Już tu pisałem na forum, że prodrive to żaden biały kruk. Felgi są ogólnodostępne w uk za ok 5-6K zł razem z wysyłką czyli standardowa cena jak za 19" calowe felgi.
Printable View
Nie, nie jest ciężko chyba, że ktoś szuka po allegro czy OLX to prędzej osiwieje niż znajdzie. Jak chcesz nowe to zamawiasz z UK z wysyłka wyjdzie 6K zł.
Swego czasu (kilka miesięcy temu) jak interesowałem się tematem wyszło ok 800 funtów netto za komplet plus koszty wysyłki. Brutto 999 funtów + koszt wysyłki ;] Co do podróbek to skoro by takie istanieły nie sądzisz, ze było by więcej ofert niż tylko 2-3 sklepy z UK? Sa to ori fele wyprodukowane w UK z tym ze o ile pamiętam nie mają niemieckiego TUVa ale u nas nie jest wymagany.
Ale, że na miejscu kupiłem coś innego w 19" do Brery w dodatku nowe i o wiele taniej to odpuściłem temat.
Jak masz kogoś kto byłby Ci je w stanie wysłać z UK to standardowa wysyłka DPD z tego co się orientowałem kosztuje niecałe 100zł. Pakujesz dwie fele w jedna i dwie fele w druga paczkę aby nie przekroczyć wagi oraz wymiarów i wysyłkę masz za 200zł :) Czyli 999 funciaków to 5700zł + 200zł wysyłka i mieścimy się w tym co napisałem :)
Głowie się z myślami na temat felg, mam 17. Myślałem czy zakładać coś większego i na dzień dzisiejszy stanęło ze kupię drugi kpl ale jednak 17. 18 niewiele zmieniają w wyglądzie jak dla mnie a 19 to już grubsza impreza, felgi z TI plus nowe opony a nówki opony 17 mam, więc chyba zostanę przy 17 i zakupie policyjne albo jakiś szprychowany wzór. Mam jednak pytanie. Z racji tego iż założyłem eibachy -30 i pomimo ze ładnie siedzi chciałbym delikatnie jeszcze zmniejszyć prześwit między opona a nadkolem z przodu. Myśle zatem o dystansach i z tego co wyczytałem 16 mm na przod i 10 na tył. Czy ma ktoś zdjęcia jak wyglada na ww dystansach i 17. I drugie pytanie czy ktoś mógłby polecić jakieś dystanse, bo na Allegro np widzę 15mm i 17mm.
Ja też się głowie już chwile. Miałem kupować nowe policyjne 17 bo też mam roczne opony na lato, ale zamiast obniżania zawieszenia i dystansów idę albo w 18 prodrive, albo 19 TI. oczywiście używane z oponami swoje oddaje w rozliczeniu :)
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka