Zapewne kestia odpowiedniego sposobu kalibracji i tyle
Printable View
Nie bardzo rozumie o laką kalibrację chodzi
Po prostu włączyły się sprawdziłem na kompresorze ciśnienie zgadza się z tym wyświetlanym na ekranie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No mi miła pani u Kołpaka w firmie robiła taką kalibrację przystawiając odpowiednie urządzenie do każdego koła.
aaaa widzisz. Ale czujniki zaczeły się poznawać z autem po kilkuset metrach.
Nie wiem czy dobrze trafiłem z działem i tematem, ale nie mam jeszcze dostępu do bazarku na forum. Jeżeli post w złym miejscu to z góry przepraszam.
Jakby ktoś potrzebował na mam na sprzedaż lub wymianę, komplet kół z mojej Giuli. Chodzi o 4 x felgi (jak na zdjęciach), wraz z kompletem czujników i opon na jakich moje auto wyjechało z fabryki. Są to koła nieużywane, gdyż od dealera wyjechałem na innych w które doposażyłem moje auto.
Felgi to 17 calowe, 10 ramienne, w takim srebrnym kolorze. Opony Michelin Primacy 3 - 225/50/R17 - letnie. Wszystko oryginał, bez śladów użytkowania.
Więcej info na priv :) polecam
Na specjalne życzenie jednego z Was, nr 12-14 w kolorze CZARNY PÓŁMAT
Załącznik 268811
Tym razem 2 białe Belle :)
Obie na rozmiarach 225/40 // 255/35 R19.
Pierwsza dziś odebrana z salonu, poliftowa, na felgach AEZ (pożyczam dwie fotki od właściciela, bo zdecydowanie lepsze).
Druga na GMP specjalnie przemalowanych na czarny półmat.
Załącznik 268906Załącznik 268907Załącznik 268908
Załącznik 268909Załącznik 268910Załącznik 268911Załącznik 268912
Widać,że to Pirelli P Zero po napisach i odstającym rancie ochronnym.
U mnie taki efekt zetknięcia tylnego koła z krawężnikiem przy identycznym zestawie:
Załącznik 268946
Jakby to było przednie koło to uszkodzenia byłby znacznie wieksze.
Kolpak nie dałbyś rady zdobyć kod lakieru tych GMP Antracite Dark?
No to lipa. Te zarysowania nie są duże więc spróbuje czymś zaprawić ale przydałoby się na przyszłość.
Ja u siebie założyłem na lato 20" felgi AR model SuperSportDesign, a te z wersji FE zostały na zimowych. Bardzo spodobał mi ta wersja nawiązująca do klasycznego wzoru Alfa Romeo
Załącznik 269084
Również skorzystałem z usług kolegi Kolpak i z czystym sumieniem mogę polecić - od wstępnej rozmowy, po zamówienie aż w końcu po montaż pełen profesjonalizm. Kolejnym plusem jest oczywiście czerwona Q na parkingu :) Samochód wg mnie wygląda o wiele lepiej, w końcu tak jak powinien. Felgi to GMP Drake 19. Załączam kilka fotek. Opony to nowe Pirelli PZero - w porównaniu do 18 komfort taki sam albo hmm nawet lepszy :)
Załącznik 269150
Załącznik 269151
Załącznik 269152
Załącznik 269153
Załącznik 269154
Załącznik 269155
Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować po raz kolejny :)
Samochód [MENTION=73786]Garraty[/MENTION] bardzo dopieszczony, a na nowych kołach faktycznie dodatkowo sporo zyskał. Powodzenia w kupnie Q ;)
Szkoda tylko, że wirus nie ominął również branży oponiarskiej, a przez to ceny, dostępność i terminy są jakie są :(
Jakie masz szerokie felgi i opony? Run flat? Twoje P Zero leżą lepiej niż moje na tej feldze.
A ja naprawiłem domowym sposobem zarysowany rant :) Miałem farbę do wysokich temperatur o podobnym odcieniu co kolor felg. Potem dwa razy klar i jest OK. Gwarantuje,że nie zauważycie,że było tam uszkodzenie. Trzeba się mocno zbliżyć i wpatrzeć ;)
Koszt: wszystko miałem w garażu więc tylko mój czas ;)
Załącznik 269201Załącznik 269202
Załącznik 269197Załącznik 269198Załącznik 269199Załącznik 269200
Ciężko mi się odnieść co do wrażeń, bo te drugie alufelgi też są 20" :) . Ja nie mam runflatów tylko normalne opony. Ogólnie Stelvio jest zestrojone dość sportowo więc twardo (porównywałem z XC60 i X3 na 19"), ale coś za coś. Drogi mamy coraz lepsze więc i wóz drabiniasty ma akceptowalny komfort ;).
Jestem zadowolony z komfortu jak na 20" i na sportowe zestrojenie auta, a felgi wyglądają świetnie.
Szewc bez butów (już nie) chodzi, czyli chwalę się swoim
* WSP nr 18 (bądź jak kto woli - Stelvio Q OE, bo są identyczne)
* Pirelli P-Zero 245/30R20 + 285/25R20
* Czujniki
* Czarne dekielki (tak, mam w ofercie ;) )
* Nakrętki AR na zawory
* Czarne śruby zabezpieczające (również mam)
* Ceramika na felgach
Więcej fotek tutaj: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2232431
Załącznik 269380
Miazga! Ale to teraz wygląda...szacun!
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka
Również i mi pomógł [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] w zamówieniu felg. Wszystko szybko i sprawnie. Polecam ������
Załącznik 269383
Załącznik 269384
Załącznik 269385
Załącznik 269386
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION], wyglądaja obłędnie!
Są zapytania, więc bardziej konkretnie w temacie dekielków.
Jeśli jest ktoś zainteresowany ORYGINALNYMI dekielkami AR w kolorze CZARNO-SREBRNYM (real foto poniżej), to mogę je zaoferować (dostępne "od ręki") w dwóch opcjach:
A) przy okazji zakupu felg/kół - 160 zł kpl. brutto
B) same dekielki - 200 zł kpl. brutto (z wysyłką)
Załącznik 269660Załącznik 269661Załącznik 269662
No to i ja się zaopatrzyłem u Kołpaka w nowe buty i to zdalnie.
WSP Italy 19 8j+9j. P-zero L.S. 225 + 255
Załącznik 269684
Załącznik 269685
Załącznik 269686
Załącznik 269687
Załącznik 269688
Felgi piknie wykonane.
Jedyna rzecz która jest taka se to to że tylna, szersza felga nie jest tak wklęśnięta jak w OE do Veloce ona jest jak 8J tylko na wyrośniętym dystansie.
Chyba że mi się wydaje że Veloce szersze OE są bardziej wklęsłe?
z innej beczki, można jakoś wyjąć dekielki z felg na aucie bez zdejmowania felg ? :)
no wlasnie, albo felga albo dekiel pewnie sie uszkodzi.
Dziękuję i Tobie, zwłaszcza za zdalne zaufanie :)
Poniżej dorzucę coś od siebie..
Załącznik 269701Załącznik 269702Załącznik 269703
- - - Updated - - -
Nawet nie próbuj, bo one ciasno siedzą