ja zalozylem orginal. 100 zl drozszy ale zero problemow
Printable View
ja zalozylem orginal. 100 zl drozszy ale zero problemow
Prawda. Orginal to tez Behr ale w.moim przypadku byl wtwdy tanszy niz zamiennik
Ja mam taki na sprzedaz, lezy niepotrzebny. Jakby ktos chcial to priv.
dziś i ja zauważyłem spadek temperatury na wskaźniku, przy postoju, może o 2mm. Wcześniej zawsze było 90, przeczytałem cały wątek i mam mieszane uczucia. Tamtą zimę przejeździłem przy wyłączonej klimie, teraz jeżdżę na włączonej po namowie szwagra, który twierdz, że tak się nie zagrzybi bo powietrze lata przez osuszacz itp. Mam do wymiany płyny filtry i rozrząd, koszta rosną. wymieniać termostat?
A ja bym zaufał czujnikowi pary. Pojawia się zaparowanie włącza się klima. Po co tracić energię na pracę kompresora, który i tak poniżej pewnej temp. się nie włącza?
Co do termostatu. Jeśli masz oryginalny to wytrzymuje on ok 150 tys km i pada. Uszkodzenie polega na "nie trzymaniu" temperatury i jej spadek do ok 60 stopni. Pracy silnikowi nie ułatwia pracujący wentylator przy włączonej klimie. Wyłącz tę klimę i zobacz co będzie działo. Jeśli utrzyma 90 to zapomnij o termostacie.
Podam cane oryginal behr.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Panowie jak długo grzeją wam się dieselki że skrzynią automatyczną do 90 stopni ? pytam o automat bo przy manualu auto chodzi na innych obrotach U mnie przy spokojnej jeździe tylko przy zmianie biegów mam 2 tys obrotów Tak to idzie 1500 1700 Ostatnio 17 km i na wskaźniku 80 stopni Wąż od termostatu zimny