Nie ma sensu znów tutaj wszystko opisywać od nowa. Jest temat z kilkoma stronami o kluczykach do 159/Brery/Spider i tam są wszystkie informacje. Ten w sumie pewnie trafi do kosza lub będzie połączony z tamtym.
Printable View
Ok - zaraz sobie poszukam
Wlasnie kilka minut temu zglebialem watek :-)
I wiem tyle ze rozne magiki pracuja , rozne niby robia, cuore koduje alfaobd , jeszcze inni twierdza ze sie nie da.
I teraz - czy do 159 w fes/mes opcja kodowania jest dostepna i rownie prosta co w przypadku 56/47/gt ( oczywiscie w przypadku posiadania karty kodowej ) ?
Na to pytanie niestety nikt nie zna odpowiedzi...
Odpowiedź jest i to w tym wątku...
159 a 156/147/GT to całkiem inne patenty. Mając kluczyk z innej alfy 159 nie da się go na tą chwilę dopisać/zakodować do 159. Immo nie jest tutaj czymś na kształt osobnego urządzenia. Jest on zintegrowany z układem zamka centralnego. Kilku forumowiczów ma rzekomo zakodowany kluczyk ale jakoś do tej pory żaden się nim nie pochwalił i nie określił się co to oznacza. Typowa przypadłość internetu:) Oczywiście cały czas mam nadzieję, że się mylę i ktoś znalazł już na to rozwiązanie. Niestety to tylko nadzieja...
W 156/GT/147 można było przełożyć "pestkę" Immo (transponder) do innego kluczyka z działającym układem sterowania zamkiem i po zakodowaniu FES'em/MES'em/AOBD wszystko działało. Zdarzały się również przypadki zakodowania transpondera na nowo i ta sama procedura dawała w pełnie sprawny kluczyk.
159/Brera to nadal ciężki przypadek i mam nadzieję, że już jest lub w niedługim czasie pojawi się jakieś rozwiązanie tego problemu.
do usunięcia
Jasne, pisz na PW.