Już wychodziłem z siebie, bo nie wiedziałem co jej jest... A jak wreszcie odpaliła i to bez zająknięcia, to miałem banana od ucha do ucha tak, że uszy miałem z tyłu głowy:P
Printable View
No to kolejny sukces - teraz przesiadka ze skodziny do alfy ;)
Dziś wrzuciłem logo AR na felgi :).
Ostatnio udało się uprać tapicerkę boczków i okleić uchwyty folią carbon.
Jeszcze jest kilka rzeczy do ogarnięcia ale - "cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu". Zderzak wciąż uszkodzony bo nie ma kiedy tego zrobić.
Muszę kupić zderzak na przód "winter edition"
No to "będzie Pan zadowolony":)
Przepłukałem układ chłodniczy płynem "Prestone super flush radiator", napełniłem nowym płynem chłodniczym Prestone i naprawiłem klapę od schowka - otwierała się na każdym wyboju co było dość irytujące.
Założyłem też ramki: www.alfa-lancia.pl z tyłu i www.pablogarage.pl z przodu. Teraz widać, że Alfa ma odpowiedniego wlaściciela.
wymieniliśmy lewy dolny wahacz :)
bella dostala nowe laczniki stabilizatora, wymieniony olej oraz nowe filtry powietrza, kabinowy, oleju i paliwa :)
Bella zatankowana po brzegi :P i umyta, a to dopiero drugi dzień jej "posiadania" :P
Wymieniona fajka od jednej z cewek, i domyta.
A o to jak prezentują się felgi z logo AR:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ta-felgi_2.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ta-felgi_1.jpg
matowanko na mokro 2500 i polerka calutkiej :d później ręczne nakładanie mleczka :) świeci się jak nowa :)
Wymienione łożysko (cisza w samochodzie :) ) oraz przesmarowane wahacze górne.
Umyta, odkurzona, deska przetarta - czyściocha :)
Prostowanie alu x3 + nowe gumy przód = -780zł (po znajomości). Czego się nie robi dla belli.
ten temat naprawde powinien sie nazywac "ile dzisiaj wydalem na belle"
Wymieniłem nowe osłony gumowe przegubów lewego zewnętrznego i prawego wewnętrznego. Skóra w środku wyczyszczona i nawilżona :)
Wymienione dolne wahacze z przodu,jazda luksus.
Wymieniłem tarcze hamulcowe ATM Mikoda malowane + nacinane oraz przewody hamulcowe. Załącznik 33335
Umyłam na bezdotykowej i zabrałam na mikrospot z kolegą TKfoto :)
a moja dostała nowy olej MaxLife, filtr oleju MANN, filtr powietrza MANN, filtr paliwa Filtron, obie żarówki oświetlenia tablicy :P ogólne oględziny od spodu, naprawione przewody czujników zużycia klocków i na koniec mycie
a wszystko przy bagatela 191999km :D oby było jeszcze więcej kilometrów w radości i uwielbieniu
Wymienione tylne prawe drzwi, po małej kolizji!
Oramkowałem :)
zamontowane lampy do jazdy dziennej, dolewka oleju, umyta na bezdotykowej, zatankowana pod korek, sprawdzenie zawieszenia - całe do wymiany czyli wahacze z przodu oraz z tyłu, na wiosnę trzeba będzie myśleć o sprężynach i amortyzatorach
Nic wielkiego, umyłem i nałożyłem wosk na najbardziej newralgiczne miejsca karoserii, a także Alfa dostała klubową naklejkę na maskę :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Ręczny brzytwa! :D
Póki co cisnę na 16" kołach, testuję po kupnie i jako takimi oponami :D.
18"stki leżą w garażu czekają.. tak czy siak chyba pójdą na sprzedaż na wiosnę :) albo na zamianę na 17" z GT szprycha.
Z tego co pamiętam to po torze z opon nic nie zostało ;). Zachciało się komfortu że na 16" zmieniłeś?
