I ja. Na zlocie można będzie dać temu wyraz :)
Można jeszcze dywaniki zamawiać, czy za późno i trzeba samemu?
Może jakieś opinie odnośnie dywaników do 145/6? :)
Printable View
niestety zapisy klubowe są już zamknięte.
a co do zlotu to myślę że damy temu wyraz dobitnie:D
orientujecie sie kiedy wysyłka bedzie??
Prawdę powiedziawszy sprawa wygląda tak że jeszcze w ogólnie nie poszło zamówienie. Mieliśmy zrobić przelew już w poniedziałek tydzień temu ale przeciągało się to do środy bo jeszcze co chwile spóźnialscy dosyłali pieniądze za zamówienia które złożyli wcześniej a potem o nich zapomnieli. Przelew miał pójść w czwartek ale osoba, która zarządza kontem bankowym wyjechała w czwartek na tydzień z domu ale niestety zostawiła w domu telefon, na który bank przy tak dużych przelewach wysyła zawsze sms'a z kodem zabezpieczającym no i niestety bez tego telefonu nic nie wskóramy. Tak więc powód jest bardzo błahy.... ale niestety nic nie możemy teraz zrobić. Osobą która zarządza kontem wraca dopiero w środę i dopiero w środę zrobimy przelew. To samo tyczy się zawieszek.
Bardzo przepraszamy za zaistniała sytuację i nie pozostaje nam nic innego jak poczekać cierpliwie jeszcze parę dni...
w porzadelu, sam troszke namieszalem z kwotą, mialem nadzieje ze moze dotrą przed zlotem.
pzd.
Czyli pewnie przed zlotem nie dotrą bo znowu musiał ktoś się spóźnić. Denerwują mnie tacy ludzie co się zapisują, deklarują a potem łaskę robią że zapłacą.
Witam
Mam GT zamówiłem dywaniki do 147 i pasują
Jakość wykonania bez zarzutu
Mam jedno ale: można zwrócić uwagę producetowi że dywaniki do wysyłki powinny być zrolowane a nie zgięte...
Pozdrawiam
P.S Co do dyskusji: wydaje mi sie że przy zapisach należy dopisać warunki na jakich zamawiamy, sposób reklamowania itd to rozwiąże sprawę
Dziś przelaliśmy już pieniądze i tym samym poszło do producenta oficjalne zamówienie. Jeszcze raz przepraszamy za opóźnienia.
Pierwsze dywaniki powinny pojawić się u Was w połowie przyszłego tygodnia.
Informacja dla wszystkich niedoinformowanych - Dywaniki są już w produkcji, pierwsze komplety powinny być wysłane do Was pod koniec tego tygodnia więc z początkiem następnego powinniście się ich spodziewać :)
ja juz mam :)
a ja jestem troszkę niezadowolony, po 1 napis "alfaholicy" zlewa się, po 2 faktycznie dywanik od kierowcy jest źle wykrojony i kładąc go na podłogę tam gdzie najlepiej pasuje, pedał gazu zostaje zablokowany a po 3 to kołki trzymające dywaniki mają całkiem inny rozstaw niz te u mnie, nie wiem czy alfy wychodziły z kołkami czy ktoś wcześniej wmontował, ale co teraz z dziurami w podłodze :/ a po 4 to juz moja winna zawaliłem z kolorem :/
Ja wczoraj rano marrudziłem Flatowi, a po południu odebrałem dywaniki :)
Pierwsze wrażenie- REWELA.
Kolory itd. Dziś test w aucie czy pasi wszystko.
I ja swoje odebrałem :)
Naprawdę super wykonane, jednak dywanik kierowcy jest sporo krótszy niż oryginał. I nie uwzględniono wycięcia na "podstawkę" pod pedał gazu jednak w niczym to nie przeszkadza :)
Poza tymi dwoma drobnostkami naprawdę super - Dzięki wielkie :)
U mnie wszystko gra. Postanowiłem zrobić przymiarkę i.... tak już zostało :)
Fotki:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml#post642176
Ja również mam mocno mieszane uczucia co do otrzymanych dywaników, ponieważ:
1) wykonanie napisu jest beznadziejne, w ogóle ciężko przeczytać co tam jest napisane,
2) otrzymałem wersję do mocowania na kołki których fabrycznie nie mam w AR156 przez co dywaniki wyglądają jak jakieś przeszczepy z innego auta.
Z plusów to podstawka pod pięty wygląda na dobrze ulokowaną. Jutro się o tym przekonam w drodze ;)
Ogólnie bardzo fajny pomysł z tymi dywanikami, ale koniecznie musicie jeszcze raz zjebać producenta, za jakość napisów, bo pomimo dobrych materiałów na pierwszy rzut oka wyglądają jak jakieś marne dywaniki z dalekich Chin.
BTW. Czy w AR156 były w ogóle wersje z kołkami na dywaniki? Jeśli nie, to co one robią w dywanikach?
Napis Alfaholicy.org jest niestety dość mały i po prostu nie ma technicznej możliwości żeby na tego typu materiale zrobić wyraźniejszy nadruk. poza tym czcionka jest dość skomplikowana ale wystarczy odrobina inwencji twórczej i szybka poprawka zwykłym cienkopisem załatwi sprawę, przynajmniej ja sobie tak poradziłem i wszystko jest teraz super czytelne.
