Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    Spory przebieg ale na fotach wyglada niezle.
    Do tego ciekawa wersja z tym, ze zeby miala cos z tego sportu, koniecznie chipa bys musial zrobic, bo 120 KM to troche malo
    Na zdjęciach to każda AR 159 ładnie potrafi wyglądać

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

dareeq
    Gość

Domyślnie

dokładnie, zdjęcia to nie wszystko, a co do przebiegu to lepiej żeby był większy ale prawdziwy (jeśli auto jest zadbane), kilka takich po 100 tyś. miałem okazję oglądać i sądzę, że mają o 100 tyś. za mało ... oczytałem się o tych silnikach, zresztą znajomy takowy ma, zrobił 230 tyś. i nic nigdy nie wkładał, podstawa olej, filtry i prawidłowa eksploatacja .. zadzwoniłem do salonu - SPORT to wersja wyposażeniowa, później jest jeszcze SPORT PLUS, zresztą na stronie pisze dokładniej o tym http://ministrony.alfaromeo.pl/katal...59_katalog.pdf
    Ostatnio edytowane przez dareeq ; 17-05-2012 o 08:10

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzysiooo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156 2.5 V6

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C23833614.html

Znajoma napaliła się na 159 z powyższego linku. Ja czuję, że nie jest warta wycieczki...ale ktoś może sypnie konkretami? Co wydaje się być nie tak? Oprócz ceny oczywiście

Byłbym wdzięczny za każde info.
    Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ostre tarcie musialo byc na galce zmiany biegow

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysiooo Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C23833614.html

Znajoma napaliła się na 159 z powyższego linku. Ja czuję, że nie jest warta wycieczki...ale ktoś może sypnie konkretami? Co wydaje się być nie tak? Oprócz ceny oczywiście
    przed wycieczka do wlasciciela zapytalbym go, czy wymienial cos w zawieszaniu i jezali tak, to co. 150 tys po polskich drogach to duzo i jezeli nic do tej pory nie robil moga sie niedlugo zaczac spore wydatki.

wojtcem
    Gość

Domyślnie

jeżeli to jest samochód z Sochaczewa to mój kolega pojechał (na moją prośbę) oglądnąć to auto. Facet przez tel mówił, że wpasć można i obejrzeć ale jak chcemy na wizytę do ASO to musimy wziąć jego pracowanika i zapłacić mu dniówkę i możemy sobie jechać bo on sam to nie ma czasu gdyż jakieś ważne budowy prowadzi. VIN podał ale nic zniego nie wynikało bo przeglądy były do 45 tyś i wszystko po włosku. Kolega pojechał ze swoim miernikiem i się okazało, że nie malowany ma tylko dach, albo dach i klapę bagażnika (dokładnie nie pamiętam). W kazdym razie nic już więcej nie sprawdzałem. Aha - przez tel mówił że samochód sprzedaje prywatnie a kolega powiedział, że na podwórku stało kilka samochodów do sprzedania. To tyle co wiem na temat auta....

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

przed wycieczka do wlasciciela zapytalbym go, czy wymienial cos w zawieszaniu i jezali tak, to co. 150 tys po polskich drogach to duzo i jezeli nic do tej pory nie robil moga sie niedlugo zaczac spore wydatki.
    bla bla bla.... ja mam 221tys po naszych drogach i jak na razie to łącznik stabilizatora i jeden górny wahacz. Amorki aktualnie 76%

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    bla bla bla.... ja mam 221tys po naszych drogach i jak na razie to łącznik stabilizatora i jeden górny wahacz. Amorki aktualnie 76%
    karmal albo masz wyjatkowo malo dziurawe drogi w swojej okolicy albo jezdzisz, jak emeryt ;->
    przed zakupem 159 zrobilem dokladny wywiad, ile wytrzymuje w Polsce jej zawieszenie i z roznych zrodel (m in ASO, kumple, ktorzy maja 159 i to forum) wiem, ze 150 - 200 tys km

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

karmal albo masz wyjatkowo malo dziurawe drogi w swojej okolicy albo jezdzisz, jak emeryt ;->
    przed zakupem 159 zrobilem dokladny wywiad, ile wytrzymuje w Polsce jej zawieszenie i z roznych zrodel (m in ASO, kumple, ktorzy maja 159 i to forum) wiem, ze 150 - 200 tys km
    Tak bardzo emerycko jeżdżę mając 188KM pod maską

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    159SW 1.8MPi+LPG

Domyślnie

Witam szanownych forumowiczów i forumowiczki ( jesli takowe są oczywiście ) Potrzebuję waszej pomocy, byłem dziś obkukać AR 159 z 2008 roku z silnikiem 1.8MPI. Demonem mocy to on nie jest ale jako rodzinne kombi według mnie wystarczy. Wszystko mi w autku pasi ale zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Przy odpalaniu zimnego autka ( które pewnie stało kilka ładnych dni nie odpalane ) dało się usłyszeć dźwięk który na mój gust oznaczał klepanie zaworów. Dźwięk był słyszalny przez sekundę, i zaraz ucichł ponadto przy ponownym odpaleniu nic już takiego nie wystąpiło. Troszkę się zmartwiłem bo wiem że w tym silniku zawory są regulowane za pomocą szklanek i nie wiem czy wymagana jest regulacja zaworów czy poprostu z racji długiego postoju odpłynął olej i zaklekotało. Za wszystkie pomocne info z góry dziękuję, pozdrawiam

ps. zapomniałem dopisac że autko ma licznikowo 100tys przebiegu