Witam. Kupiłem wczoraj swoją wymarzoną AR159 (pochwale się później, jak będzie czysta). Jest piękna, ale brak jej kół zimowych. Na kołach, profilach itd. nie znam się w ogóle, wiem tylko co znaczą poszczególne oznaczenia ale nie potrafię jeszcze domyślić się czy dane koła będą pasowały. I tutaj moja prośba, mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy te koła:
https://www.olx.pl/oferta/alufelgi-2...tml#f708632ceb będę pasowały do mojej AR159 2006 1.9 jtdm? Wiem że muszę szukać kół z rozstawem śrub 5x110, ale kompletnie nie wiem co to jest to ET, i czy dany profil będzie do mnie dobry. I jak mam szukać przyszłych kół gdyby te z linku nie pasowały? Wpisując "koła zimowe 5x110 alfa romeo" nie wiele wyskakuje, ale wpisując "koła zimowe 5x110 opel" jest ogłoszeń od groma. Rozumiem że kołą z większych opli (signum, vectra, saab93) będą pasowały? Przepraszam jeśli takie pytanie było, ale wśród tysiąca postów o profilach opon itp. ciężko jest mi znaleźć odpowiedz na moje pytanie. Pozdrawiam, i szerokości w nowym roku :)
PS. koła potrzebuje "na już" dlatego szukam tylko w mojej okolicy, autko jest mi potrzebne na dojazdy do pracy, stąd ten pośpiech.