grzybek, a ile wg Ciebie kosztowałby taki zestaw na swap z 16v na 8v? Dużo jest grzebania przy tym, czy nie trzeba zbytnio rzeźbić? Pytam, bo doświadczenie masz w tym chyba dość spore ;)
Printable View
grzybek, a ile wg Ciebie kosztowałby taki zestaw na swap z 16v na 8v? Dużo jest grzebania przy tym, czy nie trzeba zbytnio rzeźbić? Pytam, bo doświadczenie masz w tym chyba dość spore ;)
Swapa nie robiłem, jedynie sporo dłubię przy swoim więc znam 155 już stosunkowo dobrze a przynajmniej tak mi się wydaje:)
8V to przekładka silnika z całym osprzętem, skrzyni i wiązki elektrycznej a przynajmniej jej części, średnio wprawiony amator to zrobi na spokojnie, jak wypieprzy wszystko na raz na nic nie patrząc to wtedy może mieć problem:) Na pewno nie ma żadnego spawania itp co zawsze jest najbardziej problemowe.
Co do kosztów to zależy jak ucelujesz, można kupić trupa za 1,500 ale sprzedać z niego kupę gratów i wtedy swap Cię wyniesie kilka stówek, w przypadku oddzielnych zakupów to i ze 2 koła, zawsze lepiej kupić całe auto.
16v na 8v lub 8v na 16v nie ma żadnego problemu,wystarcz odrobina wiedzy i zrobisz to samemu.Moja jest po takim swapie ,nigdy nie zawodzi z 8v.Nie wiem czy któraś z waszych fiatowskich 16v zniesie tyle co moje 8v.
albo 2,0 turbo z fiata coupe ,nawet chyba bym posiadał takie cacko
Czyli koledze nie pozostaje nic, jak odkupić od kogoś po taniemu 155 8v ze zdrowym sercem i je przeszczepić.. Potem odsprzedać kilka pierdół na części, z 16v sprzedać skrzynię jak dobra, kompa etc. i można wyjść całkiem dobrze. Tylko pytanie, skąd wziąć tanio 155 ze zdrowym sercem 8v? :)
Gdzie??:D Ta czerwona o której kiedyś gadaliśmy??
Tak, teraz stoi tam cały czas
Masz czas w niedzielę?? Podjadę ją wreszcie zobaczyć:)
Ok, to będę dzwonił koło południa.