Jeżdżąc na 16" czuje się jak na tapczanie :D i jeździć można po wszystkim :D.
18" przód jest ok, tył gorzej, ale tył i tak był do wymiany na drugi rok :). Teraz kupię dwie gumy, te co były z przodu pójdą na tył i koła eleganckie.. Tanio skóry nie sprzedam bo koła są mega i jak nie pójdą to bedę na nich jeździć :D.
*** Ja 2 dni temu zalałem pod korek (na Vervie śmiga aż miło :)). Okazało się, że Alfa ostro mi kopciła wcześniej przez to, że prawdopodobnie zatankowałem na stacji ze chrzczoną ropą :(
Teraz KONIEC ! Od dziś tylko Orlen i Verva (kilka groszy na litrze, a jazda całkiem inna).
*** Dotarł pokrowiec na dojazdówkę...
*** Oprócz tego wczoraj umyłem i nawoskowałem, po czym pojechałem na 21 RAJD DOLNOŚLĄSKI ;p
*** Dziś przeglądam zawieszenia na Allegro i prawdopodobnie zamówię całość na przód :)
Zmieniłem tylne prawe koło na zapas, kapcia załadowałem do bagażnika, sprawdziłem stan płynów i odpaliłem silnik... po ponad 3 miesiącach postoju z czego ponad miesiąc na flaku z tyłu :( Niemniej oponka wizualnie się trzyma po napompowaniu i mam nadzieję, że Alfa przewiezie mnie na niej szczęśliwie jutro 200km. Silnik odpalił praktycznie bez kręcenia, jakby po prostu zasnął i obrót kluczyka wybudził go ze snu.
Może wreszcie uda mi się ogarnąć ten wóz :D Potrzeba jest, bo samochód będzie mi już niedługo niezbędny.
Więc tak,
zielona, oficjalnie złożona, odpalona i jeżdżąca
Dostała wpis do dowodu o przeglądzie ;) Nowe oc no i nowego starego właściciela, z uwagi na koszty ubezpieczenia niestety stała sie darowizna na rzecz mamuśki.
Wymienione klocki przód, przesmarowane prowadnice w zaciskach i odpowietrzone hamulce, wysprzątana i wymyta.
po raz kolejny po 9 miesięcznej przerwie straszy swoim bulgotem na drodze ;)
Czerwona, wczoraj ustrzelona przez ibize ... niestety zderzak do roboty - chcoiaz jest nadzieja ze obejdzie sie na polerce.
Dzisiaj przeczyszczone i przesmarowane zaciski tył.
Dolewka oleju i sprawdzenie reszty płynów.
Zielona 166 - po bezawaryjnym dotarciu na węgry szykuje sie do powrotu ;)
Ja swoją zawiozłem przed północą do mechanika na generalkę silnika i zawieszenia :D
OC + przegląd + Minicasco :D
ha ja dziś snięty Majkołaj , tylne drzwi ! yes, teraz to nawet wygląda ,a i bardzo ważne szufladki na kubek+ bo tamte po KO sobie odpuściły :Dwspółpracę
było by więcej XD ale fundusz niegwarancyjny nie przewidział dziś większej pa3ki XD:stop:XD
Wymienione tylne amory na KONI Str.t:P
przyszły mi zaciski brembo od V6 wiec je całe wyczyściłem sprawdziłem tloczki czy chodzą i przygotowałem do założenia na autko jutro :d
Lampy przednie przestylizowane - na styl GTA :)
Przeczyściłem styki regulacji lusterka zewnętrznego, teraz już działa, no i zatankowałem, ponadto zamówiłem olej i filtr oleju.
Pozdrawiam.
- Rafał
- wstawione większe kolektory ssące z podstawami od 3.2V6
- usunięty rezonator powietrza
- filtr powietrza Pipercross
- pokrywa przedniej głowicy i kolektor ssący pomalowane na czarno
- wyczyszczona przepustnica
Teraz pora na wydech :)