Wczoraj umyta, wysprzątana w środku, odkurzona, wyczyszczone skóry i plastiki.
Printable View
Wczoraj umyta, wysprzątana w środku, odkurzona, wyczyszczone skóry i plastiki.
Pomogłem mojej Belli w oddychaniu i wczoraj dostała nowy filtr powietrza :)
moja dzisiaj odpicowana w srodku
wsadziłem parę gadżetów od kokpitu :D nakładki na progi z nierdzewki, nakładki na pedały z nierdzewki i pożądane dywaniki, a dzisiaj odkurzanko :)
nabita klima i ustawiona zbieżność:)
Zatankowana pod korek ON.
Odkurzona i czyściutka :)
zatankowana do full i 350zeta poszło do baku lekką ręką:( ale nich ma jak jest głodna
Ostatnio rozrząd komplet, doszczelnienie silnika, czujnik wbicia biegu wstecznego. :)
ja dzisiaj moją 159 odebrałem z serwisu, bo była na wymianie tylnego zderzaka. i kupiłem nowe pióra do wycieraczek, założyłem ramki klubowe :)
aaa i panowie z serwisu fajnie mi ją umyli :D
za co bardzo dziękuje :)
tez dzisiaj zamontowałem ramki klubowe i zmieniłem żaroweczki podswietlenia tylnej tablicy na diodowe :)
Wkońcu skasowany błąd kurtyny od strony pasażera i wymieniona tylnia postojówka :D ciekawe jak długo kokpit będzie bez alarmów :D
Posypała się pompka sprskiwaczy, wymieniłem - koszt z robocizną 30 zł :). Oby tak zawsze.
wreszcie umyłem..
Wczoraj wyczyszczone skóry mleczkiem K2, odkurzone, zamontowane ramki :)
Dzisiaj wymieniona żarówka tylna pozycyjna, i 6 diod w trzecim świetle stopu :D
filter powietrza chociaz mimo mojego zdziwienia stary był jeszcze czysty
Wymieniłem termostat :)
Nie ja tylko żona kupiła Alfie trochę towarzystwa (Giulietta, Brera i 156 Polizia bo żółtą 156 kupiłem sam xD):
http://i1197.photobucket.com/albums/...h_DSCN4320.jpg
http://i1197.photobucket.com/albums/...h_DSCN4319.jpg
http://i1197.photobucket.com/albums/...h_DSCN4317.jpg
http://i1197.photobucket.com/albums/...h_DSCN4315.jpg
To są te z Biedrony ?
Tak, tą żółtą to znalazłem w Auchan w stercie z Hot Wheelsami i trzeba ją było poskładać.
Odkurzyłem i czekam na dogodną okazję do mycia... Szlag by ten deszcz trafił.
Połóż sie podejrzewam ze do jakiejs 4 rano nie przestanie padac:D:D Ja tez poodkurzalem i tez czekam az przestanie padac ale ni . h..a. nie odpuszcze. Jak wstanie swit to woda i jade z koksem, nawet jak bedzie padac:D
A ja tam dziś umyłem i wstawiłem do garażu by wyschła. Jutro będzie można wyjechać czystą alfą ;)
A, nauczyłem też się szybko wymontowywać i wmontowywać tylną kanapę - klucz 15 i dwa imbusy wystarczą.
Naprawione zawieszenie w lampach, pozostało tylko pociągnąć kabel z lewej na prawą stronę bo prawy silniczek nie działa.
Wczoraj zakupiony tłumik końcowy Ragazzon zastąpi on już starego i wysłużonego również Ragazzon'a :P
Ja dzis skasowalem 3 bledy (cos z grzalka lambdy, juz drugi raz po odpalaniu na krotko...) Nie wiem, czy to moze miec jakis zwiazek ze slabym akumulatorem... A moze z chlodna i wilgotna pogoda... Mam nadzieje, ze lambda nie okaze sie do wymiany... ;)
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
Zabrałem moją belle na sesje zdjęciową :D . Efekty można podziwiać na forum, link w sygnaturce :D
Wymiana poduszki pod silnikiem, wymiana górnych "poduszek".
Umyłem na koniec Bellę i teraz wygląda prawie jak "milion dolarów":)
a ja moja 159 rozebrałem... kolektor ssący będe czyścić :D
zalana pod korek - 290 zł poszło w bak
zamówiłem filtr kabinowy w ASO, chciałem umyć i skóry wypastowac ale pogoda jest jaka jest a pod garażem wielka kałuża na dodatek..aallllleeeeeeeeeee CHCIAŁEM:D;)
oj oj oj ja to robię dużo..
wymieniam całe przednie zawieszenie oprócz amortyzatorów tarcz klocków.
wymieniam świece, filtry, oleje,płyny,pompę wody rozrząd. przegląd rozrusznika alternatora.
cale tylne zawieszenie w gtv nie bez problemow:/
Środek czysty jakby wczoraj z fabryki przyjechała. Z zewnątrz umyje na wiosnę, ręce by mi odpadły teraz :(
W poniedziałek Bella wybiera się na odwiedziny do mechanika. Do zrobienia: napinacz, zawieszenie tył, olej, filtry i pewnie coś się znajdzie jeszcze...
a można wiedzieć do jakiego mechanika ? bella sie wybiera?
Zawsze odstawiam do Olkusza na garaże.
Ja podjąłem decyzję o adopcji i szukam dla mojej Julki siostrzyczki. :D
Zakupiony pełen rozrząd + pompa i termostat ale będzie roboty na weekend :D
Zmieniłem koła na zimowe, bo chyba jednak zima będzie ;)
Pozdrawiam.
- Rafał