u mnie jest to samo bo sprawdzalem.Jest jakis czujnik ktory automatycznie odsuwa szybe gdy napotka ona na jakas przeszkod przy zasuwaniu.Mozliwe, ze to nie zadna dyrektywa,a opcja dodatkowa byla
Printable View
A zna ktoś nieźle włoski Panowie? Ponoć makaronom się udało to aktywować poprzez dodanie alarmu. Być może da się to zrobić bez tego.
Załącznik 143685
A tutaj znalazłem odpowiednią dyrektywę ZSRE o m.in. zdalnym zamykaniu szyb- 5.8.2.7.
Załącznik 143683
Właściwie to im więcej czytam tym bardziej współczuje producentom Zaprojektować zwykły samochód, który musi spełniać trylion wymogów wymyślonych przez grupkę ludzi, którzy są wożeni przez szoferów to nie lada wyczyn.
Wszystkie współczesne instrukcje AR oprócz 4C powołują się na tą dyrektywę i nie ma znaczenia czy pochodzi z 2000 czy z 1410. Dyrektywa się nie zmieniła, więc jedynie pozostaje jakaś zmiana w samochodach na przestrzeni lat produkcji. Wskazuje też na to zamieszczenie informacji o superotwarciu i superzamknięciu z pilota w instrukcjach do 159 z początku produkcji, natomiast instrukcje z końca produkcji mają już wzmiankę jedynie o superotwarciu.
Chciałbym się zapytać czy w tym wyposażeniu występowały opcje domykania szyb z kluczyka lub po zamknięciu auta ??
Linia
SW EXCLUSIVE
Wersja
SW HIGH
Jeśli przeczytasz wszystko co powyżej dojdziesz do wniosku, że tak naprawdę niewiadomo :)
Zależy to od rocznika przede wszystkim.
No właśnie lenistwo mnie dopadło i nie chciało mi się czytać :cool:
Rocznik 2008.
Otwierać z pilota otworzę ale zamknąć już nie da rady. Fajnie by było po zamknięciu auto, żeby szyby się domkły.
Normalnie tego nie włączysz (ani w menu komputera ani kabelkiem przez złącze diagnostyczne), a sam nie słyszałem o możliwości uruchomienia tego, bo zwyczajnie mnie to nie interesuje :P Ja mam 2006 i wszystko śmiga :D