Panowie, a czy ktoś może podać numer tej pozmianowej uszczelki, bo u mnie też chyba ten sam problem.
Printable View
Panowie, a czy ktoś może podać numer tej pozmianowej uszczelki, bo u mnie też chyba ten sam problem.
Uszczelka 51830433 cena 12,90zł. Czy jest pozmianowa to nie wiem, wyglądała podobnie do starej Załącznik 228384Załącznik 228385
Gdzie tą uszczelkę można kupić? bo mam ten sam problem
Ja kupiłem tu http://ricambi.pl/ Po wymianie tej uszczelki sucho :).
Napisz do nich. Masz już nr części. Ja wysłałem im zdjęcie tej uszczelki a oni znaleźli co trzeba.
przerabiam temat, sprawdzilem w ePerze. Kolego, ta 518xxxxxx to jest oryginalna uszczelka stosowana na poczatku produkcji dla przedliftow i jej nie powinnismy kupowac - dlatego wyglada identycznie jak Twoja stara i pewnie chwilowo dziala bo oczysciles wszystko i zalozyles nowa uszczelke. na wieki jedak nie bedzie.
ma byc ta co podal [MENTION=2635]mareksz159[/MENTION] w poscie pare lat temu czyli 50530945 - ona jest stosowana w 1 i 2 lifcie wg ePera.
dzisiaj wymieniłem tą uszczelkę na poliftową (50530945 , cena 14,40 w ASO, w Bielsku dostępna od ręki). one się wyraźnie różnią, z lewej nowa:
Załącznik 246339Załącznik 246340
ściągnięcie wycieraczki bez problemu z kluczem samozaciskowym - wykręcić trzeba trochę nakrętkę(żeby nie uszkodzić gwintu kluczem), i złapać jak na zdjęciu z góry nakrętkę a z dołu wycieraczkę - trzeba tak doregulować klucz żeby ostatnia faza zaciskania klucza (największe przełożenie) wypadła w momencie jak klucz zaciśnie się - zeszło za pierszym razem bez bólu (auto ma 5 lat od produkcji).uważać żeby szczypcami nie oprzeć sie o szybę - przy moich było bardzo mało odstępu od szyby.
Załącznik 246338
potem wyjęcię uszczelki - trzeba sobie pomóc śrubokrętem trochę, następnie czyszczenie.
Załącznik 246341
dałem silikon sanitarny do rowka w uszczelce i trochę na szybę, a w przepuście uszczelki prysnąłem trochę silikonem w sprayu żeby lżej chodziła oś w uszczelce i łatwiej się w razie czego nakładało:
Załącznik 246342
ze 2 minuty pomęczyłem się żeby włożyć uszczelkę na miejsce- pomagałem sobie średnim płaskim śrubokrętem upychać pod szybę a z góry dociskałem i tak powolutku na około.
Załącznik 246343
prosta robota, całość z 10 może max 15 minut (razem ze zdjęciami itp).