Co do stoperów w dywanikach to wszystkie klubowe mają stopery montowane po to właśnie aby dywanik nie latał po całej podłodze. do tego w komplecie powinieneś mieć 4 wkręty do wykładziny podłogowej tak by samodzielnie dopasować i zamontować dywaniki
Myślałem, że wkręty wkręca się w przygotowane fabrycznie mocowania :confused: Rozumiem teraz, że trzeba zrobić to samodzielnie dziurawiąc wykładzinę.
Aha, podstawka pod pięty mogłaby być przesunięta o kilka cm do góry.
Dokładnie tak :)
Z tym że każda stopa stopie nie równa więc nie da się określić jednego idealnego uniwersalnego miejsca bo np kobieta o rozmiarze buta 36 będzie potrzebowała innego miejsca niż mężczyzna o rozmiarze 46. dlatego tez w tej turze była możliwość rezygnacji z łatki, sam nawet producent zalecał rezygnację bo grubość dywanika premium jest na tyle duża że łatka tak na prawdę jest zbędna. wszystko to jest napisane w temacie z zapisami, post nr 2 :)Cytat:
Aha, podstawka pod pięty mogłaby być przesunięta o kilka cm do góry.
a można dokupić 1 dywanik ? bo jednak dywanik od kierowcy musi być z podstawką , wygniatają się okropnie :/
Bedzie mozliwosc zakupu jeszxcze jednego kompletu?
też byłbym chętny
no właśnie kiedy będą nowe zapisy, też był bym chętny :)
A ja mam takie pytanie.
Brałem wcześniej dywaniki do 145 i muszę przyznać że stary, oryginalny dywanik był lepiej wykrojony i dopasowany.
Może pogadać z producentem żeby zmienił kształt tych dywaników.
Ja mogę wysłać im swoje stare na wzór.
Było by super jak by się zgodzili.
Flat wymyśl coś żeby przy następnej turze dywaników dało rade zrobic też do RHD (Angola). Było by fajnie.
W sumie już na wiosnę raczej wrócę do PL, no ale nie mogę kupic dywaników do przodu, bo nie wiem jaki kupię model auta. Wiem tylko że następna na 1000000% będzie Alfa!
Dywaniki w angolu i tak by się nie zmarnowały bo Belle zostawię siostrze!
Witam
Może ktoś jest chętny na odkupienie dywaników z logo ALFAHOLICY, ponieważ wysłali mi nie do mojego modelu. Te z tego co powiedzieli pasują do 156 ale jak popatrzyłem na dywaniki do 146 to też wydają mi się podobne. Może ktoś będzie umiał porównać zdjęcia. Mogę też podać wymiary jak ktoś będzie chciał. Dywaniki są w wersji Premium (grube). Są oczywiście 4 sztuki dywaników tak jak na zdjęciach. Założyłem je tylko w celu przymiarki i od razu wyjąłem więc są nieużywane w stanie idealnym.
Zapłaciłem za nie 110zł. Sprzedam oczywiście trochę taniej. Przesyłka będzie pewnie kosztowała około 15zł więc za 100zł z wysyłką sprzedam. Ewentualnie odbiór osobisty.
Pozdrawiam
Załącznik 38886 Załącznik 38885 Załącznik 38887
no wyglądają jak od 156
moje ze 145 mają inny kształt, a 145 i 146 to chyba takie same są.
masz jeszcze te dywaniki jesli tak i pasuja na 100% do 156 to biore je za tą 100 razem z przesyłką :)
Witam,
wiadomo już coś kiedy będzie następna tura zamówień? pisałbym się na premium :P
trochę późno.juz zakupiłem
Idąc na logikę, powinna być na wiosne, bo nikt nie będzie weluru nowego kładł na zimę, raczej jeździ na starych albo gumowych.
Chodzi nam głównie o to by się znów pojawiło nowe zainteresowanie na dywaniki bo jednak prawie 200 szt już poszło w obu turach więc trzeba trochę odczekać aż znów pojawi się zapotrzebowanie. poza tym ja teraz mam urwanie głowy z polarami, do tego na dniach pojawi się kolejna tura zawieszek zapachowych od nowego producenta plus... może coś jeszcze ekstra na święta do powieszenia na choinkę:P także dywaniki dopiero po nowym roku ale będę chciał też wprowadzić do oferty dywaniki do bagażnika
dywaniki do bagażnika - to brzmi świetnie :D
Ja mam dywaniki, coprawda nie forumowe, ale ze znaczkami Alfa Romeo, razem z dywanikiem do bagażnika, też ze znaczkiem i muszę przyznać że super to wygląda ;] Jakość naprawdę dobra i cena fajna była( na alledrogo kupione). Tak więc myślę że z tym zrobieniem dywaników do bagażnika to dobry pomysł.
no widzisz flatt??? :)
---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 17:00 ----------
:) ja mam zawsze racje
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 17:01 ----------
jednak moje pw do ciebie nie ida na marne :)
człowieku ściemniać to mozesz sobie Ty sam to po pierwsze,po drugie nie mam zamiaru kupować "czegoś" od gościa z zerową ilością postów,który najprawdopodobniej zarejestrował się tu po to by kręcić "wałki" (nie oskarżam tu nikogo) . po trzecie nie czytam wiadomości prywatnych codziennie a po czwarte pobądź na tym forum troszkę dłużej nabij sobie jakiś wartościowych postów(a nie tylko sprzedam) a napewno będziesz poważniej traktowany-przynajmniej przeze mnie.pozdrawiam i bez odbioru