do tego wiazki, anteny i montaz + dodatkowe rzeczy fo gwarancji na koncu byloby to +2k do ceny auta. mi nie przeszkadza az tak bardzo brak - siegam do przednich i otwieram synkowi tylne drzwi bez przechodzenia do przednich
Printable View
Giulia Veloce 2017 rok produkcji. Fotele działają tylko jak włączony jest zapłon. Po zgaszeniu auta / wyłączeniu zapłonu elektryczne fotele nie działają - ani kierowca ani pasażer. Wiem dobrze, bo wkładam i wyjmuję często fotelik dziecka z przodu i zawsze, żeby "poprawić" ustawienie fotela muszę wrzucić kluczyk do auta i włączyć zapłon. Auto od nowości moje - kupione w Carserwis Warszawa.
Odnośnie myjni to zawsze zostawiam kluczyk w aucie i po problemie. Samochód "widzi" kluczyk w samochodzie a nie obok niego i nie próbuje otwierać drzwi :-) Ale faktycznie - w tylnych klamkach też by się przydało - jak ktoś wyżej napisał - żeby otworzyć tylko tylne drzwi trzeba sięgać najpierw do przednich.
Siema. Dzisiaj podczas przeglądu ja stacji diagnostycznej po procedurze kontroli spalin i próbie zapisu danych ich urządzenie widzi bald związany z ABS: U0415 "Nieprawidłowe dane sieciowe otrzymane z modułu sterującego ABS". Spotkał się już ktoś z tym błędem? Przez niego urządzenie nie może zakończyć procedury i nie dadzą mi nowego TÜV [emoji849]https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2021/07/33.jpg
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Ja mam wersję Light więc on nie rusza ABS. Jadę teraz do siebie pod mesa i robię skan
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
a jak oni to badają w Niemczech? stacjonarnie czy na jakis rolkach? DNA Ci działa normalnie? Jest błąd na desce? Pytam pod kątem ewentualnie że testując np na rolkach mogli spowodować błąd sami w ABS?
Widać w Niemczech te przeglądy robią uczciwie - z moja pojechałem to gościa musiałem sam prosić żeby posprawdzał dokładniej. nie sprawdzał czy mam gasnicę/trójkąt, świateł nie sprawdzał - założył chyba że dostaje auto 3 letnie 38tys km to wszystko jest tip top...
Najpierw zabieraja samochod na rolki tam sprawdzaja hamulce, pozniej na podnoscik (zawieszenie kola) i kontrola spalin z testerem pod obd. typowa procedura
Raport po pierwszym skanie.
Załącznik 279716
Po wykasowaniu bledow zrobilem dynamiczy przejazd. Zadnych bledow na desce
Ale po ponownym skanie mes znowu pokazuje nie dosc ze te same bledy to dotego z dwoch kolejnych modulow
Załącznik 279717
Odlaczenie aku na 15min cos da bo bardzo w to watpie?
A co bdyby odpalic ogolna samoadaptacje wszystkich modulow jak np po wymienie ktoregos z nich i czy wgl taka opcja jest mozliwa?
W MESie w ECU/Regulacje jest opcja "Wyzerowanie parametrow samoadaptycyjnych". Za co ona dokladnie odpowiada i kiedy ja sie stosuje?
poczekaj, po pierwsze skan zrobiłeś tylko bez przejściówek, masz adaptery szary i niebieski żeby na nich przelecieć inne kompy? mógłbyś puścić kalibracje wszystkie w ABS, potem błędy czyścić i dopiero zobaczyć co zostaje - może tu jest jakis stały błąd który powoduje inne?
przebieg Ci nie miga, co?