciela. Ciezko by bylo ubezp auto przed zakupem. Tam byl dysk z ubez. tego murzyna. On zreszta na tym jedzil tylko zbieral mandaty za brak taxu.
skad taka informacja? :P
dlatego ubezpieczalnie same radza dzwonic odrazu aby zmienic dane samochodu po kupnie nowego... na dysku tego nie masz bo w 24 h nie zalatwisz ale w systemie jest....
zadzwoncie do axa - jest chyba polska linia. Wiem ze mozesz wykupic 30 dni na inna osobe ( nie pamietam ceny ale chyba 2 lata temu bylo to 30 euro). Ja mialem taka opcje jak chcialem zalatwic znizki.... tzn zrobic to na znizkach Mamy ;) i wazne zeby byla opcja w aucie ze mozesz sobie wyciagnac dysk i wsadzic do innego auta osobowego ;)
Wicked gdybyś nie chciał to byś nie leciał dwóch stóweczek tylko jechał zgodnie z przepisami. Bo nawet gdyby miał ubezpieczenie w razie (odpukać) wypadku czy kontroli to i tak Ty byś dostał po dupce.
No i w czym problem? Każdym autem, którym tu kupiłem, wracałem do domu bez ubezpieczenia. Płaciłem po powrocie. 99% mieszkańców wyspy tak robi. Mam jechać 200km obejrzec auto, wrócić, żeby przepisać ubezpieczenie i potem jechać, żeby je odebrać? Wkładam dysk od auta, które stoi pod domem, żeby mieć podkładkę, że w ogóle mam jakieś ubezpieczenie na swoje nazwisko i jadę.
Troszkę Wicked dramatyzujesz. Trupa w bagażniku nie wiozłeś, dożywocia byś nie dostał. Poza tym teraz to już trochę po fakcie :D
w weekend też to działa? Bo ja większość aut kupuje w weekendy. Jeśli tak, to może w końcu legalnie wróce do domu nowym samochodem :D
Dzialaja w weekend ;) tak robilem z 5 poprzednimi autami ;)
swoja droga.... ktos kupil u mnie w firmie czerwona 159 ;) dzisiaj bede szukal kierowcy :P dopiero od wczoraj stala na parkingu ;)
Wicked gdzie traz pracujesz? :P
Co Ty tam działasz?
- - - Updated - - -
A moja dzisiaj Belka oblała MOT- zawiecha itd. wszystko ok za jebane (zenony) trzeba założyć zwykłe żarówki i jechać na re-test najśmieszniejsze jest to,że połowa aut w północnej jeździ na hidach bez spryskiwaczy reflektorów nawet kumpel robił przegląd w poniedziałek i meganka mu przeszła a do mnie jakaś menda z wieśwagena się przyjebała.
No ladnie :/ a one nie mialy homologacji???
Oblali ciebie za brak spryskow czy za to ze masz hidy ? Ja tez mam hidy ale zapobiegawczo wstawilem zderzak ze spryskami:P Ja bede robil NCT w nast miesiacu jak sie uporam z hamulcami, zbieznoscia i innymi drobnostkami.
czester085 o ktorej i gdzie spotykamy sie w athlone ? ja bede po 9 wyjezdzal z Galway. Zapodaj jakies miejsce tak zeby duzo z motorway nie zjezdzac i bladzic :)
Panowie mam tlumik koncowy z 1.9 jtdm 16v jakby ktos chcial oddam w dobre rece za friko na zlocie :) wrzucilem sobie z 2.4 caly nowy:D
Nie jechalem jeszcze w strone cavan z athlone. Ale zapodaj nazwe stacji i jakies wskazowki i napewno sie tam pojawie :P
Najlepiej i najszybciej- ostatni zjazd z obwodnicy w stronę dublina. Jest stacja mac pizza i spory parking.
Z tamtad wyskoczymy na cavan!!
Ja jechałem kilka razy, ale jedyne co pamiętam, to to, że do Athlone praktycznie się nie wjeżdża, tylko "zahacza" je bokiem, dlatego lepiej umówić się już za miastem niż błądzić po mieście
Texaco stacja
53.411057, -7.893356 (wrzuc w mapy google)
:)