Nooo, niezła :D
Printable View
Nooo, niezła :D
Typ trzeci jest wypaśny :)
Ja ramki (na dole szersze, na górze węższe) chciałbym zobaczyć w 156 - i na takie bym się zdecydował. Bo te "L" w 156 nie są złe, ale lepsze jest wrogiem dobrego.
Mam lampy do 156 z całkowicie przezroczystymi kloszami "bez baniek" z odbłyśnikami jak w serii - ponawiam pytanie o możliwość przeróbki takich lamp ale na ramki a nie na L-ki.
Jeśli się nie da - zdecydowałbym się na standardowe ale w ramkach a nie w L-kach.
Cena?
Pisząc "te" masz na myśli standardowe czy przezroczyste?
Jeśli standardowe to przydałyby się jakieś fotki - np takie jak te do 166.
Jeśli przezroczyste - musiałbym poznać więcej szczegółów przeróbki - lampy Inpro nie należą ani do najtańszych ani do często spotykanych. Klosz jest całkowicie przezroczysty - wszystko będzie widać ze szczegółami. Nie będę ukrywał - chciałbym zobaczyć (może być prywatnie - z obietnicą nie rozprzestrzeniania dalej) fotkę przerobionej lampy bez klosza (wyglądałaby jak z kloszem przezroczystym).
Ok, zgadamy się na PW
Wstrzymaj się z wysłaniem zdjęcia bez klosza - napiszę po południu czemu.
Muszę je mieć !
Kto chętny ;-?
a robicie na specjalne zamówienie? np ja wysyłam wam wzór, jaki chce aby były postojówki, a wy wyceniacie i robicie? :)
Zobaczymy co wymyśliłeś.
Mibimibi oproznij skrzynkę
Pusta
Lampy do 147 są gotowe do wysyłki, następne w przygotowaniu.
No więc sprawy mają się tak. (napiszę szczerze bez ściemy).
Mam dwie alfy 156 - jedną jeżdżę ja, drugą żona. Kupiłbym żonie wasze lampy w kloszach standardowych w wykonaniu "ramka" - u dołu szersza u góry węższa. Ale chciałbym zobaczyć fotki takich lamp do 156 tak, jak są fotki takich lamp do 166. (no taka fobia).
Piekarni nie ma - jeśli nie zrobicie takich prototypów, albo nie ma chętnych na takie lampy - problemu nie ma.
Teraz klosze przezroczyste.
Parę lat temu byłem jakiś czas w Niemczech i napatrzyłem się tam do bólu na takie lampy z światłowodami, ledami itp. Zamarzyły mi się takie do 156. Ale takich nikt nie robił i dalej nie robi mniej lub bardziej seryjnie. No to postanowiłem zrobić sobie je sam.
Kupiłem lampy inpro, zacząłem szkicować różne wersje pól świetlnych - i szukałem sposobu wykonania. Myślałem nad różnymi technologiami, różnymi wykonaniami, jedne dałoby się zrealizować, inne wyglądałyby głupio, inne byłyby za drogie, innych nie dałoby się wykonać dostępnymi mi metodami, inne nie wyglądałyby pod przezroczystymi kloszami.
Szukałem materiałów i różnych wykonań.
I jak zobaczyłem "ramki" do 166 to pomyślałem że podobają mi się na tyle, że dam sobie spokój z robieniem, jakby były fotki takich do 156 to pewnie bym się zdecydował.
No pewnie bym się zdecydował również na przezroczyste klosze - ale koniecznie po zobaczeniu fotek bez kloszy - ale w takim przypadku zdradzilibyście pewnie część swoich patentów (na co pewnie nie macie ochoty - i ja to całkowicie rozumiem) - dlatego poprosiłem o foty na pw z gwarancją dalszego nie rozprzestrzeniania.
ALE - (no właśnie zawsze jest jakieś ale), w nocy mnie olśniło i zajarzyłem jak to zrobić. Jak zrobić pola pod przezroczyste klosze żeby było prosto, żeby to świeciło i żeby to miało wygląd. Właściwie to nie wiem jeszcze tylko jednej rzeczy - czego lub jakiej pleksy użyć na dyfuzory - ale do tego też da się dojść metodą prób i błędów - chociaż akurat tu moglibyście mi coś podpowiedzieć na pw. Konkurencji robić Wam nie będę bo jestem nie czasowy.
Więc przezroczyste na razie bym sobie odpuścił, standardowe klosze - musiałbym zobaczyć fotki.
Żaden to dowód ale tu poniżej parę fotek z moich wypocin, papier już trochę pożółkł bo szkice mają już trochę czasu, trochę przekombinowane - i co gorsza sam nie wiem na jaki wzór się zdecydować...
http://img827.imageshack.us/img827/241/30012013912.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/2078/30012013913.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/9060/30012013914.jpg
Aleś pojechał
O w mordę niektóre te projekty ekstra...Mibimibi aż jestem ciekawy, które z nich możesz zrobić :)
Raczej chodzi o koncepcje przedstawioną na szkicach, in plus. Wejdź z nimi w spółkę od spraw wizualizacji ledów :)
Jak coś z tego wyjdzie to będę w szoku i w kolejce po nie.
r-sokol projekty wybitne . Pogratulować wizji .
Rewelacja, genialne. Gdzie można zamawiać:)
Czapki z głów. Zwłaszcza że szkice są na papierze. Mnóstwo czasu musiałeś na to poświęcić. Szacun
Jak się trochę obrobimy to się tym zajmę
Na papierze to żadna sztuka.
Zrobić takie - to jest sztuka. Szacun to raczej dla mibimibi.
Nie będe zakładał nowego tematu a ten jest najświeższy związany z lampaami.
Pocągło mnie tyłem z górki i zatrzymałem się na krzakach. Poszła mi tylna prawa zewnętrzna lampa (ta w błotniku). Czy przed lift pasuje do po lifcie w SW? Na allegro jest sporo, ale mało kto pisze do jakiej wersji, a jak już napisze to do wersji przed FL.
Ta sama, widoczna różnica jest w tej na klapie.
Są wolne komplety do 156.
W niedługim czasie pokażemy efekt GTV
Lampy w klapie są inne do polifta. W błotniku są takie same jak z przedlifta. Może od razu ledy założysz? :D
Jak się oddłużę o założę bez zastanowienia. :) Jak na razie oszczędność na oponach 1k zł kosztowało mnie ponad 3.5k :/ i dodatkowo teraz ta lampa :/
No nie do końca :) Miałem zimówki tylko jakieś Khumo. Te opony nadają się ewentualnie jako banda ochrona na torze w poznaniu a nie do jazdy po śniegu.
Literówka się wtargnęła.. chodziło o Kumho. Może i dobra ale na pewno nie nadaje się na śnieg, bo w ogóle się drogi nie trzymają:/
Jutro kupuje protektorowane, najlepszy i najtańszy wybór na górskie białe drogi. :)
Co do lamp, Proxim, to za jakieś 2 czy 3 miesiące się odbiję z kasą i ledy na pewno będę zakładać :)
Ani Rycho ani Tado (nie korzystam z ich usług). Wiem, że Dębica jest dobra na śnieg, ale nie produkuje zimówek na 17". Protektory to z doświadczenia mojego i znajomych wiem, że o ile dobrze zrobiona, to trzyma się śniegu jak na kolcach. U nas też ciężko protektor znaleźć na 17" ale w Czechach są i cieszą się dobrą opinią :)
Ale żem tu OT wcisnął. Sorki ;)