no dziwne troszke ja mam podobna skore w srodku a u mnie wg vin jest
UKŁAD KIEROWNICZY : Z LEWEJ STRONY
COLINT : 465 KOLOR WEWNĘTRZNY : SKÓRA DWUKOLOROWA
COLEST : 876 KOLOR ZEWNĘTRZNY : CZARNY
PALIWO : DIESEL
Printable View
Bardziej niż "tuningu" wnętrza obawiałbym się w tym aucie wałka na Vacie.
kanapa tyl po szyciach wyglada jak po lifcie ale poliftowa nie miala tych przeszyc na siedzisku w tej przedniej czesci tylko jest gladka.Nie wiem jakas dziwna ta kanapa.Ni przed ni polift.Fotele przednie tez powinny byc poliftowe,a wygladaja na przedliftowe.W oczy rzuca sie na 1 foto-malowany zderzak(plastik za scudetto jest pomalowany pod kolor zderzaka).Jakies dziwne to auto,a zwlaszcza to wnetrze
- - - Updated - - -
lampy przednie jak nowki i emblemat tez
3 tysiące to chyba za robociznę blacharza i lakiernika. Drugie tyle (minimum) za części w bardzo ładnym stanie (chyba, że ktoś chce kupić pogiętą maskę, poklejony zderzak i reflektor z połamanymi uchwytami itd.)
Widać, że auto było prostowane, żeby wydawało się, że szkody są mniejsze niż w rzeczywistości.
Mi to wygląda na fotele obszyte u tapicera, tylna kanapa ma wzór taki jak materiałowa kanapa poliftowa (nie jest to wzór znany z żadnej skórzanej 159). Osobiście mi by to nie przeszkadzało, choć przyznam, że skórzana tapicerka w samochodzie mnie nie urzekła. Zimno w zimie, gorąco w lecie. Ogrzewanie siedzeń działa wolno. Fakt, że wygląda dużo ładniej niż szmaciana tapicerka. Dziś na pewno skórzana tapicerka nie byłaby dla mnie priorytetm. Ale to lekki OT.
BTW w ww. aucie brak podgrzewania siedzeń, szkoda.
Chodzi o to, że niektóre samochody sprowadzone z UE muszą mieć opłacony w Polsce 23% VAT, dotyczy to bardzo często poleasingowych samochodów. Często komisy poprzez łańcuszek kontrahentów "gubią" ten 23% VAT i US po kilku latach może upomnieć się o zapłatę tego podatku. Warto zapytać jaki rodzaj faktury oferuje ten sprzedawca.
Handlarze maja zazwyczaj Vat marze ale.czasami jest vat 23 to przy ktorej fakturze warto.zwrocic na to uwage i jak to sprawdzic
Kolego tutaj masz wątek zaczęty przez Tomek_Krk : http://www.forum.alfaholicy.org/pora..._samochod.html
Witajcie, ktos z Was slyszal może coś o firmie zajmujacej się handlem włoskimi samochodami ZUB ARMAR, Żary (woj. lubuskie) ? Ktoś kupił od nich Alfe ? jakieś doświadczenia ? Mam na oku spidera...
Dzieki.
W 2008 zakupiłem od nich 156 po liftowa, żadnych zastrzeżeń, tylko umowa była na poprzedniego własiciela, niewiem jak jest teraz
Dzięki.
W związku z tym, że przymierzam się do nabycia Alfy 159, proszę o jakieś informacje na temat firmy Autoemocion z Myślenic. Może ktoś korzystał z ich oferty. Chodzi mi również o oferowaną przez nich gwarancję, którą mogę przedłużyć do 3 lat.
Wiem, że nawet nowe auta z salonu potrafią odbiegać od ideału, ale nie chciałbym umoczyć niemałej kasy ( niemałej jak dla mnie).
Student
gwarancji??Ciekawe kto Ci da gwarancje na uzywane auto.W salonach jest problem z gwarancjami a co dopiero jakies brednie komisow zeby przyciagnac klienta
A korzystałeś? Czy tylko tak uważasz? Nie chciałbym tu wywoływać dyskusji na temat gwarancji ale moze ktos juz korzystal. Poza tym zadałem w zasadzie konkretne pytanie, które dotyczy opinii o komisie. Czy ktoś zakupił juz u nich samochód, a widzę, ze Alfa to u nich nierzadka sprawa, czy wszystko grało z papierami, czy też może zgodność opisu ze stanem rzeczywistym.
ktos sie tu pytal i ktos odpowiadal na podobne pytanie z reszta na chlopski rozum wez i sie zastanow.Zapomnialem Polak uwierzy we wszystko nawet w przebieg 70 tys.km w aucie z silnikiem diesla z 2005 r. oczywiscie z niemiec od pierwszego wlasciciela.Komisu nie znam.moze ktos odpowie Ci konkretniej
Ja jestem z nimi w kontakcie, jeszcze nie kupowałem ale jestem "po słowie". Czekają na auto, które mnie interesuje więc może za kilka dni będe mógł służyć wiedzą. Co do gwarancji, to zapoznałem się dokładnie z tym, co proponują - jest to forma ubezpieczenia. Nie wiem na razie, jak wygląda realizacja, jakie warunki trzeba spełnić (przeglądy?) by z tego dobrodziejstwa skorzystać. Na pewno warto przeczytać o tym coś bliżej (na ich stronie jest link), a nie tylko negować, uzasadniając, że nawet nowe auta z salonu nie sa idealne. Nie są i po to jest gwarancja. Teraz dołączą do tego auta używane, które coraz trudniej sprzedać.
to ubezpieczenie czy gwarancja bo jest chyba roznica??
