Ja miałem dzisiaj podesłać zdjęcia, ale zapomniałem umyć auta i niezbyt to fajnie wyszło :D wiec poczekajcie na mnie do nast. soboty ;)
Printable View
Witam
mam pytanie czy dotarło moje zdjęcie ? ;)
zgłoszenie posłane
Wszystkie wysłane zgłoszenia dotarły :D
a ja podesle dzis po poludniu. bedzie fajna nowosc :)
Moje zdjęcia tez już poszły :)
dajcie jakas 75 gtv czy cos innego a nie same 156
Chyba ze zrobicie dwa kalendarze :D 156 i Alfa Romeo :)
To jest konkurs zdjęcie miesiąca, a nie samochód miesiąca. Niestety 156-tek jest najwięcej przez to większe prawdopodobieństwo, że trafią się w kalendarzu. Można w przyszłym roku nie robić konkursu za to umieścić w kalendarzu 12 rzadkich modeli AR lecz w tym wypadku nie będzie zabawy.
mrutyna coś proponował, mi się jego pomysł bardzo podobał. Tylko co na to reszta?
(mrutyna przypomnij o co chodzi)
:)
nooo to by bylo najlepsze chyba hee
ja właśnie wysyłam, niech ktoś da znać czy doszło bo pliki trochę ważą (wysłałem hi-res). :)
Także jestem za pomysłem mrutyny. Zapewnia nam profesjonalny sprzęt i doświadczenie zupełnie za darmo. Szkoda, że przy tym nie będę.
Z grubsza mrutyna zaproponował profesjonalną sesje naszych włoszek. W kalendarzu miały by się znaleźć najładniejsze forumowe egzemplarze z poszczególnych modeli.
Przeczytaj drugą stronę wątku - Zdjęcie miesiąca wrzesień.
Nie chciałem kopiować wypowiedzi mrutyny.
też zgłosiłem się do pomocy - jeśli oczywiście są zainteresowani:) mogę spróbować doposażyć nas w lampy, może jakieś ciekawsze szkiełka, agregat.. ;) tylko temat chyba umarł..
Ja też ja też :D
Oczywiście dalej podtrzymuję ofertę pomocy w organizacji takiego spotkania ;)
Jak jest pomysł na komercyjny kalendarz, to wynająć firmę, zapłacić za zdjęcia odpowiednio. A potem sprzedawać. I forum będzie miało kase na serwery, rozwój, etc.
ale po co wynajmować firmę jak jest na forum kilka osób, które zrobią to za darmochę? Jak połączymy to z jakimś ogniskiem czy coś to może być nawet fajna impreza :)
w miare mozliwosci tez bym pomogl z fotografami lub sprzetem i tez jestem za taka propozycja i nie musi to nawet byc za free totalne
może i psuję, ale skoro jesteście tacy chętni na jakąś zrzutę to proszę was bardzo:P
chociaż dla mnie taka zrzuta ma sens tylko, jeśli ma pójść na pokrycie np. jakiejś benzyny do agregatu i innych pierdół, a nie do portfela fotografa:P
wydawało mi się, że idea jest, aby zrobić coś z niczego i dla zabawy i radochy, ale może się pomyliłem..
wiadomo jak to w polsce jest ale nie ma nigdy nic za darmo wiec zawsze jakies pieniadze w gre wejda chocby wlasnie na energie na jakies oplaty z tym zwiazane nie liczac juz swojego czyjegos czasu ktory nam poswieca chocby na przyslowiowa flaszke sie nalezy zawsze
wiesz, flaszka czy kanister benzyny to nie są wielkie koszta, ale jeśli jest mowa, żeby zrobić to stricte komercyjnie to trzeba te parę kafli liczyć.
napisałem kiedyś coś takiego tylko w temacie zdjęcie miesiąca września....
"Moje zdanie jest takie, że jeśli chcemy zrobić jakiś na prawdę fajny kalendarz można by było wybrać 12 najlepszych/najładniejszych samochodów z forum, różnych modelowo. Ustawiamy się w jakimś fajnym miejscu na plener i robimy zdjęcia.
Ja ze swojej strony mogę załatwić do tego organizację sprzętową jak profesjonalne lampy, softboxy, tła, sprzęt foto ze szkłami, pomoc jeszcze jednego fotografa, i wg. uznania forumowiczów modelki z wizażystkami. Czyli ogólnie jesteśmy do przodu jakieś 3tys PLN bo tyle kosztuje coś takiego. Reszta to 12 samochodów i trochę chęci czego niestety nam brakuje... organizacja i zgranie to jest trochę obce słowo na tym forum. Potwierdzą to pewno również inni... ale tak jak napisałem to tylko moje skromne zdanie."
Pomysł mrutyna trzeba przyznać jest zacny. Chętnie sam bym przyjechał choćby pokibicować albo choćby potrzymać dekielek.
A co do dużej ilości 156-tek na zdjęciach miesiąca. Można na przyszły rok pomyśleć o następującym rozwiązaniu. Zdjęcia przesyłają wszyscy na każdy miesiąc z jednym małym ale. Jeśli w którymś miesiącu wygra zdjęcie danego modelu, zdjęcia tego też modelu nie będą mogły brać udziału w następnych miesiącach. Zapewni to na pewno różnorodność modeli na ewentualnym kalendarzu na rok 2012.
