Wizyta u Kolpaka polecam i pozdrawiam :) 18 i 19
Printable View
Wizyta u Kolpaka polecam i pozdrawiam :) 18 i 19
Genialne sa te felgi. Jeszcze przy czarnym dachu, szybach i spojlerze wyglada super. Gratulacje.
Jedyne co, to wymienilbym dekielki na monochrom.
Dzieki korzeń, dekielki wlasnie zamowilem ida do mnie, dodatkowo zmieniam grill ze srebra na karbon zeby pozbyc sie chromu i srebrnych wstawke
Pieknie, jakbym swoja widzial :)
Dzięki :) a gdzie można zobaczyć twoja piękność ? :)
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...te_veloce.html
Ostatnia strona ze zdjeciami po zmianie u Kolpaka :)
ekstra faktycznie prawie identyczne :D
Podziękowania dla kolejnego Krakowianina :)
GMP Antracyt 18"
Pirelli P7 Cin. AR RFT 225/45/18
Czarne dekielki
Załącznik 270004
Załącznik 270005
Załącznik 270006
Zabezpieczenia są naprawdę dobre, udało się je zdjąć dopiero po ostrym rozwiercaniu i następnym spawaniu. Koła w końcu zdjęte. Dzięki [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za wszystkie tropy.
Ponieważ felgi poszły do malowania na Shadow chrome, potrzebuje te duże tulejki w ciemnym kolorze. Nakrętki z flagą włoską już czekają [emoji6]Załącznik 270039
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
No to niestety będziesz miał problem, bo jak się domyślam czujniki masz OE (zresztą po nakrętce tak wynika) i do nich wg mnie nie dobierzesz w innym kolorze, przynajmniej mnie się nie udało, a mam tego sporo.
Nie wiem..może ktoś gdzieś na jakimś allegro oferuje, ale uważaj, bo są różnice w gwintach, długościach itd. i przez to nie jest to łatwe do dobrania bez przymiarki.
Są takie zestawy, ale musiałbyś zmieniać czujniki, więc wątpię byś chciał :)
2 dni, 2 wyjątkowe Julki i 2 te same zestawy felg (nr 2) :)
Dziękuję [MENTION=85374]Wilq84[/MENTION] i [MENTION=82246]lmilka[/MENTION] za odwiedzenie Częstochowy :o
Załącznik 270231Załącznik 270232Załącznik 270233Załącznik 270234Załącznik 270235Załącznik 270236
Załącznik 270237Załącznik 270238Załącznik 270239
Widział ktoś Giulię na tym kole?? :D
Załącznik 271305
Wymyśliłeś perpetuum mobile.
Pierwszy raz widzę taką felgę OE na oczy. To jest 16"?
to byla specjalna wersja Business AE (Advanced Efficiency) z 2016 r. dedykowana do flot, pisza ze miala dodatkowy obwod chlodzenia, inne przelozenia, obnizenie o 5mm, aerodynamiczne felgi i wezsze opony 205/60/R16, podobno spalanie nawet 3.8/100 :) moc 180 hp, 132 kW.
https://it.motor1.com/news/231098/al...per-le-flotte/
Właśnie widziałem w nowych cennikach, że najsłabszy diesel ma teraz 136 KM. Może musieli wykastrować przez cudowne nowe normy spalania czy inne bzdury.
Edit: cenniki tutaj: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2243391
Przed liftem tez byla na niektore kraje wersja diesla 136KM. U nas nie byla dostepna.
Tutaj wersja AE. Nie wiedzialem, ze na 16" giulia wychodzila? Zaciski sie mieszcza? Moim zdaniem, nie wyglada az tak tragicznie jak sie spodziewalem.
Załącznik 271324
Jest ktoś w stanie powiedzieć czy to są ori Alfy czy jakieś inne (najlepiej konkretny model z zestawu)? :D
Załącznik 271335
No raczej na pewno Stelvio Q 20" czyli to co ja mam u siebie na Giulii - https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2232431.
Może być OE albo przemalowane WSP nr 18.
Pochwale się troszkę zmianami.
Nowa felga 20”
GMP ITALIA DRAKE 5x110 8.5x20 ET31 Glossy Dark Anthracite OE ALFA
Oponki:
Michały pilot sport 4SUV 255/45/20
I czarne dekielki od Kolpak - dziękuje.
Załącznik 271733
Panie i Panowie, mam ofertę na zakup takich felg (fabrycznie Stelvio), ale muszę wziąć większą ilość dlatego chciałem zapytać czy będą ewentualnie chętni?
Cena BRUTTO za KPL. z DOSTAWĄ lub kompleksowym MONTAŻEM powinna zmieścić się w 4000 zł.
Załącznik 272299
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] czy masz taki wzór jak na tych fotkach, 19'', z tym, że ciemniejsze? (nota bene górna fotka wygląda na ciemniejsze niż dolna, ale to światło). Mam Business 200 KM MY2020, czy takie wejdą? Proszę o wycenę na priv, razem z oponami letnimi (zwykłe, bez RF - czy takie wejdą?), czujnikami oraz czarnobiałymi kapselkami.
Cześć,
Tak, wszystko będzie pasować.
Napisz please maila na rj@autopon.pl, ewentualnie podaj swojego - tak mi będzie łatwiej odpisywać :)
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] wazyles moze felgi ? ile waza ori a ile zamienniki ? np. 18-19"
Cześć, szukam felg na zimę, fajnie by było gdyby funkcjonowały z systemem TPMS, ale nie jest to mus. Mam Giulię w kolorze Imola Titanium, nie jest to zbyt popularny kolor i trudno o jakieś przykładowe zdjęcia z różnymi typami felg zgranych z tym kolorem nadwozia. Pytanie do Was, aktualnie na mam felgi 18", zastanawiam się czy lepiej wziąć o rozmiar lub dwa mniejsze jako zimowe, czy pozostać przy 18"? Ewentualnie zrobić podmianę i opony zimowe wrzucić na obecne felgi, a nowych używać na lato. Bardzo mi się podoba ten wzór felgi, ale z tego co się orientuję wychodzi on jako 19", a dla własnego komfortu wolałbym pozostać przy 18". Aktualnie mam te felgi "turbinowe" w ciemniejszym odcieniu.
Załącznik 272761