Sprawdzę.
Nie sprawdzałem, ale czeka mnie ponowne wyciągnięcie navi.
Może karta ma szybszy odczyt?
Printable View
U mnie z PenDrive'a widział tylko 2CD (z 11 wrzuconych + jakieś tam pierdoły na penie...). Pewnie zależy, jaki penDrive.
Ale dla mnie i tak liczy się TYLKO to, jak chodzi z katrą SD.
Taką mam teraz wetkniętą, i zmieniarka śmiga aż miło.
Zresztą od razu kupując ten sprzęt miałem zamiar wrzucić na kartę jakąś tam swoją playlistę (MP3 płyt, które woziłem w schowku), i mieć od teraz to wszystko na jednej karcie... A głównie to i tak słucham radia. Płytę (lub teraz MP3) włączam tylko wtedy, jak zaczyna się pitolenie o polityce ;)
Pomyślałem jeszcze, że skoro obecnie w telefonach mamy dość duże karty oraz sporo muzyki, to możnaby jeszcze dokupić zestaw słuchawkowy bluetooth (np taki: http://allegro.pl/new-sluchawka-blue...250964351.html), i mamy alfę z bluetooth'em :)
A jeszcze jakby pokombinować, i podłączyć na stałe ładowarkę do tego wynalazku, to nawet może tam gdzieś pod tapicerką leżeć na stałe + ewentualnie przedłużka USB do popielniczki/podłokietnika/szufladki...
Oki, montaż zmieniarki za mną, więc mogę w końcu podziękować za pomoc w nabyciu tego urządzenia. Oczywiście idealne rozwiązanie to to nie jest, ma swoje narowy, ale za tę cenę wybrzydzać nie można, a najważniejsze że w ogóle działa :D
Opis wrażeń i opinie tu: http://www.autocentrum.pl/awc/dzienn...-blueme-18332/
Dzięki Krzysiek!
no jest troche nie przewidywalna...
Softa radia?
Zmieniarka zaczela dzialac (poniekad) - dzisiaj rano zanim pojechalem do pracy wyciagnalem karte i wsadzilem jeszcze raz - przez cala droge (20 min jazdy) mialem CDC Init, dojechalem i wylaczylem auto.
Przed chwila poszedlem do auta i po wlaczeniu mialem wszedzie "No CD-DA", brak inita czy czegokolwiek - po jakichs 3-4 minutach wskoczylo i dzialao juz poprawnie, moglem zmianiac plyty, piosekni. Po ponownym wylaczeniu auta, taki sam wzor - "No CD-DA" i 4 minuty oczekiwania na zaladowanie zmieniarki - czy to jest normalna praca?
4 minuty to strasznie dlugo na przeskanowanie zawartosci, zwlaszcza ze jest tam tylko 100 plikow mp3... (karta sandisk extremeII)
Viggen, powiem Ci tak, u mnie też zanim załapało to był z tym problem. I gdy ponownie odepnę zmieniarkę to mam problem. Jednak gdy już załapie to jest już OK. Dodatkowo jako wskazówkę, to mogę Ci podpowiedzieć, że albo staram się wyłączać Audio (dłużej przytrzymująć Audio) bądź poprzez wyłączenie bądź włączenie samego Navi do momentu gdy zmieniarka załapie i choć jedna płyta pokaże się 88:00. Gdy już jedna płyta ma taką postać to należy poczekać aż wszystkie płyty będą wyglądały 88:00 (taki jakby progres w czytaniu karty ;) ) Wtedy już działa raczej OK. Nawet wyjęcie karty nie powodowało ponownego długotwałego odczytywania. Jedynie co, to po uruchomieniu samochodu, przez ok 10 sek. wygląda jakby Navi się zawiesiło (można włączyć radio, ale zawsze czekam), wtedy pewnie odczytuje zmieniarkę i wtedy już wszystko działa poprawnie.
Do mnie doszła dzisiaj przesyłka. Troche kiepsko ze bylo to wysylane jako list priorytetowy. W razie zagubienia lub zabrania sobie listu przez listonosza nie mozemy nic zrobic. Przesylka nie jest rejestrowana. Ale na szczescie cala doszlo :)
W tygodniu biore sie za podlaczenie, ale cos nie moge wyciagnac navi w 147.. nie idzie.. chyba popchne ja od strony schowka.