To będzie 147, 156, może 145 i potem długo nic, albo coś bardzo kiepskiego. mrutyna - na zlocie takie sprawy trzeba proponować, nie będzie problemy z dostatkiem samochodów :)
Tylko w tym roku już organizatorzy obiecali, że jeśli powstanie kalendarz to pojawią się w nim te Alfy, które wygrywały konkurs Zdjęcie miesiąca...
dokładnie... dlatego zaproponowałem takie rozwiązanie jak napisałem wyżej, uważam że ilość samochodów modelowo jaka jest w konkursie jest dlatego że:
- popularność danego modelu jak 156/147
- ktoś kto ma coś innego niż najpopularniejsze modele ogarnia aparat i zrobił fotę...
nie da się zmusić wszystkich właścicieli modeli np. 33 czy 75 aby wysłali zdjęcia na konkurs... do tego nie każdy też umie lub ma ochotę na zrobienie zdjęcia.
dodam tylko to co pisałem już w temacie zdjęcie miesiąca wrzesień
"1. MiTo Wojtka
2. 155 Łukasza K.
3. GT Mikołaja
4. 159 Camilla
5. 147 GTA Gosi i Tomka
6. 156 (nie wiem kogo)
7. 33 czerwona z tego miesiąca
8. 75 co była we Wrocławiu
wiem też, że niektórzy mają możliwość wypożyczenia na sesje nowszych samochodów jak nowy Spider, Brera czy Julka
to tylko kilka samochód co mi przyszło na myśl przez 3 minuty... z pewnością mamy wiele innych ładnych samochodów na forum. Niestety rzadko odwiedzam dział Nasze Belle i nie wiem co mamy w klubie.
Wiem że rozrzut geograficzny (ilość km dzielących) właścicieli tych samochodów w PL jest spory i tutaj dochodzą koszty paliwa bo na sesję trzeba dojechać w jedno miejsce... ale coś kosztem czegoś.
Mamy dość wysoko pozycjonowane forum. Można by było np. załatwić sesję na polu golfowym, na starych halach produkcyjnych lub w innych ciekawych lokalizacjach tylko za reklamę takich miejsc na naszym forum (właściwie dla nas koszty 0zł) i mamy kalendarz, którego inne kluby będą nam tylko zazdrościć.
Chcieć to móc. ale być może się mylę... "
Tuti, pafka, to o czym piszecie tj. styczeń - 156, luty - 147, marzec - (i na tym kończy się kalendarz), to ja się domyślam, że tak będzie. Po prostu jestem zbyt dużym optymistą ;)
A tak w ogóle, zwycięzcy zdjęć miesiąca otrzymują w nagrodę interfejs. To, że ich Belle będą na Kalendarzu to taki gratis od firmy jeśli dobrze rozumiem (jeśli kalendarz był planowany od początku to mnie poprawcie). To inna moja propozycja! W przyszłym roku będzie konkurs na zdjęcie miesiąca. Czy będzie tak jak w tym z nagrodami czy bez to już nie moja sprawa tylko zarządu tego jakże szlachetnego klubu. Drugą, oddzielną kwestią będzie zbieranie zdjęć poszczególnych modeli (wiem, wiem 156-tek będzie milion zdjęć a starszych modeli w ogóle). Pod koniec roku zbierze się ów zdjęcia poszczególnych modeli i z każdego modelu wybierze się jedno zdjęcie na kalendarz. Jeśli nie uzbiera się 12 różnych modeli, da się do kalendarza 2 zdjęcia jednego modelu i to najlepiej tego najrzadszego.
P.S. Jako, że wcześniej nie przeczytałem tego postu wyżej. Mrutyna wcześniejszym postem dałem do zrozumienia, że Twój pomysł jest dobry oraz, że jeśli będziecie coś takiego organizować (byle nie za daleko) to chętnie też się zjawię i z równie wielką chęcią pomogę ;)
Interfejsy się skończyły :D Jest napisane w regulaminie, że zwycięzcy pojawią się w kalendarzu, jeśli taki wydrukujemy - jakoś tak :)
interfejs został ostatni. otrzyma go zwyciężca z tego miesiąca.
na przyszły rok można delikatnie zmodyfikować regulamin, tak że na kalendarz trafią najlepsze zdjęcia z całego roku no i tu administracja wybierze szczęśliwą 12-kę. prawda jest taka że rok temu nie pomyśleliśmy że wygrają prawie same 156ki ;)
sesja fajny pomysł. mrutyna ja mam dla ciebie propozycje tak odbiegając troche od konkursu. na następnym zlocie ogólnopolskim przywieź sprzęt i za jakąś opłatą chętnym zrób sesje ich Alfom. :) zawsze to jakaś atrakcja, a można przy okazji zrobić z tego jakąś nagrodę
bo chyba wygrałeś jeszcze zanim mieliśmy nagrody w konkursie ;) no chyba że ja coś przeoczyłem :|
Na jaki adres trzeba wysłać swoje zdjęcia? konkursfoto(at)alfaholicy.org nie działa.
Ahh, doczytałem, że nie przeszła bo pliki za duże :)
a moje doszly?:)