Hehe :) A passanta G60 alba W8, golfa country? Bo ja owszem. W sumie to gdyby ktoś chciałby mi oddać swoją swoją 156 to też łyknę (pisać na PW).Cytat:
no dobra rs4 mógł bym mieć ;)
Printable View
Hehe :) A passanta G60 alba W8, golfa country? Bo ja owszem. W sumie to gdyby ktoś chciałby mi oddać swoją swoją 156 to też łyknę (pisać na PW).Cytat:
no dobra rs4 mógł bym mieć ;)
Audi nigdy nie jeździłem ale BMW tak.
Niestety nie nowymi.
Audi jest ble, wole BMW.
Bardzo fajne samochody, wygodniejsze od Alfy.
Nie wiem dlaczego, ale BMW kojarzy mi się tylko z luksusem, z przestronnością, ze sportem nie bardzo.
Tym autem nie czuję jak jadę, po prostu zbyt wygodne jest. W AR to co innego, tam czuje, że jadę. Nisko, twardo, średnio wygodnie. I ręce bolą od trzymania mocno kiery na koleinach :(
W Alfie jest niżej niż w BMW???!!! Czym jeździłeś, X5? :D
- w mojej alfie siedzi się wysoko,Cytat:
W AR to co innego, tam czuje, że jadę. Nisko, twardo, średnio wygodnie. I ręce bolą od trzymania mocno kiery na koleinach :(
- 156-tką jeździ się naprawdę komfortowo,
- ja na co dzień jeżdżę autem na gumach 225 i jakoś mnie ręce nie bolą - może zapisz się na siłkę ;)
Nie wiem jakie masz opony i czy masz zawias standardowy.
Tak sobie myślę że jeżeli mieszkałbym tam gdzie Ty (widzę że to Biłgoraj) to zainteresowałbym się jakąś ładą nivą raczej! To nic osobistego tylko takich znaków jak u Was nigdzie na świecie nie widziałem - UWAGA! UBYTKI W NAWIERZCHNI NA DYSTANSIE 16 KM ;) W sumie to drogi u mnie dużo lepsze nie są ale ja nie mam 156 :P
Pozdrawiam!
- - - Updated - - -
Cytat:
W Alfie jest niżej niż w BMW???!!! Czym jeździłeś, X5? :D
:congrats::congrats::congrats:
No to dałeś popis teraz.... , może wypadałoby się najpierw przejechać , a później mowić czy coś jest ble czy nie.
I takie jest w większości teraz to forum, co chwile w tematach zaczepki o VW , BMW , Audi czy inne , jakie to one złe i wogole , a conajmniej połowa nie miała żadnej styczności z tymi autami, a najgłośniej debatują o ich wadach. Wad swoich Alf oczywiście nie wymienią , nawet jak wszyscy wiedzą że one są , ale idą w zaparte że ich Alfa jest najlepsza , a jak się coś stanie , to nawet się nie przyznają , żeby nie było że ta najlepsza Alfa się zepsuła... Masakra
Moja Alfa jest tak świetna, że na przestrzeni 1200 km trasy objawiły się 3 usterki.
- ABS, przestał działać ot tak sobie,
- Cieknie olej ze skrzyni, ot tak sobie, wymieniałem ją rok temu razem ze wszystkimi uszczelniaczami i olejem oczywiście,
- Brak mocy w pewnych momentach, bez żadnego powodu i przyczyny.
Do czego? Do 1.6 LPG Kolegi SHANNAZZI ;) Jak ma sprawne zawieszenie to każda A4 prowadzi się całkiem sprawnie.Cytat:
Żeby było jasne, nie ma co porównywać starych klamotów A4 1.9tdi lub 1.6 benzyna.
Mnie do silnika 1.9 nikt nie zniechęci bo takie auta użytkujemy na co dzień i wiem o co kaman. I śmieszy mnie jak się ludzie nabijają z kogoś kto kupił TDI przekręcone z 300 na 150 tysi. Sam pewnie jeździł jakimś dezelem po milionie kilometrów przekręconym na 300 i teraz się wymądrza jaki TDI to złom.
W 100% się zgadzam. O ile jeszcze mogę zrozumieć czyjeś obrzydzenie do niemieckiego przemysłu motoryzacyjnego co spowodowane jest chęcią posiadania VW chyba każdego Polaka na początku lat 90-tych to opowiadanie o tym jakie to są samochody do dupy i jak się ch***wo prowadzą jest po prostu żałosne.Cytat:
I takie jest w większości teraz to forum, co chwile w tematach zaczepki o VW , BMW , Audi czy inne , jakie to one złe i wogole , a conajmniej połowa nie miała żadnej styczności z tymi autami, a najgłośniej debatują o ich wadach. Wad swoich Alf oczywiście nie wymienią , nawet jak wszyscy wiedzą że one są , ale idą w zaparte że ich Alfa jest najlepsza , a jak się coś stanie , to nawet się nie przyznają , żeby nie było że ta najlepsza Alfa się zepsuła... Masakra
- - - Updated - - -
A moja alfa jest tak świetna, że w życiu nie wybrałbym się nią w 1200 km trasę ;)Cytat:
Moja Alfa jest tak świetna, że na przestrzeni 1200 km trasy objawiły się 3 usterki.
Dokładnie.Zróbcie sobie jazdę próbna najnowszą A6 3,0tdi 315km.Niestety,żadna alfa nie ma tu startu ani pod względem prowadzenia,ani osiągów póki co.Straszny kloc ta A6,ale prowadzenie ma wyśmienite.W Wawce mozna umówić się na jazdę próbną,ale uwaga zapisy na 2 tygodnie wczesniej :P.Wygląd rownież bardzo ciekawy.Uwielbiam alfy,ale bądźmy nieco obiektywni.
Co do wyznawców bmw i alfy,to mozna powiedzieć,że często pojawia się między nimi więź.Sam jeżdżę na zloty BMW.Muszę przyznać ,że ci ludzie to nie stereotypowe buraki,tylko ogarnięci czesto specjaliści w swoich modelach.Atomosfera przeważnie jest bardzo dobra,nikt mi nie mówi ,że alfa jest taka czy siaka,wręcz przeciwnie,nawet mozna usłyszeć słowo pochwały jak również samokrytki ( np nieszczęsne 2,0d 150km czy klapy wirowe w 3,0 d).Sam kiedyś chciałbym mieć kiedyś trójkę z dobrym 3,0 pod maską.
Acha,3 grosze odnośnie TDI;sam w pewnym momencie jeździłem TDI (1,9 110) i co by o nich nie mówic,to są to bardzo udane konstrukcje.
Ja to nie rozumie czemu moderatorzy nie zamykają takich tematów:confused: przecież wiadomo że zacznie sie dyskusja która do niczego nie prowadzi a całkiem odbiega od tematu a pisanie czy to lepsze czy tamto jak dla mnie nie ma sensu. Mam dwie alfy 145 i 159 ale nie uważam że lepszego samochodu nie ma. To tak ode mnie na koniec. Dajcie już spokój :offtopic: