Niech zgadnę, hamowane na Vtech? :D
Printable View
Stawiam czteropak:-D
Przykro mi nie zgadliście :D nie chodzi o Vtech, tam bym się na pewno nie wybrał czytając opinie z neta.
Chodzi o to, że na zwykłej hamowni zawsze moment obrotowy będzie nieco przekłamany (wyższy) tym bardziej jeśli moment przed chipowaniem był większy niż seryjnie. Porównując z wynikiem z hamowni maha moment obrotowy różni się nawet około 10 %. Dlatego nie sugerujcie się, że wam moment po chipie wyszedł "za duży". Podobno 1.9 jtdm nie da się wyżej podkręcić niż 410 nm bo wyskakują błędy - podobno.
Sprzęgła nam się slizgają bo były zużyte a zwiększenie momentu obrotowego tylko dokończyło ich żywotność. Także zakładajcie nowe sprzęgło, z dwumasem nie ma co się śpieszyć, nawet gdy stuka, puka. Może się skończyć za 3 km a może za 50 tys. km Tego nikt nie wie.
tak się czaje i czaje, u mnie przypadek jest taki: w zime na zimnym, nie zawsze - po odpaleniu słychać stukanie, jak by coś luźno się kręciło. Od paru msc nie występuje ten objaw z racji plusowych temperatur, dodatkowo w zimie słychać i czuć na pedałach chrobotanie, na biegu jałowym - obecnie nie występuje. I kolejny objaw który występuje bez względu na okres i temperaturę to nawet na biegu jałowym słychać dźwięk/stuk w momencie wyciskania sprzęgła. W czasie jazdy podczas odpuszczania sprzęgła występuje stuk i delikatne szarpnięcie - czasem zdarza się że wszystko pracuje płynnie i zero wymienionych objawów. Przebieg udokumentowane 98 tys ( przy 20 paru tys wymienione kompletne sprzęgło, czemu ? nie wiem)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=169393&stc=1 yeep, pomyłkaprzy 13
Aftermarketowe koło dwumasowe wytrzymuje ok 100 000 km, to nie jest tajemnica. Ja miałem identyczny przypadek - na gwarancji przy 30 000 km wymienione kpl sprzęgło. Wymieniłem komplet ponownie przy 137 000, bo dwumasa również stukała na zimnym.
Ja miałem nowe valeo i zamieniłem na ori za aso (cały komplet z aso)bo tamto valeo niby nowe a cwierkalo na na ciepłym i zimnym. Teraz będę je.reklamował. bo albo to dwumas albo sprzęgło
Więc co? komplecik do wymiany?;/
Wymieniaj komplet.