To wszystko tłumaczy. Ubolewa mnie reguła trzymania serii przez 2,0, gdzie 1,9 prawie ociera się parametrami do 2,0. przy czym mają przebiegi po 150 000km
Printable View
Wrażenia? Jestem prawie w szoku :)
Auto dostało kopa od 2000 obr. jakiego nie miało, a elastyczność od 50-120 to jakas bajka! Stało sie jakby lżejsze (dokładnie takie same odczucia sa w Insigni jaka robiłem u Cinka 2 tyg. temu).
Auto na niskich obrotach tez jakby mniej gazu potrzebowało aby jechac 50-60 km/h. Generalnie to jest chyba 4 czy 5 auto w ktorym zmienialem program i we wszystkich przypadkach jestem bardzo zadowolony.
Polecam niezdecydowanym!
Jeszcze jedna ciekawostka. Oto wyniki z hamowania serii. Auto przez pol roku straciło prawie 10KM. :(
Zatkanie DPF odpowiednio 25 i 68%
Załącznik 87341 Załącznik 87342
Wiadomo z jakiego powodu straciło?
Może za wolno jeździłeś ;)
Ja bym się tak nie przejmował tymi 10 końmi. Inne warunki atmosferyczne, zapchanie dpf, jakieś gorsze paliwo- wszystko po części wpływa.
Racja, taki ubytek mocy nie jest odczuwalny przy tej masie auta ;)
Ja sie nie przejmuje. Tylko zastanawialiśmy sie z Cinkiem dlaczego tak sie stało.
Pewnie macie racje: DPF + paliwo mogło zrobic swoje.
2,0 to zupełnie inna konstrukcja .200km nie jest szałem ,zgadzam się,ale po usunięciu dpfu i egru ( czy może Egru już nie ma ?) pewnie przybyło by jakieś 15km,nie w górnych obrotach,tylko w całym zakresie,a to juz mocno odczuwalna róznica.
Ogólnie , 1,9 technologicznie nie ma podjescia do 2,0 .