Przy okazji zapytam czy kamera cofania montowana w lampce tablicy rejestracji jest otwierana by móc wymienić żarówkę? Pytam bo z tyłu mam ledy i jeśli nie da się otworzyć to chyba trzeba by wrócić do zwykłych żarówek by nie mieć różnicy w kolorze.
Przy okazji zapytam czy kamera cofania montowana w lampce tablicy rejestracji jest otwierana by móc wymienić żarówkę? Pytam bo z tyłu mam ledy i jeśli nie da się otworzyć to chyba trzeba by wrócić do zwykłych żarówek by nie mieć różnicy w kolorze.
Lub inna kamera w innym miejscu...
W innym miejscu to w ramce tablicy rejestracyjnej, są takie kamery ale jest trochę problem z wygięciem, lub wiercona w zderzaku ale to chyba najgorsza opcja. Najlepsza się wydaje ta w miejscu lampki oświetlenia tablicy rej. Nie rzuca się w oczy, można bez problemu wymienić żarówkę na jaką się chce.
Wszystko zależy co to za radio a zwłaszcza jakie ma parametry i podzespoły. Ludzie tutaj co by nie kupili to raczej chwalą zmianę z ori radia na inne także na chinczyki. Tylko są lepsze i gorsze chinczyki. Bardziej stabilne, mniej itd. Ja aż takim znawcą nie jestem ale np gms ma wzmacniacz mosfet i przetwornik 36bitowy to już dobrze, w markowych radiach są podobne podzespoły które wpływają na dźwięk. Inna sprawa czy to co napisane to faktycznie prawda. Trzeba by testować albo pytać co siedzą w tym.
- - - Updated - - -
Taka lampka z kamerą daje tyle samo światła co zwykła lampka czy jednak trochę mniej z racji mniejszego "otworu" świecenia? W tablicy rejestracyjnej mi także nie widzi się a zwłaszcza, że bardziej rzuca się w oczy i kusi "lepkie rączki". Jeszcze może by zamontować w uchwycie haka który mam odpięty i jest nieużywany, na pewno byłoby mało widoczne ale jest niżej i głębiej niż w przypadku kamery przy lampce to czy aby nie byłoby jakiś przekłamań odległości, zderzak wystaje bardziej.
Zakładaj śmiało w miejsce lampki. Trochę obniżysz tablicę rej. także wystająca kamerka z lampki zgra się z czarną ramką tablicy rejestracyjnej i z zewnątrz ciężko to zauważyć. Jeżeli chodzi o oświetlenie tablicy rej. ja u siebie wstawiłem dwie żarówki LED i trudno zauważyć różnicę w oświetleniu pomimo tego mniejszego otworu. Ale przyznam się, że również miałem podobne obawy. Myślałem aby zamontować jedną żarówkę mocniejszą, ale obeszło się bez tego :)
Ja również zamontowałam kamerę w lampce. Jest tylko jeden problem. Kamera nie ma podczerwieni i w nocy mało co widać....
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
To samo ostatnio usłyszałem na spocie w Rzeszowie od chłopaków. Mówili także, że jest przebłysk światła od oświetlenia rejestracji w nocy co pogarsza też widok. Gdyby zamontować zamiast żarówki cofania led cree to może by pomogło w nocy. Na innym forum doczytałem, że pomaga cofanie na hamulcu bo zawsze dodatkowo stop świeci.
A są w ogóle takie kamery z podczerwienią montowane w lampce tab. rej?
Nie ma kamer z podczerwienia w lampce czy ramce z prostej przyczyny - gabaryty...
Kamera z podczerwienia musi być większa.
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka