To jest mechaniczny w takim razie. Taki jak u mnie. W granicach 500zł kosztuje- jest tam taka sprężyna napinająca czy go nie ściągałeś?
Printable View
To jest mechaniczny w takim razie. Taki jak u mnie. W granicach 500zł kosztuje- jest tam taka sprężyna napinająca czy go nie ściągałeś?
Ja jescze tego nie rozbierałem. znaklazłem te zdjęcia na necie , i to jest własnie silnik 12V i pytam czy jest potwierdzone że 12V jest hydrauliczny napinaacz?? Bo z tego wychodzi że były montowane takie i takie. Co proponujecie z termostatem?? gdzie taki dostać ?? CZy z 24V bedzie pasował??
Pompa wody wygląda podobnie, może będzie pasowac, ale głowy nie daje sobie uciąc.
Co do napinacza- twój wygląda na mechaniczny.
Ten na zdjęciach to nie mój , ale też z 12V i mam nadzieje że u mnie bedzie taki sam:D A jeżeli jest hydrauliczny nieda się zamienić na mechaniczny??
Mozna. Tylko trzeba zaślepić otwór olejowy. Nie pamietam. Czy jest konkretny zestaw zeby to zrobic
Właśnie mi coś nie pasowało, bo taki napinacz był w Super. Ja znowu słyszałem, że nie idzie tego podmienic, więc sam się musisz o tym przekonac.Cytat:
Ten na zdjęciach to nie mój , ale też z 12V i mam nadzieje że u mnie bedzie taki sam:D A jeżeli jest hydrauliczny nieda się zamienić na mechaniczny??
ja mam zamieniony hydrauliczny na mechaniczny ale nie wiem jak to sie robi - poprzedni wlascicel zmienial, nie wiem czy jest zestaw do tego czy nie, ale jezeli jest to rok 89 to z tego co wiem to jest tam hydrauliczny - na 90% - napinaczy hydraulicznych brak w aso oraz jako zamiennik, podobno ja ostatnia sztuke kupilem poczym auto rozbilem ;)
w EPERZE pisze że moja wersja to super. jeszce sięupewnie ale teraz eper nie działa całyczas ;/ macie jakeigoś działającego linka ??
Mały problem jest- bo jeśli w roczniku masz rocznik samochodu to muszę cię poinformowac, że Super wychodzily po roku 93cim.
Kolega nie pyta o pompę tylko termostat :D bo pompa napewno nie pasujeCytat:
Napisał fiergloo