Temat: Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Panowie pytanie z ciekawości, są może jakieś felgi zbliżone do białego kruka w postaci Prodrive od Brery S?
    Już tu pisałem na forum, że prodrive to żaden biały kruk. Felgi są ogólnodostępne w uk za ok 5-6K zł razem z wysyłką czyli standardowa cena jak za 19" calowe felgi.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA ROMEO 159 SW 2009 2.4jtdm 210 koni

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Już tu pisałem na forum, że prodrive to żaden biały kruk. Felgi są ogólnodostępne w uk za ok 5-6K zł razem z wysyłką czyli standardowa cena jak za 19" calowe felgi.
    Uuu dobry konkurent dla TI, naprawdę tak ciężko je dostać ?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie, nie jest ciężko chyba, że ktoś szuka po allegro czy OLX to prędzej osiwieje niż znajdzie. Jak chcesz nowe to zamawiasz z UK z wysyłka wyjdzie 6K zł.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Nie, nie jest ciężko chyba, że ktoś szuka po allegro czy OLX to prędzej osiwieje niż znajdzie. Jak chcesz nowe to zamawiasz z UK z wysyłka wyjdzie 6K zł.
    Powodzenia z kupieniem ich za 6k i to z wysyłką ;p
    8k + wysylka to cena w UK no chyba ze teraz po brexit tak ceny spadly ale wątpię
    ASO pl ok 13k
    A w shopalfisti tez ok 8k + wysyłka tylko nie chcą powiedziec w prost ze to oryginał, wiec tam raczej nie ma co zamawiać

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Swego czasu (kilka miesięcy temu) jak interesowałem się tematem wyszło ok 800 funtów netto za komplet plus koszty wysyłki. Brutto 999 funtów + koszt wysyłki ;] Co do podróbek to skoro by takie istanieły nie sądzisz, ze było by więcej ofert niż tylko 2-3 sklepy z UK? Sa to ori fele wyprodukowane w UK z tym ze o ile pamiętam nie mają niemieckiego TUVa ale u nas nie jest wymagany.

Ale, że na miejscu kupiłem coś innego w 19" do Brery w dodatku nowe i o wiele taniej to odpuściłem temat.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-10-2016 o 13:35

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

mam quotation z veloces gdzies z przed miesiaca, z wysylka bylo cos pod gbp1200 z tego co pamietam. moze gdzies indziej znajdzie sie taniej. napisali ze "genuine and brand new"

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Jak masz kogoś kto byłby Ci je w stanie wysłać z UK to standardowa wysyłka DPD z tego co się orientowałem kosztuje niecałe 100zł. Pakujesz dwie fele w jedna i dwie fele w druga paczkę aby nie przekroczyć wagi oraz wymiarów i wysyłkę masz za 200zł Czyli 999 funciaków to 5700zł + 200zł wysyłka i mieścimy się w tym co napisałem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Głowie się z myślami na temat felg, mam 17. Myślałem czy zakładać coś większego i na dzień dzisiejszy stanęło ze kupię drugi kpl ale jednak 17. 18 niewiele zmieniają w wyglądzie jak dla mnie a 19 to już grubsza impreza, felgi z TI plus nowe opony a nówki opony 17 mam, więc chyba zostanę przy 17 i zakupie policyjne albo jakiś szprychowany wzór. Mam jednak pytanie. Z racji tego iż założyłem eibachy -30 i pomimo ze ładnie siedzi chciałbym delikatnie jeszcze zmniejszyć prześwit między opona a nadkolem z przodu. Myśle zatem o dystansach i z tego co wyczytałem 16 mm na przod i 10 na tył. Czy ma ktoś zdjęcia jak wyglada na ww dystansach i 17. I drugie pytanie czy ktoś mógłby polecić jakieś dystanse, bo na Allegro np widzę 15mm i 17mm.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA ROMEO 159 SW 2009 2.4jtdm 210 koni

Domyślnie

Cytat Napisał hagi Zobacz post
    Głowie się z myślami na temat felg, mam 17. Myślałem czy zakładać coś większego i na dzień dzisiejszy stanęło ze kupię drugi kpl ale jednak 17. 18 niewiele zmieniają w wyglądzie jak dla mnie a 19 to już grubsza impreza, felgi z TI plus nowe opony a nówki opony 17 mam, więc chyba zostanę przy 17 i zakupie policyjne albo jakiś szprychowany wzór. Mam jednak pytanie. Z racji tego iż założyłem eibachy -30 i pomimo ze ładnie siedzi chciałbym delikatnie jeszcze zmniejszyć prześwit między opona a nadkolem z przodu. Myśle zatem o dystansach i z tego co wyczytałem 16 mm na przod i 10 na tył. Czy ma ktoś zdjęcia jak wyglada na ww dystansach i 17. I drugie pytanie czy ktoś mógłby polecić jakieś dystanse, bo na Allegro np widzę 15mm i 17mm.
    Ja też się głowie już chwile. Miałem kupować nowe policyjne 17 bo też mam roczne opony na lato, ale zamiast obniżania zawieszenia i dystansów idę albo w 18 prodrive, albo 19 TI. oczywiście używane z oponami swoje oddaje w rozliczeniu

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    AR 159 3.2 Q4 JTS

Domyślnie

A gdzie 1000 funtów kosztuje 5700zł? Na ebay są po ok. 900 funtów. Wychodzi ok. 4500zł. Przesyłka to żaden problem. Mnóstwo jest prywatnych firm co wozi od drzwi do drzwi.

Jak masz kogoś kto byłby Ci je w stanie wysłać z UK to standardowa wysyłka DPD z tego co się orientowałem kosztuje niecałe 100zł. Pakujesz dwie fele w jedna i dwie fele w druga paczkę aby nie przekroczyć wagi oraz wymiarów i wysyłkę masz za 200zł Czyli 999 funciaków to 5700zł + 200zł wysyłka i mieścimy się w tym co napisałem