Co do 15 to tragedia jest na profilu 50 ,co chwilę muszę prostować stalówkę.
Printable View
Co do 15 to tragedia jest na profilu 50 ,co chwilę muszę prostować stalówkę.
mowisz o V6?:D bo ja tak samo, ze 3 razy byłem na prostowaniu. Alu speedline sa o wiele wytrzymalsze :D
ciekawe zderzaczki i piękne belle
http://img25.imageshack.us/content_r...pg&via=mupload
i odziwo jak sie przyjrzycie na tą po prawej ze zderzakiem dtm, to to jest seryjny zderzak z dokładką
Eee na nasze drogi to 70 profil :), w swojej mam właśnie takie borbety 15" i profil 55, przód już prostowałem 2 stówki poszły a jak pięknie koncówki drążków wtedy dostają.
tez mam na 15 profil 55, zima jak i lato, i normalnie, wiadomo czuc dziury ale trzeba zwlnic na kijowej drodze...to nie bedzie sie prostowac felg
Pisząc o profilu opony podawajcie również jej szerokość, bo nic z tego nie wiadomo.
Na letnich 16" 205 mam profil 45 i komfortowy profil to to nie jest, ale znacznie gorzej było na 215/40 :D
ja mam na 17 215/40 i jest git :) A zima 195/45 i fajnie ;)
Tak tak, każdą dziure ominiesz i każdą zauważysz, leci coś z przeciwka to też dziure ominiesz? Rypie dzień w dzień prawie 500km i gwarantuję Ci że na naszych zaje.... drogach nie ominiesz każdej dziury. Chyba że jeździ się w niedziele do kościoła tą samą drogą i dziury na pamieć się zna.
roztapia sie razem ze sniegiem :D
Rewitalizator XADO.Tak z czystej ciekawości czy ktoś to stosował?Moja Niunka nie wymaga puki co żadnych specyfików,ale jestem bardzo ciekawy czy to rzeczywiście działa.Czytałem w "Automobiliście"że to działa(a szacun dla tego pisma mam)Począwszy od wyrównania cisnienia na cylindrach,zmniejszeniu nawet dwukrotnie zużycia oleju po wyciszenie i zmniejszenie zużycia paliwa.
co prawda jak mialem 125p.jeszcze to zastosowalem DOKTORA i o dziwo bylo lepiej,na chwile.Pozniej remont,jabym nie wierzyl w takie bajki uzdrowienia silnika,tarcie robi swoja robote i nic nie zastapi smarowania-----chyba to jest podstawa naturalnego chlodzenia silnika.Oczywiscie bez obrazy dla czasopisma i czytelnika,Pozdrawiam
witam. mam pytanie a mianowicie chce zakupić kompletne przednie drzwi drzwi do swojej alfy gdyż moje maja sporo usterek i były chyba bite bo tona szpachli na nich jest i stąd moje pytanie czy drzwi od wersji po lifcie będą pasowały do wersji przed liftem czy różnią się jakimiś przetłoczniami??? jezli ktoryś z kolegow miał by do odsprzedania kopletne drzi przednie lew i prawe prosił bym o info.
kolor jaki mnie interesuje to:
http://reocities.com/MotorCity/factory/4940/old.html
z góry dzięki:)
Przednie są takie same, tylne się różnią.
no dobra to ktoś ma kompletne drzw z elektryką i wszystkim?? w tym kolorze
A po co kompletne, kup blachę a resztę przełożysz.
chodzi o to że tam jest duzo do wymiany typu lusterko połamane klamka zewnętrzna i wewnętrzna tak samo tak samo, boczek zniszczony. i problem z podnoszeniem szyb.
jestem tego świadomy. byle ktoś miał w tym kolorze
pisałem ale niestety ma nie w kolorze i nie komplet.
jaką farbę kupić do zegarów i gdzie żeby pomalować od środka np cyferki i prześwitywała jak ta zielona??
możecie polecic jakies dobre welurowe dywaniki?:)
up :D
gdzie widnieje numer silnika na silniku alfy romeo 145 1.4 boxer? Proszę o pomoc
Mam pytanie odnośnie 155. A mianowicie jak zdemontować wszystkie fotele i boczki? Muszę to tak zrobić aby cała elektryka w drzwiach działala
Jeśli dobrze myslę to zdejmij boczki i załóż z powrotem włączniki do szyb w kostki.O to chodzi?bo czytam Twój post i nie bardzo kumam o co cho:)
oddaje fotele i boczki do tapicera ale ze nie mam innego auta to będę musiał jeździć bellą trochę gołą w środku
To weź stołek z kuchni i będzie zamiast fotela:) a z szybami zrób tak jak napisałem wcześniej
Łukaszu a wiesz jak fotele zdemontować czy te plastiki to w bok czy jak?