Czytaj pw
Printable View
Jeżeli to możliwe, prosiłbym kolegów o sprawdzenie takiego czegoś: jak auto stoi, z uruchomionym silnikiem, to na wyświetlaczu (radio, w Ustawieniach>Bezpieczeństwo) system FCW jest aktywny, można zmieniać ustawienia. jak tylko ruszy, podświetlenie niknie, nic nie można zmienić i mam wrażenie że nie działa. Na zegarach kontrolka FCW off się nie świeci. Nigdy nie miałem potrzeby sprawdzania tego parametru ale dzisiaj zahamował przede mną inny samochód i do tej pory w podobnej sytuacji system ostrzegał, a dziś nic. Czy możecie sprawdzić, czy w Waszych autach też ten parametr zmienia się po ruszeniu na szary. Dodam tylko, że ostatnio miałem zmieniane radio i po tej wymianie przywracałem tryb Race, zmieniając tylko bajt 88.
Są pewne funkcje, których nie da się włączyć/wyłączyć podczas jazdy. Rąbią się właśnie szare-niedostepne w danej chwili.
Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
U mnie aktywne się robiło po zatrzymaniu auta np. pod światłami, czyli D i np. hamulec, auto rusza - robi się szare. Ale przed chwilką byłem w mieście i ostrzegło mnie jak zawsze sygnałem dźwiękowym i ikonką na wyświetlaczu. Podejrzewam, że nigdy do tej pory nie zwróciłem uwagi akurat na ten parametr, bo nie było takiej potrzeby.
Mnie wczoraj ostrzegał pomimo że było pusto przede mną. Deszcz tylko padał ale niezbyt mocno. Dobrze że sam nie zahamował.
Potwierdzam, aktywacja/dezaktywacja FCW w czasie jazdy jest niemożliwa, tylko na postoju.
Swoją drogą ostatnio przed bramkami na A4 FCW tak mi oszalało (zaczęło przyhamowywać non stop), że musiałem je wyłączyć żeby móc kontynuować jazdę... Od tego czasu działa bez zarzutu. Chyba trzeba się przyzwyczaić (system jak każdy może się pomylić w losowych okolicznościach...) jednak ogólnie zaufanie do auta spada momentalnie w takich momentach, serce wali a adrenalina skacze.
jak ktoś szuka mam łopatki i wyświetlacz 8,8 do sprzedania do Giuli
[MENTION=115]majk[/MENTION], wysłałem PW ale coś mi się nie wyświetla w wysłanych - gdybyś nie odebrał mojej wiadomości to proszę odezwij się. Jestem zainteresowany kupnem ekranu.