-
CAN jak go oszukać
Mam problem, nie działa mi tylna postojówka. Nie wiem co jest, ale stało się nagle i od 2 lat już jej nie ma. Zamiast tego mam podpiętą postojówke lewą do dwóch lamp. Chciałbym jakoś oszukać CAN, tak aby na desce się nie pokazywał błąd. Jakieś pomysły ? co gdzie i jak gdzie szukać przewodów.
-
Hmm.. może to za proste.. ale próbowałeś podmienić na inną tylną lampę? żeby sprawdzić czy po prostu styki nie siadły gdzieś na tej płytce w którą żarówkę wkładasz? Ja już tak miałem że coś się zadziało i zaczęło mi wywalać błędy o spalonej żarówce aż w końcu przestała faktycznie świecić.. okazało się że jakiegoś powodu kostka po tych 11-12 latach życia od 2001 roku produkcji po prostu się przypaliła od grzania instalacji.. i przy okazji podtopiła też w lampie co nieco wokół styków itp.. najpierw zmieniłem lampę na używkę druga.. to problem się rozwiązał na parę dni znów błędy.. więc podmieniłem też kostkę na całkiem nową z ASO.. koszt groszowy.. od tamtej pory święty spokój.. żadnych błędów, żarówki przestały się też tak często przepalać.. dla świętego spokoju po prawej stronie również wymieniłem kostkę na nową..
-
Po prostu na kablu nie ma pradu
Wysłane z mojego Trooper_X55 przy użyciu Tapatalka
-
A zamiast szukać patentu na oszukanie can nie prościej posiedzieć weekend w garażu i znaleźć gdzie przerwał się kabel skoro nie ma prądu na końcu? Bo chyba przepalonego/zalanego ecu nie miałeś więc gdzie indziej może być problem jak nie w kablu przerwanym.. może instalacje od car audio kładł ktoś/kładłeś i wtedy przewód któryś się uszkodził..
-
2 załącznik(i)
nic nie było kładzione, jest oryginalne BOSE, podłoga jest obecnie zdjęta i na pewno nigdy to nie było ruszane.
dzisiaj sprawdzę jeszcze czy jest prąd na wtyczce w kabinie w ogóle,
teoretycznie masz racje, w praktyce prościej mi jakoś to obejść niż rozcinać wiązki, które widać, że są oryginalne i nie ruszane. Szkoda to rwać.
- - - Updated - - -
No to mam zagwózdkę. Na kostce pod skrzynką bezpieczników - tu i tu takie samo napięcie.
Na kostce przy lampie - na lampie w której wyświetla się błąd -
Załącznik 121602
na drugiej sprawnej -
Załącznik 121603
-
Czyli że jednak masz napięcie w wiązce.. to powraca moja teoria.. albo kostka albo ścieżki elektryczne w lampie.. obejrzyj kostke w srodku czy nie jest okopcona.. albo nadtopiona..
-
Nie, to jest goły kabel, który sobie lezy w bagazniku.
w jego miejscu jest wpiety kabel pociagniety od drugiej lampy
-
Czyli sprawa prosta jeżeli jest napięcie na płytce z bezpiecznikami , a na końcu kabla nie ma to przerwa jest między tymi miejscami.Zacznij od kostki na płytce bezpieczników pewnie jest zaśniedziałe złącze.
-
nie nie jest, bo było mierzone za kostką już.
dobra mniejsza z tym, trzeba mi jakoś oszukać to, aby błąd na desce się nie pojawiał - kabel nie jest mi potrzebny w bagażniku, bo lampę mam podpiętą od drugiej.
-
skoro za kostką jest to zrób mostkowanie i wtedy błędu już nie będzie