Dziwne szarpanie GT 2.0 JTS
Witam,
Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy GT z silnikiem 2.0 JTS. Przy zakupie zauważyłem objaw z którym nie mogę sobie poradzić do dziś. Może wy możecie mi pomóc ?
Problem polega na tym ,że przy normalnym (delikatnym)przyspieszaniu czuć delikatne szarpanie między 1900 a 2300 obrotów.Jest to na tyle małe ,że myślałem ze bije któraś felga czy coś bo tak jakby przenosi się to na karoserie więc jest to denerwujące :( Nie czuje natomiast tego przyspieszając trochę bardziej dynamiczniej.Przy jeździe ze stała prędkością muskając gaz też jest ok.
Autko do tego faluje na obrotach dosłownie przez 4 sek po odpaleniu na ciepłym silniku potem przestaje i jest ok.
Wymieniłem świece,czyściłem przepustnice, wymieniłem fitry itd. O dziwo zrobiłem ostatnio czyszczenie wtrysków maszyna LiquiMoly i przez pierwsze kilka km tego nie czułem...potem wróciło ale to może był zbieg okoliczności albo coś z układem paliwowym?
Macie jakieś pomysły bo ja już kompletnie wysiadam a już się zakochałem w tym aucie:(
Szukałem czegoś podobnego ale to nie są chyba typowe objawy
Pozdrawiam