-
Czyli jakie są konsekwencje zgubienia jedynego kluczyka jak nie ma żadnej karty kodu ? , bo czasami tak bywa że 1000zł się znajdzie ale nie zawsze jest ta opcja dorobienia i na jakiej podstawie ? auto na lawetę spod domu i do najbliższego ASO ? jeszcze jedno zapytam , czy ASO Fiat to jest to samo co Alfa ? pytam profilaktycznie by w Olkuszu jest taki salon Fiata
-
Podpisuje sie pod pytaniem mike'a bo chyba jest w tej samej sytuacji co ja. Widze ze to dorobienie klucza to ciezki temat. Jesli dorobia go niezaleznie sie go ma czy sie zgubilo to chyba dam sobie spokoj i odloze 1000PLN:)
Jesli sciagna kod z Italii i maja auto to pewnie dorobia tylko jak otworza auto zeby sie dostac do komputera np.?
-
dorobienie zgubionego klucza w ASO to nie problem, problem tylko aby posiadać górę pieniędzy. złap za telefon tak jak ja to zrobiłem (Legnica) i przedzwoniłem po klucznikach z ogłoszeń. do tego musisz tylko mieć dowód osobisty i dowód własności auta. otwarcie drzwi, ściągniecie kodu taki jak na karcie kodowej, dorobienie klucza mechanicznie, zaprogramowanie klucza, cała operacja to czas około 2-3 godzin. cena to bagatelka, jedyne 2.500 zł dla alfy 147. podobna cena we Wrocławiu (chyba dlatego że większa konkunencja ) to cena 1.800 zł. chyba zostanę klucznikiem ( Locksmith).
-
nic tylko dorobiac w ASO. Zaczne sie orientowac w temacie w Krakowie, jak sie dowiem cos interesujacego to napisze. Pozdr
-
Dopytaj się bartex86 bo z tego co czytam najtańszą opcją dla mnie był by wyjazd do Francji , za jaja żabojada i niech szuka kluczyka i karty od auta :P
-
Haha, tak jest, moja tez z Francji moze to ten sam zabojad? :) Byłem dzis w ASO alfy w Krakowie na Ofiar Dąbia i tak: Zakodowanie klucza :140 PLN, Klucz (surowka z Wloch chyba) 500 , Karta kodowa 200. 840 PLN koszt całej imrpezy. Napewno ktos z forum sciagnie kod z alfy taniej..Aha sprawa dotyczy tzw klucza serwisowego czyli immo + plus klucz bez PILOTA. Oni potrzebuja tylko kod wiec moze da sie uciac te 200 zl.
-
no to tragedii nie ma z tym jak co ale ta surówka strasznie drogo , jeszcze jedno , pytałeś co jest potrzebne ? czy auto musi być dostarczone do ASO ? bo to wtedy już robi kwotę ponad 1000zł patrząc z mojej strony / laweta 50kmx2 /
-
wydaje mi sie ze trzeba im dostarczyc auto, a co Ty juz masz zatrzasniete? surowka drogo bo sprowadzana. Trzeba cos kombinowac dalej.
-
http://allegro.pl/alfa-romeo-klucz-k...760750016.html a coś takiego nie będzie pasowało spotkałem dzisiaj szukając czegoś zupełnie innego.
-
Hehe , ale cena , no wreszcie schodzimy na ziemię :P bartex86 nie mam zatrzaśnięte , ja nigdy nie zgubiłem kluczyków do aut ale nie wiem jak moja córka , dzisiaj zdała na prawko na Balickiej i alfa już na nią czeka :D dlatego chciałem jej przygotować co mogę żeby się nie zamartwiała w eksploatacji , mam jeszcze miesiąc bo przed studiami leci do Bułgarii odpocząć więc zanim wyjedzie na swoją pierwszą trasę to z koncem września , zastanawia mnie jak wygląda ta code karta bo może gdzieś jest w tym gąszczu papierów w teczce co dostałem z autem
Tu już za niewiele więcej gośc programuje i dorabia oczywiście dając już surówkę
http://allegro.pl/dorabianie-kodowan...788055132.html