Czy Ci, którzy chcą kupić benzynę, będą nią dalej zainteresowani gdy wraz z Euro 7 wprowadza DPF?
Printable View
Czy Ci, którzy chcą kupić benzynę, będą nią dalej zainteresowani gdy wraz z Euro 7 wprowadza DPF?
280KM AT8 super rwd 176 300 zł
- - - Updated - - -
To już nie są negocjacje
Co do "DPF benzynowego" - przecież nie będzie to dotyczyć aut bez niego już skonstruowanych. Nie będzie prawda ?
A czy ktoś będzie chciał benzynę, to się okaże jak one będą na demo - póki co nie wiadomo jak reagują na gaz i odjęcie gazu, jak równomiernie/nie wchodzą na obroty, jak się na górze obr zachowują, i jak brzmią. No 1,8Tbi to benzyna, a mnie rozczarował na przykład.
A ten DPF to rozumiem, że nawet gdy będzie, to trzeba będzie śmignąć na wysokich obrotach kawałek obowiązkowo ? ;) to chyba nie problem, wręcz przeciwnie (zakładając że będzie brzmieć a nie jęczeć ten silnik) ;)
DPF jak sama nazwa wskazuje przeznaczony jest do diesli, "DPF" w benzynie będzie miał zupełnie inne działanie jeśli faktycznie takowy ma być montowany w benzynach.
Spalanie mieszanki ubogiej powoduje pojawienie się cząstek stałych. W pogoni za redukcją spalania i emisji CO2 komplikuje się sprawy proste jakim był silnik benzynowy. Przy wielopunktowym wytrysku bezpośrednim kto tam słyszał o tlenkach azotu i cząstkach stałych. Ta cena za 280 km Alfę to przypuszczenie czy jakieś zaufane źródło?
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Mimo wszystko TB nigdy nie wyprodukuje takiej ilości sadzy jak diesel więc jeśli nie będą kombinowali zbytnio nad wyrwaniem kasy z kieszeni klientów myślę że może to być praktycznie lub nawet zupełnie bezobsługowe urządzenie.
Jestem, jestem...
Tylko, żeby niektóre posty przetrawić musiałem wino wytrawne zapodać. Może się uda do jutra "chwasty powyrywać".
Tym czasem piaskownica zamknięta do odwołania bo szybkość płodzenia niektórych treści jest odwrotnie proporcjonalna do ich sensu i ilości konkretów...
Piasek przesiany dość rzadkim sitem. "Odchody i chwasty" z grubsza powywalane a drogich bywalców tego miejsca prosimy o samokontrolę, nie wrzucanie petów, nie plucie (na siebie również...) oraz nie dosypywanie piasku o innej gramaturze i kolorze.
Kwestia 280HP jest bardzo ciekawa. Jest to wersja pomiędzy bmw 330i 252hp a 340i 326hp. Inną kwestią jest, że 280hp będzie tylko w wersji Super, która jest znacznie lepiej wyposażona niż bmw 3 w podstawie. Wcześniej pisałem o cenie 174.9kzł aczkolwiek 330i byłoby wtedy tańsze od Alfy z drugiej strony osiągami 280hp będzie bliżej 340i niż 330i. Różnica między 280hp a 330i będzie dość duża, więc uważam, że Alfa będzie jednak troszkę droższa niż 171.1kzł, które trzeba zapłacić za 330i aut.
Zakładając, że się nie mylę spójrzcie na cenę wersji 340i o mocy 326HP i przyznajcie Sergiowi rację.
Osiągi/ceny:
BMW 320i aut 184hp, 0-100 7.3s 154.0 kzł (w cenie 9.6k zł za aut)
Giulia 2.0 aut 200hp, 0-100 6.2s 149.0k zł
BMW 330i aut 252hp, 0-100 5.8s 171.1k zł masa 1570kg
Giulia 2.0 aut 280hp, 0-100 5.3s 174.9k zł za wersję Super; masa ok 1450kg
BMW 340i aut 326hp, 0-100 5.1s 240.6k zł (w cenie 10.6k zł za aut), masa 1615kg
I to będzie offer you can't refuse dla kogoś kto szuka BMW 3 w sedanie, w automacie, z przyspieszeniem poniżej 5.5s do setki i do 175kzł. Chyba, że Alfa za wszelką cenę wyceni 280hp poniżej 330i, to zobaczymy cenę 169kzł i to naprawdę będzie niezła opcja.
http://katalogi.alfaromeo.pl/katalog...48p_PL_web.pdf str. 30
http://www.bmw.pl/content/dam/bmw/ma...n.pdf.asset.14 67791650432.pdf"