Próbuj dalej tak wypalać to zostaniesz bankrutem jak mówisz. Najgorsze co można zrobić w aucie.
Printable View
Koledzy... TAK TAK powaracam w temacie mojej alfy która jest właśnie po wizycie u Lekarza spod Gliwic :P ( Cinsoft )
Po pełnej diagnostyce okazało się że zupełnie co innego niż tutaj pisaliśmy. Okazało się że po remoncie silnika mój mechanik ( rzemieślnik ) nie zweryfikował dokładnie góry silnika i co się okazało że samochód został poskładany z poprzestawianymi wałkami rozrządu, niezakodowanymi wtryskami, z wyeksploatowanym kołem pasowym i uszczelnioną na silikon uszczelką pod głowiczką, nie wspomnę że wypuścił mnie z nieszczelną rurą dolotową do turbiny. Jednym słowem trzeba to zostawić bez komentarza :( :( niestety takich mechaników w Polsce nie brakuje...
Po wizycie w Cinsofcie samochód w końcu jeździ jak powinien, od dołu od razu szatan,mniej wibracji i lepsze odpalanie przy zimnym silniku jak i ciepłym no i co najważniejsze spadło spalanie. Jestem mega szczęśliwy że w końcu mogę poczuć moc tego silnika i korzystać w pełni z alfy :)
Dodatkowo się dowiedziałem że w aucie jest nowa turbinka i dpf i idealne korekty wtrysków ( po zakodowaniu itd ) - było to wymieniane wcześniej w związku z klapkami... szukali szukali i nie znaleźli :(
Dzięki koledzy za pomoc i wsparcie :)
I dobra rada dla wszystkich - jeżeli chodzi o silnik JTD i inne z grupy Fiat`a to tylko CINSOFT - Może tanio nie jest ale podejście Marcina do tematu i chęć pomocy jest ogromna. DZIĘKI MARCINIE :)