Witam.To mój pierwszy post na forum .Mam pewien problem z przednim schowkiem w mojej Alfie. Nie reaguje na przycisk "otwarcia" ,jedynie lekkie podwazenie i nacisniecie przycisku sprawia,ze sie otwiera. Spotkal sie ktos z takim problemem?
Pozdrawiam.
Printable View
Witam.To mój pierwszy post na forum .Mam pewien problem z przednim schowkiem w mojej Alfie. Nie reaguje na przycisk "otwarcia" ,jedynie lekkie podwazenie i nacisniecie przycisku sprawia,ze sie otwiera. Spotkal sie ktos z takim problemem?
Pozdrawiam.
Pewnie masz na myśli schowek na podszybiu. Wykręć chyba 2 śrubki (są pod zaślepkami) i go wyciągnij. Sprawdź czy nie spadły sprężyny przy zawiasach lub ewentualnie naciągnij je na nowo.
dokładnie o ten,dzieki za wskazówki. Przy najblizszej okazji zabiore sie za to.
Komuś się ten schowek otwiera prawidłowo? U mnie na trzy 166 w żadnej się dobrze nie otwierał.
Poprostu wyrabiaja sie odbojniki. Ja podkleilem po dwie podkladki filcowe z kazdej strony i dopiero sie schowek prawidlowo otwiera.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Ja też mam rzeźbe. Kupilem nawet uzywke ktora dzialala z pół roku i wyzionela ducha. trza cos podlozyc pod klapke zeby byla lekko wypychana ku górze.
Dzieki wszytskim za rady,na pewno skorzystam... przy okazji spytam,nie chcac zakladac nowego watku. Podczas jazdy po nierównosciach skrzypi/piszczy mi szyba od strony kierowcy z przodu,gdy jest uchylona jest ok. Jaka moze byc przyczyna wydawania owych dzwieków.
Witam jezeli chodzi o wymontowanie tego schowka,to jest on przykręcony 4 srubkami a nie dwoma. U mnie działa cały czas prawidłowo.
Też rzeźbiłem z odbojnikami, ale chyba pomysł danus'a jest najlepszy o ile ma na myśli to co ja, czyli, że pod zawiasami całego schowka, a nie ta blaszka (zgięta) Która jest na samym zamku..
Ja u siebie nakręcałem te sprężyny o jeden czy dwa obroty, bo mam dodatkowo do klapki podczepiony 7" monitor dotykowy i nawet z tym się lekko unosi. I tak, mam na myśli same sprężyny przy samych zawiasach. A schowek możliwe że jest na 4 śrubki, dawno tego nie wyciągałem :)