Jak zwał tak zwał. Z tego co wyczytałem, jest to forma ubezpieczenia, zabezpieczająca pokrycie kosztów napraw mechanicznych. Są pewne ograniczenia ale w czytaniu wygląda to korzystnie. Jak już napisałem, nie znam jeszcze szczegółów, na razie z tym komisem rozmawiam na temat zakupu ale do finalizacji brakuje rzeczy podstawowej - auta. Ma być u nich na dniach i wtedy będę rozmawiał o konkretach. A teraz proponuję wejść na ich stronę, tam kliknąć na link o gwarancjach i poczytać. Kolega Student zadał takie proste pytanie więc nie będę już mu zaśmiecał, może ktoś coś konkretnego napisze, sam chętnie przeczytam.
Tutaj macie w skrócie opisane który wariant za co odpowiada: http://autogwarancje.pl/upload/File/2gwar.pdf
Co do salonu to powiem ci że już dłuższy czas poważnie patrzę za ofertami i oferty z autoemocion nie cieszą się dużym braniem (szczególnie te dwie alfy 159)
Czy cieszą się zainteresowaniem czy nie to trudno mi określić, widzę tylko, że co raz to jakieś auto ma znaczek "sprzedany", jedna Alfa, którą byłem zainteresowany, też została sprzedana, zanim skończyły mi się terminy w banku, po których mogłem dysponować gotówką. Dlatego właśnie czekam teraz na auto, które ma za kilka dni przyjechać. Wstępnie mi odpowiada, zobaczymy jak będzie na miejscu. A tak poza tym, na wszelkich stronach z otomoto na czele niektóre Alfki też wiszą miesiącami. I co ciekawe, właściciele trzymają ceny sztywno, nawet nie chcą rozmawiać.
To czekamy na odpowiedź.... napisz jak przebiegła finalna transakcja z tym sprzedawcą... :)
Witam,
chciałbym się was zapytać w jakim przedziale cenowym oscyluje 159 1,9jdm (150km) kombi rocznik 2006/2007 bez jakiegoś bajeranckiego wyposażenia (nawigacja, skóra itp) można powiedzieć, że "ubogie" wyposażenie. Oczywiście chodzi mi o cenę egzemplarza godnego zakupu.
myślę że w okolicach 29-35 znajdziesz coś godnego - z niższym przebiegiem.
Są i takie sporo poniżej 30tyś, tutaj zwróciłbym jednak większą uwagę na stan, przebieg zapewnie powyżej 200tyś. Cena nie zawsze idzie ze stanem, ale prawdopodobiństwo dobrego egzemplarza zwiększa się raczej z wysokością ceny.
Jeżeli kogos interesuje ten egzemplarz http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-cza...C28180877.html
To oglądał go mój znajomy lakiernik, auto całe malowane i to chyba pędzlem bez oklejania, technicznie nie wiem jak bo już nie było sensu otwierać maski.
Także cena adekwatna do stanu.
Właśnie dziś wróciłem z Frankrurtu i tam w wolnym czasie (delegacja) pojechałem oglądnąć kilka alf romeo.... i powiem wam że alfa romeo kombi rok 2007 150 km z wyposażeniem marnym (bez skóry, navi) ale parktronic był :) kosztowała 7,5 tys euro już po mega negocjacjach.... dodam że była nie bita z przebiegiem 178 tys km. Stan Można powiedzieć wzorowy.
Rozmawiałem też z polakiem który pakował na lawetę alfę 159 2,4 2009 r ( hmmmm tego nie można nazwać samochodem bo był to wrak gdzie tył kończył się za siedzeniem kierowcy) mówił że jedzie z autkiem w centrum polski.... bordowy kolor.... wiec za jakieś 3 miesiące pewnie będzie jakiś super stan w Radomiu lub okolicach za 15 tys zł
Na szczęście blisko mam Tomka_KRK to mam nadzieje że jak jeszcze troszkę dozbieram to się u niego pojawię :)
Szkoda, ze nie zrobiles fotki :)
przykrywał go niebieską plandeką żeby ,,ludzi nie raziło,,
Koledzy zamierzam kupić te alfe na co mam zwrócić uwagę jadąc tam do gości?? proszę o pomoc
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C28314710.html
2.4 Q4 za 33 tys??Zwroc uwage na wszystko
Akurat top cars długo wisi z różnymi rodzynkami. Brakuje chętnego lokalesa, który rzuciłby okiem na te kilka rodzynków i dał znać jak się sprawy mają.
PS: za rok 2.4 Q4 2006 za 33 tysi będzie raczej normalną ceną (w dolnym zakresie widełek normalności) - auto 8 letnie...
Co chwila pojawia się to samo auto z Top Cars, mimo że było już omawiane. Gdyby komuś się chciało, to by sobie znalazł moją opinię na ich temat ponieważ sam tam auto kupiłem ( http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1129200 ).
Co do tej Q4 w Q-Troniku to jak słusze Tomek_Krk zauważył prawdopodobnie cała malowana. I dalej nie wiemy czy to cena netto czy brutto.
I kolejna słuszna uwaga cra3y- nie oczekujmy że 10 letnie auto dalej będzie kosztowało 1/3 ceny pierwotnej! Jasne, że 159 to auto względnie nowoczesne i wydaje się świeże, ale jak by nie było najstarsze egzemplarze mają prawie dekadę na karku.
Zapewne znajdzie się na to auto jakiś naiwny napaleniec np: http://www.youtube.com/watch?v=efeBz3eMlwU ;)
wow! dobra reklama :D
Cześć, oglądał może ktoś tą alfę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-nav...C27686519.html
Co o niej sądzicie? Kawał drogi żeby jechać tylko po to aby wrócić z niczym, dlatego proszę o pomoc :)