Witam mam taki problem nie działa mi radio nic nie wyświetla nie gra nic myślę ze to bezpiecznik ale nie mogę to znaleźć i tak samo światła wsteczne nie działają i szukam i szukam pod kOnsola są niby wszystkie dobre
Printable View
Witam mam taki problem nie działa mi radio nic nie wyświetla nie gra nic myślę ze to bezpiecznik ale nie mogę to znaleźć i tak samo światła wsteczne nie działają i szukam i szukam pod kOnsola są niby wszystkie dobre
Bezpiecznik jest za radiem. Musisz je wyjąć i sprawdzić go w pierwszej kolejności. Masz filmik jak to zrobić w podwieszonym temacie HOW TO. Ci do świateł wstecznych to być może padł czujnik wstwcznego który jest zdaje się na skrzyni biegów , jest też opcja z zerwanymi kablami w wiazce klapy bagażnika. Bo żarówki sprawdzales rozumien? :sarcastic:
wysłane z WC
Wyjęłam radio bezpiecznik okazał się dobry zmieniłem na Nowy ale i tak nie działa sprawdziłem czy prąd dochodzi do kostki i niema prądu w niej i już nie wiem co może być tego przyczyną czy niema gdzieś jeszcze jakiegoś jeszcze bezpiecznika?
A w instrukcji sprawdzales czy nie ma innego bezpiecznika czy przekaznika? Skoro prąd nie dochodzi to pewnie coś padło. Zasilanie do audio idzie z aku. Do plusowej klemy są przykrecone kable. 166 ma sporo przekaznikow pochowanych w aucie. Poszperaj w instrukcji napewno gdzieś jeszcze jakiś jest skubaniec ew któryś z kolegów jest na bieżąco w temacie. Napewno ktoś jeczcze Ci coś doradzi
wysłane z WC
Pod kierownicą bezpiecznik F4 15A (II rząd pierwszy od prawej), lub 60A na aku.
I nic z tego wymieniłem bezpieczniki na nowe a radio nie działa nadal Ale jest za to prąd w kosce czarny chyba minus i brązowo biały to chyba plus Ale radio nie odpala
masz DSP? u mnie był głupi problem że ze wzmacniacza się wypięła kostka i sygnał nie docierał nigdzie (ICS świecił, wybierać można źródło dźwięku itd..)
Niema nic same radio I co zauważyłem usłyszałem że przy włączeniu radia jest taki cichy pisk na 5 sekund ale nic się nie włącza wypielem zestaw głośno mówiący i też nic ogólnie ta alfe mam od wczoraj i nie działało już radio poprzedni właściciel zgonił na syna ze coś wcisnąć i nie działa
Dodano po 21 minutes:
A i jeszcze jedną sprawa co są dwie kostki na samym dole to w zielonej jest wycięty przewód brązowy i doprowadzony inny taki nie fabryczny może to przez to i do czego on służy ???
I ciekawostka przytrzymalem dwa pokrętła 5 sekund i włączyło się radio I gra radio wyszukuje fale i gra ale nie wyświetla nic wyświetlacz dlaczego ma ktoś jakaś teorie co zrobić żeby wyświetlacz działał ?