www.youtube.com/watch?v=4pAMiKFBVIY
mój ulubiony alfaholik
Printable View
www.youtube.com/watch?v=4pAMiKFBVIY
mój ulubiony alfaholik
Hmm nie chcę się czepiać , ale jesteś już rok na forum i nie wiesz że od tego są odpowiednie działy ?? Czy ten filmik jest związany z pomocą przy zakupie 159/Brery ??
W carserwisie mają ocenę rzeczoznawcy, wystarczy podjechać, zapytać, przeważnie nie było z tym problemu, natomiast nie miałem okazji tego weryfikować w sensie na ike wszystko powiedzą.
Ok 1 - 1,5 roku temu stała identyczna u nich z podobnym przebiegiem, biała i ciemny środek, wtedy kosztowała ok 48k na fakturę vat. Zniknęła więc zakładam że ktoś kupił. Tamta miała lakierowany i naprawiany bok, nie miałem miernika lakieru, to nie wiem na ile. Jakiś plastik w środku nie był dobrze spasowany i na pewno drzwi kierowcy były rozbierane w jakimś celu. Chyba brakowało czegoś przy reflektorze od naprawianej strony. Zaznaczam że nie mam pojęcia czy to może być to samo auto i było to kawał czasu temu. Wtedy auto krajowe. W ocenie rzeczoznawcy było, że robiony bok.
Zbliża się już czas oglądania pierwszych egzemplarzy, dlatego mam do Was pytanie. Będę się skupiał głownie na wersjach 150 KM, chyba że trafię jakąś dobrą 2.4, a wiem że są problemy z kolektorem. Jak poznam podczas jazdy, że już może być coś z tymi klapami nie tak? I tak samo też jak można sprawdzić dwumasę (wiem, że trzeba na jałowym biegu podnosząc obroty słuchać i przy zapalaniu sprawdzić czy nie trzepie, chodzi mi o to czy są jeszcze jakieś inne sposoby)? Czy jest jeszcze coś na co polecalibyście zwrócić szczególną uwagę, a mogę to sprawdzić sam bez pomocy serwisu? Chcę sobie po prostu oszczędzić pieniędzy, z każdą Alfą na serwis nie będę jechał :)
Szukam czegoś w okolicach 30 tysięcy, tylko benzyna, bo robię maksymalnie 8 tys. rocznie, a od czerwca mam motocykl, więc będzie około 5-6 tysięcy teraz - diesel się nawet nie zagrzeje, a do pracy mam 14km tylko.
Dobrze jakby była SW, albo przynajmniej sedan z dzielonymi siedzeniami.
Wpadła mi w oko: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C35185099.html
Pierwszy raz widzę tak dobrze wyposażone 1.8 MPI :)
Ja się na wersjach wyposażenia nie znam, ale mnie też to dziwnie troche wygląda, bo praktycznie taki sam opis wkleja do pozostałych 159, które ma wystawione, a różnice w cenach są...
trzeba by go dobrze sprawdzić. Ale na pierwszy rzut oka wygląda nieźle.
Hmm, jak w takim razie ma się cena do średniej za taki rocznik i takie wyposażenie?
Widzę, że kolega pampik mieszka w podobnej z nazwy miejscowości jak ja :) Jak oceniasz przesiadkę ze 166 na 159? Nie jest to pewnego rodzaju "downgrade"?