-
Problem ze sprzęgłem
Witam mam problem a mianowicie pedał sprzegła zostaje w podłodze czesto ucieka znaczy jest ale bierze przy samym koncu. czasem pomoze przepompowac kilka razy. sprzęgło odpowietrzane kilkanascie razy pompka wymieniona co dalej? zauważyłem ze na zimnym silniku jest jakby lepiej znaczy nie ucieka a jak sie nagrzeje to jest lipa... Panowie pomocy, dodam ze wycieków zadnych nie widac płynu tez nie ubywa....
-
Którą pompkę wymieniałeś? Przy pedale sprzęgła ?
-
dokłądnie tak tąprzy pedale wysprzeglika nie ruszalem bo zaczalem od tej na wierzchu bo wysprzeglik jest w skrzyni..
-
Z tego co pamiętam to wysprzęglik jest na górze skrzyni więc bym go sprawdził. Sprzęgło, tarcze, docisk kiedy miałeś wymieniane?
-
tacza zmieniana byla nie tak dawno ale zeby zajrzec do wysprzeglika trzeba zrucic skrzynie
-
Sama tarcza czy kompletne sprzęgło ?
-
-
-
ze niby kompletne sprzegło i tego wina to mi sie wydaje ze by sie slizgal czy cos a to sa objawy typowe na pompke lub wysprzeglik...
-
w mojej alfie kiedy nawalił wysprzeglik to straciłem całkowicie sprzegło, slizgało sie i nic nie mogłem wbić a jak już wbiłem to nie mogłem wysprzeglić ale pedał nie zostawał mi w podzłodze odbijał normalnie. przy wymianie zmieniłem też tarcze docisk pompke zimeringi ale walniety był jedynie wysprzeglik