To samo mi się zrobiło ostatnio. Miałem Trip A z naliczonymi dwadzieścia kilka tysięcy km i nagle wyzerowane bez powodu.
Printable View
Dziwne to co napiszę ale .. To nie te czasy że wystarczyło zrobić trasę ok 200 km i akumulator naładowany. Dziś rządzą dziwne algorytmy i ekologia. Ostatnio jechałem ok 500 km i z ciekawości obserwowałem miernik w gniazdku zapalniczki - nie do zrozumienia wyświetlane napięcia. Przy stałej prędkości raz ładował a raz nie. Elektronika rządzi.
Jasne ale nie chce mi się wierzyć że zrobione 1600 km właściwie na raz z przerwami tylko na tankowanie i posilek, sporo hamowania silnikiem ( długie zjazdy w cro) i aku miałby być niedoładowany. W każdym bądź razie uspokoiłem się wiedząc, że u innych też to miało miejsce bez żadnych dodatkowych nieprzyjemności.
Trasą się nie sugeruj, u mnie kilka dni pod dwóch trasach po 750 km każda akumulator padł totalnie, rozładowane do 0.
Trochę poczytałem na ten temat, dużo dowiedziałem się od innych ( [MENTION=20089]epsonix[/MENTION], dzięki! ) i wiem że odkąd ładowaniem rządzi IBS / komputery / sterowniki to akumulator praktycznie nigdy nie jest naładowany w pełni. A jak jest rozładowany to mu długa trasa nie pomoże bo w pełni doładowywany jest tylko przy hamowaniu. Mierzę sobie stopień naładowania i napięcia i po postojach i po trasach długich i krótkich i nie znalazłem żadnej reguły.
Co więcej mojego padu nie poprzedzuł komunikat o braku S&S albo o rozładowanym akumulatorze a powinien...
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Cześć.
Jak zdemontować schowek po stronie pasażera ? Czy miałby ktoś fotkę/tutorial z rozmieszczeniem śrub/mocowań?
Pozdrawiam
Robiłem to w zeszłym tygodniu w celu wymiany filtra kabinowego. Najgorsze są klipsy trzymające schowek. U mnie trzymały bardzo mocno. Zerknij sobie na filmik na yt.
https://m.youtube.com/watch?v=UeIW-5XBkjw
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cześć. Czy każda Giulia ma alarm? Jeśli nie to jak sprawdzić czy jest?