A na jakiej podstawie? Stawiam że cena się nie zmieni, to zupełnie inna liga i nie będzie równana do FWD pokroju Forda, VW czy Mazdy, nie ten target.
Printable View
Myslimy podobnie. Ogólnie interesuje sie tym przedziałem cenowym i tak jak piszesz,mozna za 160k upolowac juz fajnie skonfigurowane auta,nawet bmw czy audi (dielerzy sa bardzo elastyczni i upusty rzędu 10-12 tys nie sa czyms wybitnym do osiagniecia).Mazda za 162 tys oferuje tez naped 4x4,ale niestety tylko w kombii.. Wszyscy piszecie premium. Ok,macie racje,ale premium to równiez jakis konkretny silnik pod maską,a nie plebsowe 4 cylindry,wiec bez napinki panowie. Osobiscie ubolewam,ze alfa nie poszła dalej z technologia silników 5 cylindrowych,bo wówczas naprawde mozna by mówic o aucie premium z nietuzinkowym silnikiem o mocy powiedzmy 220km w podstawie i wtedy ok,cena moze byc taka,jaka jest. 2.2 to żadna nowosc.
Nie skreslam alfy i w zaden sposób nie ublizam jej. Trzeba tym sie przejechac. W tej chwili Włosi duzo sobie wołają. Zobaczymy czy jest to na ile s podyktowane.
Pierwsze ceny zawsze sa nieco wyrosniete. Z czasem pojawiaja sie pakiety,rabaty. Z bmw f 10 tez tak było,a przeciez to klasa wyzsza auta.Moze sama cena bazowa nie zmieni sie bardzo,za to cena doposażenia bankowo ulegnie rabatowi,obnizajac nam koszt totalny.
Nie róbmy z giulii auta z rodowodem maseratti,to tylko auto klasy sredniej,dla nieco lepiej zarabiajacych,a nie dla bogatych biznesmenów czy magnatów.
Ja osobiście celuje w 2.0 280km z q4 i czekam aż podadzą cenę.Przy moich przebiegach "ON" nie jest dla mnie ;p
Czekamy do lipca i oglądamy jeździmy,testujemy.
Jezeli była by taka jednostka ,a cena oscylowała by wokół 190-200 tys,to wybór byłby bardzo oczywisty. Jednak sa to poboze zyczenia,a sama cena,najprawdopodobniej przekroczyła by grubo ponad 200 tys.
Jezeli podstawa diesel kosztuje 140 tys,to taka bestyjka ,zapewne okolice 200.
zabekmj23 nie widziałem jeszcze 4 drzwiowej 4-er ale może czegoś nie wiem ;) , a wersja 428i nie jest już oferowana od prawie roku . Czterocylindrowa turbobenzyna ma teraz oznaczenie 430i moc 252 KM i z xdrive'em startuje od 201 kpln wzwyż a wyposażenia opcjonalnego na poziomie 30-40 tys zł można nawet nie zauważyć ;)
4 Gran Coupe.