Szczerze to czekam bardziej na nastepce 166 na bazie Ghibli niz Giulie ;)
Printable View
Szczerze to czekam bardziej na nastepce 166 na bazie Ghibli niz Giulie ;)
piszesz to wszystko tylko i wyłącznie dlatego, ze kupiłeś sobie Julkę a ja śmiałem podważyć jej wspaniałość... Odpuść już, Radzia. Takie zachowania są do Ciebie w sumie niepodobne.
Sporting i Szewi, dzięki za wsparcie. Jakoś tak sie składa, ze niemal każdy, jesli rozmowa schodzi na AR, zachwyca się stylistyką i charakterem 159. Natomiast nikt, literalnie nikt słowa nie wspomni na temat Julki. Tego auta się na ulicach po prostu raczej nie dostrzega. Fani marki widzą, sympatycy też, to oczywiste. I stosunkowo mało kto więcej. Odpuść już Radzia. Istnieje odrębny wątek o 159, gdzie 75% userów jezdzi po niej, jak po łysej kobyle. Wiesz, ciężka, ach jaka ciężka, silniki, słabe, dziadowskie, ogólnie o co chodzi. Tam sie przenieś, bedziesz w dobrym towarzystwie.
Co do Gulii, czyli Julii, ja w ogóle nie wierzę, ze to auto ujrzy swiatło dzienne. Pewnie ujrzy, bo ja sceptyk raczej jestem, ale oby nie było jak z Julką: kilka lat bicia piany, gadania, a potem wychodzi "takie sobie coś". Na przykład: ni to mondeo, ni to mazda, ni to jakiś duży hyundai, albo coś takiego.
PS. Kolegę Kasztelana, ktory napisał, ze 159 nie będzie kultowa bo jest masowa, poproszę o wnikliwsze zapoznanie się z definicjami tych slow. Kultowym autem jest na przykład VW garbus, mimo, że wyprodukowano go na swiecie miliony..... Rozumie kolega, co napisał:)?
Kultowość wyłania się po latach panowie, puste te wasze spory. AR156 nie jest jeszcze kultowa, ale kto wie, czy nie będzie. AR159 też była ważnym modelem w rodzinie, ale z powodów marketingowych i księgowych bardzo osamotniona.
Teraz czekamy na 4C na ulicach, potem na Giulię i lift Giulietty i Mito.
ps. materiał z maja, ale wygląda nie najgorzej (sorry jeśli było, ale tyle OT w wątku, że zrobiło się śmietnisko):
http://futurecars2014.com/2013/05/al...elease-to-usa/
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/06/119.jpg
Na moje oko linie trochę się gryzą, ale generalnie wygląda poprawnie - klameczka w słupku C idealnie wkomponowana :)
Pozdr.,
L.
KRS, rozumie, z tą "masówką" się zgodzę, jednak weź pod uwagę pozostałe aspekty dzięki którym Garb jest kultowy. I właśnie dlatego dalej stoję przy swoim.
a ja zostane przy swoim:) z szacunkiem należnym Twojej opinii.
PS. na tej wizce Gulia ma agresywne dość lampy, mumina tam mało. Radosuaf pewnie zgrzyta zębami:)))
No jeśli Giulia ma wyglądać tak jak na fotce, którą wrzucil Ludvigus, to będzie świetnie :) Mnie się bardzo podoba. Jak będzie dobre prowadzenie i mocne silniki, może być sukces (o ile cena nie zabije)
Z tego artykułu:
"It’ll be the first Alfa to be built in America, likely to be assembled alongside Chryslers."
Czyli powtórka z Lancii?
Spokojnie, nie będą sprzedawać chryslerów ze znaczkiem Alfy - najzwyczajniej będą budować Giulię na tych samych liniach, w tych samych fabrykach w US&A co Chryslery. Marchionne zarzekał się, że Giulia będzie nowym samochodem i dla niej budują nowe silniki i nową platformę, która zapewne później trafi również do innych marek pod czapką finansową Fiat'a.
Pozdr.,
L.
Giulia ma współdzielić platformę z nowym Dodgem Barracuda.