Na zdjęciach to każda AR 159 ładnie potrafi wyglądać :D
Printable View
dokładnie, zdjęcia to nie wszystko, a co do przebiegu to lepiej żeby był większy ale prawdziwy (jeśli auto jest zadbane), kilka takich po 100 tyś. miałem okazję oglądać i sądzę, że mają o 100 tyś. za mało ... oczytałem się o tych silnikach, zresztą znajomy takowy ma, zrobił 230 tyś. i nic nigdy nie wkładał, podstawa olej, filtry i prawidłowa eksploatacja .. zadzwoniłem do salonu - SPORT to wersja wyposażeniowa, później jest jeszcze SPORT PLUS, zresztą na stronie pisze dokładniej o tym http://ministrony.alfaromeo.pl/katal...59_katalog.pdf
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C23833614.html
Znajoma napaliła się na 159 z powyższego linku. Ja czuję, że nie jest warta wycieczki...ale ktoś może sypnie konkretami? Co wydaje się być nie tak? Oprócz ceny oczywiście :D
Byłbym wdzięczny za każde info.
Pozdrawiam
ostre tarcie musialo byc na galce zmiany biegow
jeżeli to jest samochód z Sochaczewa to mój kolega pojechał (na moją prośbę) oglądnąć to auto. Facet przez tel mówił, że wpasć można i obejrzeć ale jak chcemy na wizytę do ASO to musimy wziąć jego pracowanika i zapłacić mu dniówkę i możemy sobie jechać bo on sam to nie ma czasu gdyż jakieś ważne budowy prowadzi. VIN podał ale nic zniego nie wynikało bo przeglądy były do 45 tyś i wszystko po włosku. Kolega pojechał ze swoim miernikiem i się okazało, że nie malowany ma tylko dach, albo dach i klapę bagażnika (dokładnie nie pamiętam). W kazdym razie nic już więcej nie sprawdzałem. Aha - przez tel mówił że samochód sprzedaje prywatnie a kolega powiedział, że na podwórku stało kilka samochodów do sprzedania. To tyle co wiem na temat auta....
Witam szanownych forumowiczów i forumowiczki ( jesli takowe są oczywiście :) ) Potrzebuję waszej pomocy, byłem dziś obkukać AR 159 z 2008 roku z silnikiem 1.8MPI. Demonem mocy to on nie jest ale jako rodzinne kombi według mnie wystarczy. Wszystko mi w autku pasi ale zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Przy odpalaniu zimnego autka ( które pewnie stało kilka ładnych dni nie odpalane ) dało się usłyszeć dźwięk który na mój gust oznaczał klepanie zaworów. Dźwięk był słyszalny przez sekundę, i zaraz ucichł ponadto przy ponownym odpaleniu nic już takiego nie wystąpiło. Troszkę się zmartwiłem bo wiem że w tym silniku zawory są regulowane za pomocą szklanek i nie wiem czy wymagana jest regulacja zaworów czy poprostu z racji długiego postoju odpłynął olej i zaklekotało. Za wszystkie pomocne info z góry dziękuję, pozdrawiam
ps. zapomniałem dopisac że autko ma licznikowo 100tys przebiegu