Ja jutro będę wymieniał i zaleje 2,6L Fuchs Titan Sintofluid.
Printable View
Ja jutro będę wymieniał i zaleje 2,6L Fuchs Titan Sintofluid.
Mam na zbyciu trochę oleju Fuchs jakieś 0,4l
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Jak byłeś w ASO to normalne. Ze sprzedawcami tam ciężki kontakt. ASO Alfy na Miłocinie to jakby dawny Polmozbyt. Ci z obsługi myślą że ludzie to tępaki, jedynie oni posiadają mądrość. Najlepiej w negatywnym znaczeniu oceniam starszego Pana z brodą siwą, został moim faworytem. Generalnie jest tam gruba żenada. ktos może się nie zgadzać, ale sorry takie mam doświadczenia z nimi.
Te oleje mają inną lepkość ZC ma SAE 75W80, Matryx 75W85. Za to titan Sintofluid ma taką samą jak ZC. Jednak nie jest on (ZC) polecany z jakichś względów przez tych co naprawiają skrzynie. Ja mam wlanego Matryxa i jest super polecam.
wymieniłem olej w SB na zalecanego Fuchsa zdecydowana poprawa, wczesniej chaczyła mi delikatnie 3 teraz wchodzi gładko, ale co najciekawsze ze skrzyni spuściłem 2,6L pewnie zostało w niej jeszcze 200ml więc było 2,8L olej był czerwony pewnie jescze nie wymieniany widocznie trafiłem na partie gdzie wlewano olej od góry dlatego było więcej i nie padły jeszcze łożyska. Do wlania oleju nie trzeba demontować aku wystarczy nasadka ampulowa chyba 8 i dwie przedłużki i normalnie odkręcamy.
Dłużej mi sie zeszło z osłoną pod silnikiem niż z wymianą.
Co może być przyczyną że przy dużym mrozie wcisniety pedał sprzęgła został w podłodze, co ciekawe pedał pomimo wcisniecia nie wysprzegla i przy starcie auto chce ruszyć. Odciagniecie pomaga zdążyło mi się to tylko po nocy i tylko 2 razy w tą zimę. Komplet sprzęgła wymieniłem 4 miechy temu + remont skrzyni
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Strzelam, że zapowietrzony układ wysprzęgnika.
Przeczytałem temat w miarę wnikliwie, tak samo osobny wątek o F40 i dalej nie wiem ile NAJLEPIEJ zalać oleju. Jedni podają, że lepiej jest zalać 2,4l, inni zalewają 2,6l i też chwalą. Jedyne co to widzę, że więcej osób wybiera FUCHSa niż Tutellę. Ja dodatkowo chcę zalać Archoila AR 9100.
Pytanie. Są tutaj jacyś posiadacze F40, którzy zmieniali niedawno olej i mogę się jeszcze wypowiedzieć ile zalewali?
Wymieniam olej bo nie wiem co jest zalane, poza tym uszczelniacze półosi też wsadzam nowe. Skrzynia ogólnie chodzi prawidłowo, na zimnym 3jka ciut haczy.
Ja zalałem coś koło 2.6 może troszkę więcej tak do 2.7 też Fuscha i tez delikatnie mi haczy trójka. Zaraz po wymianie biegi wchodziły lepiej ale po jakimś czasie znowu było jak dawniej czyli jedynka wchodzi często dość ciężko. Oczywiście skrzynia F 40
Pozdrawiam.
Ja niedawno do F40 zalałem też pomiędzy 2,6-2,7 tutela Matryx. Chwile po zalaniu przestało wyć przy około 3tys. obr. ale ostatnio znów wróciło. Domyślam się, że to łożysko oporowe, ale to tylko moje domysły.
Wchodzenie 1 i 2 na nowym oleju wydaje mi się lżejsze.
Ja jestem właśnie świeżo po wymianie oleju. Wlałem 2,6 litra tuteli. Skrzynia pracuje dużo lepiej, biegi wchodzą bardziej gładko (nie mam żadnych objawów zużycia skrzyni).
Zagadkowe jest to, że jedni zalewają tutellę a inni fuchsa. Oba oleje mają inne parametry tutella 75w85, fuchs 75w80. Nie wiem czy to jakaś duża różnica ale na forum opla do F40 polecali fuchsa, z fabryki 159ki wyjeżdżaly chyba na tutelli.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Gdzie to sprawdzić jaką mam skrzynie ? Alfa 2007r produkcja 1,9 8v model 159. Chce wymienić olej bo już prawie 200tyś nalotu jest. Nic się nie dzieje ,ale zapobiegawczo.
No f40 czy m32?
A f40 występowały gdzie ??
2,4 na pewno i chyba jeszcze 2,0 170km
Aha. Czyli do m32 wlewa się ok 2,6L tuteli 75w85?
Do mokrej skrzyni ok 2.5-2.6, wtedy w sumie powinno być ok 2.8.
Używał ktoś dodatków do skrzyni typu Archoil 9100 lub Liqui Moly Gear Protect 1007? Chciałbym coś zaradzić na haczącą skrzynię.
Ja tak samo.. chodzi lzej. Zwlaszcza przy mrozach dalo sie to odczuc
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Ja też wlałem Archoil'a 9100 razem z wymianą oleju. Biegi wchodzą dużo sprawniej, szczególnie jedynka na nierozgrzanej skrzyni.
U mnie też 1000 km też wskoczył nowy olej Penrite Pro Gear 75w85
Ostatnio wymieniałem olej w skrzyni na tutelle i też dopadło mnie to chrobotanie, tarcie. Zastanawiam się czy może mechanik wlał za mało oleju, powiedziałem mu że powinno być w okolicach 2,5l, ale ile wlał to nie wiem. Czy jest możliwość sprawdzenia jaki jest poziom czy na zasadzie tylko spuscić olej, zmierzyczyć i zalać ponownie? Oraz czy może się coś stać jeśli mam np.2,5litra wlane a doleje jeszcze 200-300ml?
Ja bym spuscil olej i bedziesz wiedział ile wlał bo 200 300 zostaje w skrzynie. Co to za mechanik ktory nie wie ile wlał? Pozniej sobie wlejesz ile chciał. Apropo samemu to chwila roboty a i pewność jest co w środku masz.pozdr
Zgodnie z zaleceniem producenta: "Butelka 250ml wystarcza nawet na 7 litrów oleju silnikowego lub na 2,5 litra oleju przekładniowego a w przypadku samochodów o mniejszych pojemnościach istnieje możliwość wykorzystania jednej butelki 250ml do silnika i skrzyni biegów."- u mnie poszło po prostu 250ml w mieszance z olejem i wlanie do skrzyni.
a ile oleju do skrzynki F40, tez będę zmieniał ..
na forach opla o 2,4 pisza ?
Opel niektóre 1.9 i 2.0 parowal ze skrzynią F40.
chodziło mi że na forum vectry piszą o 2,4 litra w skrzyni F40 ? znaczy żeby upuścić .....
Zmieniałem w F40 jakieś pół roku temu na serwisie Fiata , mechanicy stwierdzili ze trzeba wlac tyle Ile spuścili , było 3l ale nalalismy jakieś 2,8-2,9l
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Po przeczytaniu kilku postów postanowiłem, że po spuszczeniu całego oleju z skrzyni F40 wleję 2,6l. (Nie wiem czy ta wartość będzie optymalną, jeśli znacie lepszą - doradźcie).
Nie wiem tylko jaki olej będzie najlepszy dla niej? Polecacie jakiś konkretny na którym skrzynia dużo lepiej pracuje?