Szczerze to czekam bardziej na nastepce 166 na bazie Ghibli niz Giulie![]()
Szczerze to czekam bardziej na nastepce 166 na bazie Ghibli niz Giulie![]()
Pozdro,
Bartas
piszesz to wszystko tylko i wyłącznie dlatego, ze kupiłeś sobie Julkę a ja śmiałem podważyć jej wspaniałość... Odpuść już, Radzia. Takie zachowania są do Ciebie w sumie niepodobne.
Sporting i Szewi, dzięki za wsparcie. Jakoś tak sie składa, ze niemal każdy, jesli rozmowa schodzi na AR, zachwyca się stylistyką i charakterem 159. Natomiast nikt, literalnie nikt słowa nie wspomni na temat Julki. Tego auta się na ulicach po prostu raczej nie dostrzega. Fani marki widzą, sympatycy też, to oczywiste. I stosunkowo mało kto więcej. Odpuść już Radzia. Istnieje odrębny wątek o 159, gdzie 75% userów jezdzi po niej, jak po łysej kobyle. Wiesz, ciężka, ach jaka ciężka, silniki, słabe, dziadowskie, ogólnie o co chodzi. Tam sie przenieś, bedziesz w dobrym towarzystwie.
Co do Gulii, czyli Julii, ja w ogóle nie wierzę, ze to auto ujrzy swiatło dzienne. Pewnie ujrzy, bo ja sceptyk raczej jestem, ale oby nie było jak z Julką: kilka lat bicia piany, gadania, a potem wychodzi "takie sobie coś". Na przykład: ni to mondeo, ni to mazda, ni to jakiś duży hyundai, albo coś takiego.
PS. Kolegę Kasztelana, ktory napisał, ze 159 nie będzie kultowa bo jest masowa, poproszę o wnikliwsze zapoznanie się z definicjami tych slow. Kultowym autem jest na przykład VW garbus, mimo, że wyprodukowano go na swiecie miliony..... Rozumie kolega, co napisał?
Ostatnio edytowane przez KRS ; 14-06-2013 o 23:59
Kultowość wyłania się po latach panowie, puste te wasze spory. AR156 nie jest jeszcze kultowa, ale kto wie, czy nie będzie. AR159 też była ważnym modelem w rodzinie, ale z powodów marketingowych i księgowych bardzo osamotniona.
Teraz czekamy na 4C na ulicach, potem na Giulię i lift Giulietty i Mito.
ps. materiał z maja, ale wygląda nie najgorzej (sorry jeśli było, ale tyle OT w wątku, że zrobiło się śmietnisko):
http://futurecars2014.com/2013/05/al...elease-to-usa/
Na moje oko linie trochę się gryzą, ale generalnie wygląda poprawnie - klameczka w słupku C idealnie wkomponowana![]()
Pozdr.,
L.
KRS, rozumie, z tą "masówką" się zgodzę, jednak weź pod uwagę pozostałe aspekty dzięki którym Garb jest kultowy. I właśnie dlatego dalej stoję przy swoim.
a ja zostane przy swoimz szacunkiem należnym Twojej opinii.
PS. na tej wizce Gulia ma agresywne dość lampy, mumina tam mało. Radosuaf pewnie zgrzyta zębami))
No jeśli Giulia ma wyglądać tak jak na fotce, którą wrzucil Ludvigus, to będzie świetnieMnie się bardzo podoba. Jak będzie dobre prowadzenie i mocne silniki, może być sukces (o ile cena nie zabije)
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Z tego artykułu:
"It’ll be the first Alfa to be built in America, likely to be assembled alongside Chryslers."
Czyli powtórka z Lancii?
Spokojnie, nie będą sprzedawać chryslerów ze znaczkiem Alfy - najzwyczajniej będą budować Giulię na tych samych liniach, w tych samych fabrykach w US&A co Chryslery. Marchionne zarzekał się, że Giulia będzie nowym samochodem i dla niej budują nowe silniki i nową platformę, która zapewne później trafi również do innych marek pod czapką finansową Fiat'a.
Pozdr.,
L.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS