Witam,
Wymienialem wlasnie klocki ktore byly dojechane do zera i zauwazylem ze czujnik od klockow byl zerwany a pomimo to blad na desce sie nie swiecil.
Co moze byc tego przyczyna?
Printable View
Witam,
Wymienialem wlasnie klocki ktore byly dojechane do zera i zauwazylem ze czujnik od klockow byl zerwany a pomimo to blad na desce sie nie swiecil.
Co moze byc tego przyczyna?
Bo nie dotykał masy to nie świecił.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
A która kontrolka sugeruje takowy błąd klocków? ;> pytam na przyszłość :)
czujnik jest tylko z jednej strony, więc jeśli z jednej była z drugiej nie to normalne ;)
kontrolka zużytych klocków hamulcowych (nie błąd - tylko informacja).
Dla dużego komputera info na wyświetlaczu (ikona okładzin + napis "replace front brake pads") - instrukcja strona 91
Dla małego wyświetlacza - kontrolka z prawej strony wyświetlacza (poniżej kontrolki o spalonej żarówce) - instrukcja strona 55
Informacja pojawia się (kontrolka zapala się) przy naciśnięciu na pedał hamulca.
u mnie nic takiego się nie pojawiło a klocki dojechały się do blach, a kabelek był luzem w zacisku
znaczy - się urwał, zanim klocki się starły?
Nie wiem, jak w alfach, bo od 4 lat mam te same klocki i nie mam potrzeby wymiany (przejechane prawie 80 000 km - muszę to sprawdzić, bo sam się zdziwiłem, że tyle już wytrzymały) ale w Punto I to było notoryczne. Czujnik zużycia klocków niby jest, ale nigdy nie zadziałał (a samochód w rodzinie od nowości - już prawie 20 lat ;) Prędzej urywa się kabelek od czujnika, niż klocki zdzierają do minimum... w sumie dobrze świadczy o klockach - bo nie wymagają częstej wymiany, ale ktoś, kto projektował sam czujnik i kabelek, powinien się bardziej przyłożyć do zastosowania przewodów, który nie powinien pękać ;)
To gniazdo na klocku w ktorym jest ten czujnik zaklejony starlo sie i kabek wisial na wtyczce. Bledu zadnego nie bylo, ale to moze i dobrze bo klocki dojechalem do blach, a wyskakujaca informacja by mnie wkurzala i wymienilbym je pewnie wczesniej.