...ale fakt że Madzia tymi wykrzyknikami się trochę nie potrzebnie unosi:D ..a ja tymczasem idę spać, Dobranoc:D
Printable View
...ale fakt że Madzia tymi wykrzyknikami się trochę nie potrzebnie unosi:D ..a ja tymczasem idę spać, Dobranoc:D
Gdyby mojego zdjęcia nie było w konkursie,to napisałabym to samo! Wcześniej nie byłam zarejestrowana,więc się nie wypowiadałam. Ale zawsze zastanawiałam się nad kryteriami,jakimi kierują się głosujący na fotkę miesiąca. Niektóre fotki,które wygrały w poprzednich miesiącach,chyba nie bardzo się nadają do kalendarza. Ale ogólnie gratulacje dla właściciela konkursowej 155,bo ma piękny samochód:)
ale co znaczy że się "nie bardzo nadają do kalendarza"?
przecież głosują userzy czyli potencjalni nabywcy tego kalendarza. Kalendarz jest/będzie dla forumowiczów... więc oni głosują, im się podobają zdjęcia, oni kupią kalendarz...
tutaj nie leży decyzja co pokażemy światu jako kalendarz Alfaholików tylko jaki my będziemy mieć kalendarz... a będziemy mieć taki na jakie zdjęcia zagłosowaliśmy ;) a więc skoro zagłosowaliśmy na takie zdjęcia to wg. nas te foty nadają się na kalendarz :)
jakie zdjecia, taki kalendarz.. i w sumie tyle
Słabizna straszna w październiku, ale z braku laku głos poszedł na 6... Ech, a nieraz po 3-4 genialne foty były, że aż nie wiedziało się, na które głosować, a teraz w sumie żadne się nie kwalifikuje...
No to krótka piłka: ktoś nie zauważył ogłoszenia, że jest nabór do jury? Nikt się nie zgłosił, a saroo dostał "koleżeńską" propozycję i ją przyjął. Pierwotnie w jury było trzech członków, jak ktoś ma ochotę dołączyć do saroo - zgłaszać się do kogoś z administracji, albo na konto Administracja.
Piękne fotki, 4 daje radę.
Swoją drogą kilka razy wysyłałem swoje zdjęcia do tego konkursu. Niestety musiały okazać się zbyt słabe. Ale czy to jest powód do bluzgów? Jeśli się konkurs komuś nie podoba, niech nie bierze w nim udziału, baaaaa nawet może nie głosować.
Głosują tutaj zwykli użytkownicy forum i samochodów a nie znani specjaliści fotografii z całego świata. Głosowanie opiera się na odczuciach subiektywnych, więc nie widzę tu żadnego problemu, czy ktoś głosuje na krajobraz w tle, czy na auto czy może na błyszczące kołpaki.
Bo to jest "fucha" w której trzeba twardym być, i mam nadzieję, żę saroo się nie zrazi tym wszystkim, bo w innym wypadku możemy zapomnieć o tym konkursie.
A chyba jednak lepiej, żeby był nawet w formie w której nie wszystkim to odpowiada, niż żeby go w ogóle nie było...
Bo jak widać po ilości zgłoszeń jest takie zapotrzebowanie na forum.