generalnie dobre opinie. Osobiście złej opinii o bemkach nie mam bo to bardzo dobre auta. Jako auta dla zwykłych śmiertelników uważam tylko dwie marki Alfa i Bmw.
Rozmawiałem z tym Kuchar'em zaraz jak zakupił auto od naszego forumowicza, miły człowiek
Ogólnie wypowiadał się pozytywnie o aucie a przeszkadzało mu tylko podsterowność na FWD i słaba elastyczność przy wyższych prędkościach...
Jak widać reszta inni z forum BMW też nie mają takiej złej opinii o alfach
Mam to samo![]()
no własnie tez jestem pozytywnie zaskoczony wypowiedziami oby tak dalej
Mnie osobiście takie pozytywne opinie nie dziwią. W PL kończy się już czas gdzie ludzie z jednej marki nie potrafili znieść innej ( jeszcze trochę takich zostało ale... ). Jestem użytkownikiem kilku for związanych z BMW i co ciekawe na kilku odnalazłem ludzi którzy kiedyś jeździli Alfami. Mało tego gdyby Alfa była RWD jak BMW po dzień dzisiejszy to pewnie dalej by nimi jeździli.
Coraz to modniejsze są też zmiany marek z ciekawościCiekawe ilu z Nas wcześniej jeździło jakimś innym wozem i należało do klubu jej marki ??
Honda, Ford, Audi, BMW, Toyota ?? pewnie trochę nas tu jest i pewnie kilka osób by się znalazło które już nie mają Alf bo z choćby czystej ciekawości zainteresowali się czymś innym.
Ostatnio edytowane przez Stefan116 ; 06-01-2012 o 13:45
Ja np od 6 lat jeżdżę E34 525i 24V, w tym roku kupiliśmy dla żony Alfę 147.Alfy zawsze mi się podobały,więc i nią jeżdżę.A na forum BMW to jestem ale na bmw-klub.pl
Z tego co wiem, chodzi wam o opinie tych właścicieli bmw, którzy się przerzucili teraz na VW bo mniej palą, a palić gumę można i przednią osią pod remizą. Więc nie rozumiem skąd to zdziwienie miłym oddzewem BMWholików ;d
A dla mnie Alfa i Subaru. Lubię 159 i bardzo mi się podoba ale i tak za jakiś czas jak cena diesli Subaru spadnie do bardziej przystępnych granic to zamienię na Outbacka.Jako auta dla zwykłych śmiertelników uważam tylko dwie marki Alfa i Bmw
No ale żeby nie było offtopa to powiem tak - mało jest aut które tak fajnie się prowadzą jak BMW 3
trio: Alfa, Citroen i MercedesBMW nie lubię, przereklamowane wg mnie i to bardzo
---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:26 ----------
ha ha "królowa lawet" a ja widziałem dużo starych poniemieckich 5-tek zagrzanych w korkach
No i bardzo dobrze że tak mówią bo większość która się wypowiada jeździ fajnymi autkami, lubi wygodę i czerpie przyjemność z jazdy czyli tak jak my. Ci którzy krytycznie oceniają Alfy to zazwyczaj nie mieli z nimi styczności albo jeżdżą starymi trójkami z nalepką M i to dodaje im punkty do lansu. Parę razy dłubałem w aucie kuzyna (jego wypowiedź jest na pierwszej stronie wątku) i powiem szczerze że e46 niczego sobie autko, też przyjemnie wozi tyłek.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!