Mógłbyś zaprzestać tej dziwnej maniery cięcia wypowiedzi i pociętego odpowiadania?
Zacznę od początku - energii ze słoneczka _nie ma_ - nie w takich czy siakich godzinach, ale nie ma po prostu na miarę potrzeb, i aby je zaspokoić wciąż jest używany ten rzekomo niebotycznie drogi węgiel , rozumiesz ? a co do godzin kiedy jest to z kolei ja nie rozumiem - energii najwięcej trzeba chyba w miesiącach "ciemnych" ? Dodam jeszcze że drogi/tani to pojęcie mocno względne, jak nie ma nic tańszego to drogi robi się tani. Tą drogą idzie "marketing" elektryków, nie przewagą a podwyższaniem cen konkurencji .
Co do głodu , braku wody - no właśnie ! to są realne problemy a nie jakieś rury wydechowe. Ty naprawdę aż tak zabrnąłeś że sądzisz że będziemy sterować klimatem ? i to tak nikłym narzędziem jak samochody? że przed pojawieniem się człowieka kilmat stal w miejscu i po wymarciu naszego gatunku dalej będzie stał? naprawdę nie widzisz jaki to potężny pretekst do wszelkich od maluczkich (partia Ziobry za kasę na konferencję klimatyczną czytam że urządzała zjazd ;) nieżli poplecznicy ;) ) ,po potężne których powiązań z legislacją szalejącą może kiedyś sie dowiemy. Znasz wiele opracowań jak mówisz dot klimatu, nie znasz tych mówiących o tym , że tak naprawdę realnie globalnie to nic nie możemy? trzeba się pogodzić z tym że eksploatujemy planetę i tyle. Choć wielu wystarcza uspokajanie sumienia bo recyklinguje czy "jest za" elektryfikacją (choc jej nie stosuje ,ale co tam, sumienie uspokaja sama chęć).
Aby zwalczać głód i zanieczyszczenia z nim związane, trzeba otwierać a nie zamykać regulacjami rynki, pozwalać sie tym biednym bogacić, bogaty dba o swoja czystość i otoczenie, biednego do tego najsurowszymi regulacjami nie zmusisz.
Co do tych samochodów - magazynów energii- jak te polacie zastawione samochodami pod blokowiskami będą miały za nie służyć ? bo chyba nie mówisz o mieszkalnictwie 1 rodzinnym ,bo dopiero wyśmiałeś że nie ma ono znaczenia w całościowym ujęciu. Po co mi magazyn w postaci akumulatora , jak mam z 80cio procentową wydajnoscią w postaci PGE.
Zauważyłeś że strasznie dużo czasu przyszłego używasz ?