Napisał
sledz98
Dzień dobry wszystkim,
jestem nowy w świecie Alfy.
Póki co jeżdżę Fiatem Freemontem 2.0 JTD 170KM. Nabiegałem już nim 240tys w 5 lat, choć ostatni rok to przebiegi powyżej 4tys miesięcznie.
W piątek zamówiłem Stelvio 2.0 200KM w wersji Super + dodatki. Cena 188tys brutto.
Dodatki: pakiet asystent kierowcy plus, sport design plus, hak, relingi dachowe, ciemne szyby, kolor basalto brown. Nawigację i AA/CP darowałem sobie, bo z doświadczenia wiem, że za 5 lat coś z moim iPhonem (jaki to nie będzie) nie będzie działać (systematycznie tak było we Freemoncie).
Ogólnie kupuję auto od kilku miesięcy, ale w końcu się udało wszystko zgrać. Auto bardzo mi się podoba, tym bardziej, że mimo tego że jest mniejsze od Freemonta to ma większy troszkę bagażnik i ilość "bajerów" w porównaniu do Freemonta to kosmos. Prowadzenie to nie ma o czym mówić. No i automat, w końcu automat :)
Zastanawia mnie rzecz taka - większość tu ma 280KM - czy 200KM spala mniej czy raczej muszę się przestawić na podobne spalanie co 280KM? Freemont rzadko dochodził do 8L (musiała być ostra zima, albo ja zapieprzający tyle co fabryka dała).