Oramkowałem![]()
zamontowane lampy do jazdy dziennej, dolewka oleju, umyta na bezdotykowej, zatankowana pod korek, sprawdzenie zawieszenia - całe do wymiany czyli wahacze z przodu oraz z tyłu, na wiosnę trzeba będzie myśleć o sprężynach i amortyzatorach
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Nic wielkiego, umyłem i nałożyłem wosk na najbardziej newralgiczne miejsca karoserii, a także Alfa dostała klubową naklejkę na maskę
Pozdrawiam.
- Rafał
Ręczny brzytwa!![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Póki co cisnę na 16" kołach, testuję po kupnie i jako takimi oponami.
18"stki leżą w garażu czekają.. tak czy siak chyba pójdą na sprzedaż na wiosnęalbo na zamianę na 17" z GT szprycha.
Z tego co pamiętam to po torze z opon nic nie zostało. Zachciało się komfortu że na 16" zmieniłeś?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Jeżdżąc na 16" czuje się jak na tapczaniei jeździć można po wszystkim
.
18" przód jest ok, tył gorzej, ale tył i tak był do wymiany na drugi rok. Teraz kupię dwie gumy, te co były z przodu pójdą na tył i koła eleganckie.. Tanio skóry nie sprzedam bo koła są mega i jak nie pójdą to bedę na nich jeździć
.
Ostatnio edytowane przez Qki ; 03-09-2011 o 22:27
*** Ja 2 dni temu zalałem pod korek (na Vervie śmiga aż miło). Okazało się, że Alfa ostro mi kopciła wcześniej przez to, że prawdopodobnie zatankowałem na stacji ze chrzczoną ropą
Teraz KONIEC ! Od dziś tylko Orlen i Verva (kilka groszy na litrze, a jazda całkiem inna).
*** Dotarł pokrowiec na dojazdówkę...
*** Oprócz tego wczoraj umyłem i nawoskowałem, po czym pojechałem na 21 RAJD DOLNOŚLĄSKI ;p
*** Dziś przeglądam zawieszenia na Allegro i prawdopodobnie zamówię całość na przód![]()